Αν φάει «μαύρο» η ΕΠΟ, «πέφτει» και η ΚΕΔ της

Τους άδειασε η ΦΙΦΑ, "τρεκλίζουν" οι Γκρανκάσες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ κρίσιμη, για μία σειρά λόγων, είναι η γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 24 Ιουνίου. Όχι μόνο επειδή εκεί θα υπάρξει το πρώτο, δημόσιο, «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στη νυν διοίκηση και την «συμμαχία»-αντιπολίτευση, αλλά γιατί αν καταψηφιστεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της διοίκησης Γκιρτζίκη, οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές. Και θα αφορούν πρωτίστως την ΚΕΔ και τη διαιτησία.

Διαφορετικά, αν δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ «περάσει» τον μεγάλο σκόπελο, τότε όχι μόνο θα παραμείνει με τη σημερινή της μορφή η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά θα τεθούν προς υλοποίηση τα «σχέδια» της διοίκησης της ΕΠΟ που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή, αύξηση του αριθμού των διαιτητών στην Super League αλλά και του ορίου ηλικίας ώστε να «δουλέψει» ο Γιώργος Γκιρτζίκης πάνω στην «προεκλογική» προσέγγιση Ενώσεων, όπως το έχει στο μυαλό του! Να τις πείσει, δηλαδή, να τον ψηφίσουν, δελεάζοντας της με διαιτητές στους πίνακες! Η κλασική μέθοδος «διαπλοκής» που ακολουθείται σε μία Ομοσπονδία με τις… παραδόσεις και τα… ήθη της ΕΠΟ!

Στους κόλπους της «συμμαχίας» γνωρίζουν τα σχέδια του προέδρου της ΕΠΟ αλλά και την κρισιμότητα της Γενικής Συνέλευσης. Όμως δεν έχουν όλοι την ίδια… άποψη για τα αποτελέσματα της γ.σ. Υπάρχουν οι απόλυτα αισιόδοξοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι στις 24 Ιουνίου θα καταγραφεί πανηγυρικά η δυναμική της «συμμαχίας», θα φανεί στην πράξη το πλειοψηφικό ρεύμα των Ενώσεων και θα «φάει μαύρο» η διοίκηση της ΕΠΟ. Υπάρχουν όμως και οι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί οι οποίοι περιμένουν. Εκείνοι που λένε ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι απολύτως ριψοκίνδυνη. Και πως ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά ότι τούτη την ώρα η «συμμαχία» έχει το 50+1 των Ενώσεων.
Το βέβαιο είναι πως και οι δύο πλευρές –ΕΠΟ, Γκιρτζίκης, Ολυμπιακός από τη μία, «Συμμαχία»-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-Ενώσεις που τους στηρίζουν από την άλλη- δουλεύουν πυρετωδώς στο παρασκήνιο προσπαθώντας να… πείσουν «αναποφάσιστους» ή να… τρυπήσουν «αποφασισμένους»!

Τι θα γίνει, λοιπόν, στην περίπτωση που στις 24 Ιουνίου καταψηφιστεί ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός της διοίκησης Γκιρτζίκη; Αν, δηλαδή, η πλειοψηφία των Ενώσεων βροντοφωνάξει «φύγετε, θέλουμε αλλαγή στην ηγεσία της Ομοσπονδίας»; Οι εξελίξεις θα είναι ΑΜΕΣΕΣ. Ενώσεις και ΠΑΕ θα απαιτήσουν την… έναρξη των αλλαγών, προτού φτάσουν στην κάλπη του Οκτωβρίου.

Η ΠΡΩΤΗ και ΒΑΣΙΚΗ αλλαγή που θα ζητηθεί θα είναι η αντικατάσταση της σημερινής σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στην οποία Νο1 είναι ο… περιβόητος Φραγκίσκος Σωμαρακάκης. Η φωνή του οποίου ακούγεται σε συνομιλία -απομαγνητοφωνημένη από την ΕΥΠ, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας– με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη ο οποίος ισχυριζόταν ότι πρότεινε στον Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει (ο Σωμαρακάκης) επικεφαλής της ΚΕΔ κι αυτό τελικά υλοποιήθηκε!

Σε πρώτη φάση θα ζητήσει η «συμμαχία»… τουλάχιστον μία ΚΕΔ «κοινής αποδοχής». Με πρόσωπα στα οποία μίνιμουμ θα συμφωνούν και οι δύο πλευρές. Σύνθεση ατόμων τα οποία θα φτιάξουν τους πίνακες των διαιτητών και θα εγγυηθούν τουλάχιστον την ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι να έρθουν οι εκλογές του Οκτωβρίου. Αν έχει καταψηφιστεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός (θεωρούν ότι) ο Γιώργος Γκιρτζίκης ΔΕΝ θα μπορεί να το αρνηθεί. Η διοίκησή του θα βρίσκεται στον «αέρα», νιώθοντας το… ρεύμα της απόρριψης.

Αν όμως ο Γκιρτζίκης πάρει, έστω και εντελώς οριακά, ψήφο εμπιστοσύνης στις 24 Ιουνίου, τότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο ίδιος θα προχωρήσει το σχέδιο που προαναφέραμε σε ό,τι έχει να κάνει με το δέλεαρ τω Ενώσεων ως προς τον αριθμό και το όριο ηλικίας των διαιτητών. Με τη «συμμαχία» από την πλευρά της να εκτιμά ότι αυτό θα λειτουργήσει εντελώς αποτρεπτικά ακόμη και για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο καιρό ο Ιβάν Σαββίδης πάνω σε αυτό…

Πάντως, αν ο Γιώργος Γκιρτζίκης πετύχει να «περάσει» με (έστω και οριακή, επαναλαμβάνω) πλειοψηφία το σκόπελο της 24ης Ιουνίου, τότε για την «συμμαχία» το πρόβλημα θα είναι διπλό αφού θα υποχρεωθούν μέχρι τον Οκτώβριο να δώσουν μάχη-ανατροπής μέσα από κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί εις βάρος της. Διαφορετικά θα έχουν αρχίσει να στήνουν τη δική τους αψίδα θριάμβου απαιτώντας δικαιολογημένα την έναρξη των (επιβεβλημένων) αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X