Τον ήθελε κάποιος... Γκουαρδιόλα και έπαιζε σε κάποια... Μπαρτσελόνα

Τον ήθελε κάποιος... Γκουαρδιόλα και έπαιζε σε κάποια... Μπαρτσελόνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποιος ήταν ο τερματοφύλακας-αποκάλυψη της χρονιάς κατά γενική ομολογία; Ο Βασίλης Μπάρκας. Που θα παίζει ο Μπάρκας τη νέα σεζόν; Στην ΑΕΚ. Ποιος ήταν ο μεσοεπιθετικός-αποκάλυψη της χρονιάς κατά γενική παραδοχή; Ο Τάσος Μπακασέτας; Που θα παίζει ο Μπακασέτας τη νέα σεζόν; Στην ΑΕΚ. Ποια είναι η πιο ηχηρή κίνηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, γενικότερα; Χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή του Νμίτρο Τσιγκρίνσκι. Που θα παίζει ο Τσιγκρίνσκι τη νέα σεζόν; Στην ΑΕΚ.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, όσο και να θέλει κάποιος να το υποτιμήσει, πολύ απλά δεν γίνεται. Η ΑΕΚ έχει κάνει τρεις πολύ δυνατές μεταγραφικές κινήσεις. Και είμαστε μόλις στις 11 Ιουνίου. Η ομάδα έχει πάρει τα δύο από τα τρία πιο «καυτά» μεταγραφικά ονόματα Ελλήνων που πρωταγωνίστησαν στο τελευταίο πρωτάθλημα και χθες ολοκλήρωσε τη μεταγραφή ενός κεντρικού μπακ, το βιογραφικό του οποίου, προκαλεί… ίλιγγο, για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα. Και δεν τον αποκτά η ΑΕΚ, ούτε στα 36, ούτε στα 35, ούτε στα 34, αλλά στα 29 του χρόνια!

Όποιος βέβαια θέλει να αμφισβητεί, να μειώνει, να χλευάζει αυτές τις κινήσεις ή να πιστεύει ότι αυτοί οι παίκτες έρχονται στην ΑΕΚ με… στραγάλια και όχι με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πρόβλημά τους. Ας συνεχίσουν να το κάνουν. Εκτίθενται όμως. Και η ΑΕΚ θα συνεχίσει να τους εκθέτει.

Τώρα, όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, αφού αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Δεκαοχτώ μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και μια ομάδα που έχει βάσεις και που δεν χτίζεται από την αρχή, έχει κάνει ήδη τρεις σημαντικές προσθήκες. Τι άλλες κινήσεις έχει τώρα μπροστά της η ΑΕΚ και πρέπει να τις κάνει άμεσα, ώστε να βρίσκονται στην Πολωνία, στις 29 του μήνα, στη διάθεση του Τιμούρ;

Ουσιατικά, οι βασικότατες είναι αυτές του ενός εξτρέμ και του φορ. Αυτές είναι οι δύο θέσεις όπου αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει «ενδεκαδάτος» παίκτης. Σίγουρα, η ομάδα πρέπει να κινηθεί και θα κινηθεί για ένα ακόμα εξτρέμ, για έναν κεντρικό χαφ που θα είναι μπακ απ των Σιμόες-Γιόχανσον, για ένα αριστερό μπακ και για ένα ακόμα στόπερ.

Χρονικά ωστόσο, η ΑΕΚ κινείται σε πολύ καλούς ρυθμούς κι έχει αφήσει πίσω της, την ανησυχία και τον εύλογο προβληματισμό που υπήρχε πριν από μια εβδομάδα, με τα όσα είχαν συμβεί στο θέμα του νέου προπονητή. Το χαμένο έδαφος έχει ήδη καλυφτεί. Και στο ίδιο μοτίβο, πρέπει να συνεχίσει η ΑΕΚ ώστε στην Πολωνία, ο Κετσπάγια να δουλεύει με το υλικό που θέλει σε ένα ποσοστό γύρω στο 90%.

Γιατί, προφανώς και κάποια κίνηση θα γίνει μετά. Αυτό δεν είναι κακό. Σημασία έχει η ομάδα να έχει κάνει όσα πρέπει για να είναι σε ετοιμότητα, στο πρώτο παιχνίδι της ευρωπαϊκής της επιστροφής, στις 28 Ιουλίου, ώστε να μην λέμε μετά… «αν είχαμε πάρει ήδη τον τάδε ή τον δείνα».

Ας επιστρέψουμε όμως στο «τώρα». Το ρεπορτάζ δείχνει αυτή τη στιγμή, ότι η επόμενη κίνηση θα είναι αυτή του φορ. Αύριο-μεθαύριο, μπορεί να αλλάξει αυτό, αλλά σήμερα, οι πιο προχωρημένες κινήσεις αφορούν στον φορ. Υπάρχουν ονόματα σαν αυτό του Τζούριτς και του Μπαλντέ (για τον οποίον έχει δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ), πιθανότατα να υπάρχει και κάτι που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Φαίνεται πάντως ότι μπαίνουμε σε εβδομάδα φορ.

Προς το παρόν, ας χαρούμε κι ας καλωσορίσουμε στην ΑΕΚάρα, έναν παίκτη που ήθελε κάποιος… Γκουαρδιόλα και που κάποια… Μπαρτσελόνα δαπάνησε 25 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Έναν παίκτη που έχει παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και από μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Μα κυρίως έναν παίκτη, που στις πρώτες του δηλώσεις, παραδέχτηκε αλλά και… προειδοποίησε: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ντνίπρο, είχα πλήρη αγωνιστική δράση, αλλά είχα και διαστήματα στο παρελθόν με προβλήματα. Στην ΑΕΚ θέλω να γίνω αναντικατάστατος και να κάνω το όνομά μου να ακουστεί και πάλι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X