Δεν θες 2ο τερματοφύλακα, θες 1ο, θες... Λόρια!

Δεν θες 2ο τερματοφύλακα, θες 1ο, θες... Λόρια!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν 5-6 ημέρες και με τον Μοντανιέ να βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ, έγραφα στο φιλόξενο blog του «enwsi.gr», πως ο Γάλλος τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει ότι εφόσον αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «Ένωσης», θα έφερνε «δικό του» τερματοφύλακα. Μια θέση άλλωστε για την οποία, έχει τεράστια εμπειρία καθ’ ότι υπήρξε ένας αξιόλογος γκολκίπερ…

Ο Μοντανιέ μπορεί να μην ήρθε, αλλά τερματοφύλακας θα έρθει οπωσδήποτε στην ΑΕΚ. Και μπορεί να μην τον φέρει ο Γάλλος, αλλά είναι πολύ πιθανό να τον φέρει ο Γεωργιανός! Τα πρώτα ονόματα που «παίζουν» για την ΑΕΚ όσον αφορά στην ενίσχυση στον «άσο», είναι ήδη γνωστά. Ο Λόρια είναι ένα από αυτά, ο πολλά υποσχόμενος Μπάρκας του Ατρομήτου είναι ένα ακόμα, όπως και ο Τσιντώτας του Λεβαδειακού.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάθε σύγκριση είναι ατυχής και πως από τη στιγμή που βρέθηκε στην ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια και μπορεί να φέρει τον Λόρια που μένει ελεύθερος στις 30 Ιούνη, τον «κλείνεις» από… χθες, χωρίς δεύτερη σκέψη! Και ησυχάζει το κεφάλι σου για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας, κάτι που έχουμε να το ζήσουμε στην ΑΕΚ, από την εποχή Σορεντίνο.

Αν ζηλεύω έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια, αυτός είναι ο Ρομπέρτο. Είχε βέβαια κι αυτός τις γκέλες του, ειδικά φέτος, αλλά αυτό δεν αναιρεί την κλάση του και τη σιγουριά που προσδίδει στην άμυνά του, η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια. Ε, με τον Λόρια, η ΑΕΚ θα έχει δεδομένα τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα, μαζί με τον Ρομπέρτο εφόσον βέβαια, μείνει ο Ισπανός στους «ερυθρόλευκους».

Εντυπωσιακός αλλά και σταθερός κάτω από τα δοκάρια, σίγουρος στις εξόδους του, ξέρει αν και πανύψηλος (1.97μ.) να παίζει με την μπάλα στα πόδια, δυνατός στις μεταβιβάσεις του, επιβλητικός και φόβητρο στα πέναλτι των αντιπάλων (σ.σ. με τη φανέλα του ΟΦΗ είχε αποκρούσει δύο πέναλτι σε ένα ματς και χωρίς να έχω πρόχειρα στοιχεία, δεν θυμάμαι να έχει κάνει άλλος κάτι ανάλογο στο ελληνικό πρωτάθλημα).

Για να μην παρεξηγηθώ. Είναι πολύ καλές περιπτώσεις και οι άλλες δύο που εξετάζει η ΑΕΚ. Ο μεν Μπάρκας, νεαρός, με ταλέντο, όπως έχει φανεί από τις φορές που υπερασπίστηκε την εστία του Ατρομήτου, μέσα στη σεζόν.

Αλλά, μην ξεχνάμε ότι το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου και πως αν θέλει και ο ίδιος (που το θέλει και πολύ καλά κάνει) να κάνει το άλμα στην ΑΕΚ, μπορεί να κάνει ένα χρόνο υπομονή και να «κλείσει» από τον Γενάρη. Ο δε Τσιντώτας έχει κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις, διαθέτει πολύ καλά ρεφλέξ και βελτιώνεται συνεχώς.

Ωστόσο, θεωρώ ότι για τη θέση του βασικού γκολκίπερ, η ΑΕΚ έχει ανάγκη έναν έτοιμο, έμπειρο και δοκιμασμένο τερματοφύλακα. Δεν θέλει έναν πολύ καλό «δεύτερο τερματοφύλακα» η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Θέλει έναν πολύ καλό «πρώτο». Και πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήσει τον Λόρια να της ξεφύγει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X