Μεγάλο ρίσκο αν δεν πάρει κεντρικό χαφ

Μεγάλο ρίσκο αν δεν πάρει κεντρικό χαφ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινώ χωρίς προλόγους, κατευθείαν με την ουσία. Έκανε λάθη η ΑΕΚ στον περσινό της, καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό; Έκανε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, όλα κυλούσαν πρίμα, τότε ανακοινώθηκε το «μπαμ» του καλοκαιριού, που βάσει ονόματος ήταν φυσικά ο Μπουονανότε, κι εκεί «πάγωσαν» τα πάντα.

Με την ΑΕΚ να δείχνει πως είχε ανάγκη έναν στόπερ, έναν γκολτζή και δευτερευόντως ένα εξτρέμ, στη σύσκεψη – τότε – διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας (προπονητής ο Δέλλας θυμίζω) αποφασίστηκε να μην γίνει καμία άλλη μεταγραφική κίνηση καθώς όπως είχε ειπωθεί χαρακτηριστικά από τον προπονητή, υπήρχε εμπιστοσύνη στο ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό.

Τα πλήρωσε η ΑΕΚ εκείνα τα λάθη ή μάλλον αν προτιμάτε, εκείνες τις παραλείψεις; Όχι, δεν τα πλήρωσε. Βάσει του τελικού αποτελέσματος της σεζόν, δεν τα πλήρωσε. Πήρε Κύπελλο, πρωτάθλημα δεν θα γινόταν να πάρει, ούτως ή άλλως, αφού όχι τρεις αλλά… εκατόν τρεις μεταγραφές να κάνεις, δεν γίνεται να περάσεις μια ομάδα που σε 30 παιχνίδια, έχει 28 νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία. Ακόμα και η απώλεια της πρώτης θέσης στα play offs, στις λεπτομέρειες κρίθηκε, στην κόπωση, στην τιμωρία του Τζιμπούρ, στο δοκάρι του Αραβίδη στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, λες όντως ότι η ΑΕΚ δεν πλήρωσε ότι δεν πήρε φορ, δεν πήρε ένα ακόμα στόπερ, δεν πήρε εξτρέμ. Δεν το πλήρωσε – το ξαναγράφω – βάσει του τελικού αποτελέσματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ούτε πως δεν υπήρχαν και δεν ήταν εμφανή αυτά τα κενά, ούτε πως όταν δεν πληρώνεις μια φορά ένα λάθος, δεν θα το πληρώσεις και δεύτερη.

Εξηγούμαι. Είναι νωρίς ακόμα, βρισκόμαστε μόλις στα μέσα Ιούνη και η ΑΕΚ έχει κάνει τρεις πολύ καλές, ουσιαστικές και στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Τώρα όμως, ακριβώς επειδή είναι νωρίς, έχει πιστεύω περισσότερη αξία να επισημανθεί ότι δεν θα πρέπει να γίνει σε αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι, ότι έγινε και πέρυσι.

Ενώ δηλαδή η ομάδα έχει γερές βάσεις κι ενώ έχει ξεκινήσει, δυνατά και σωστά, την περαιτέρω ενίσχυσή της, θα είναι λάθος, αλλά θα είναι και πολύ κρίμα, να μην είναι καλυμμένη και ασφαλής για μια-δύο κινήσεις. Θα μου πείτε, κάτσε ρε Πάνο, θες να μας πείσεις ότι εντελώς τυχαία, σου ήρθε να το γράψεις αυτό σήμερα…

Όχι, δεν μου ήρθε εντελώς τυχαία. Υπάρχει συγκεκριμένο παράδειγμα και το καταγράφω. Το ρεπορτάζ βγάζει εδώ και δύο μέρες, ότι ενώ η ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις για έναν «συμπληρωματικό» στους Σιμόες-Γιόχανσον, κεντρικό χαφ, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις για το μήπως θα ήταν καλύτερα, να μην προχωρήσει σε ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, με το σκεπτικό να μην «καούν» παιδιά που θέλει να αναδείξει η ΑΕΚ σαν τον Ανάκογλου, τον Τζανετόπουλο, τον Γαλανόπουλο. Απόλυτα σεβαστή αυτή η σκέψη. Και δεν είναι και παράλογη. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, εμπεριέχει ρίσκο. Μεγάλο ρίσκο.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της, τρία «μέτωπα», πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Αλλά, ακόμα κι αν μείνει (χτυπάω ξύλο) με δύο, δηλαδή πρωτάθλημα και κύπελλο, η κατάσταση θα είναι φέτος πιο δύσκολη, ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος (ήδη βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να ενισχύεται σημαντικά και ουσιαστικά) και ο πήχης των προσδοκιών υψηλότερος.

Κι εκτός αυτού, δεν μιλάμε για κάτι που περιμένουμε να δούμε για πρώτη φορά, αλλά για κάτι που έχουμε ήδη δει. Όποτε για τον «α» ή «β» λόγο, έλειψε ο Σιμόες ή ο Γιόχανσον (λίγες φορές ευτυχώς), κατέστη ολοφάνερο πως όχι απλά δεν υπήρχε ισάξιος αντικαταστάτης τους, αλλά ούτε καν παίκτης που να μπορούσε να παλέψει για να καλύψει αξιοπρεπώς το κενό τους. Θα είναι, λοιπόν, ρίσκο και μάλιστα μεγάλο, να μην αποκτηθεί κεντρικός χαφ. Και πιστεύω ότι στο τέλος, θα αποκτηθεί.

Για το αν είναι καλύτερα, να αποκτηθεί ο Κατσάρ ή ο Λαϊφης ή κάποιος άλλος, ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω, ούτε και θέλω για να πω την αλήθεια. Υπάρχουν στην ΑΕΚ, αυτοί που ξέρουν και που μπορεί να κρίνουν πολύ καλύτερα από μένα. Ο Κατσάρ έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και προέρχεται από μια «γεμάτη» σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, με τη φανέλα του Αμβούργου.

Τον Λαϊφη, ομολογώ ότι δεν τον έχω δει, αλλά πραγματικά, όλοι μα όλοι στάζουν… μέλι για το παλικάρι αυτό. Και δύο «πηγές» μου από Κύπρο, που είναι και ΑΕΚτζήδες, μου έλεγαν χθες «μακάρι να τον πάρουμε». Χαρακτηριστικό και των δύο αυτών παικτών, πάντως, είναι ότι μπορούν να παίξουν και στόπερ, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Αυτά τα… ολίγα. Προς το παρόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X