Γραμμένος: Η αντιπολίτευση έχει ρεύμα ισχυρής πλειοψηφίας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM, μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος, επικεφαλής της ΕΠΣ Μακεδονίας και εκ των επικεφαλής της αντιπολιτευτικής δύναμης, ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας μίλησε για τα όσα αναμένεται να συμβούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το εάν παρευρέθηκαν οι Θωμάς Μητρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Αχιλλέας Μπέος στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης: «Κατηγορηματικά σας λέω πώς όχι. Ήμουν ο άνθρωπος που υποδέχθηκε τον κόσμο και έχει πλήρη εικόνα για το ποιος ήρθε. Δεν υπήρξε καμία άφιξη των Θωμά Μητρόπουλου και Γιάννη Παπαδόπουλου. Το πώς κυκλοφορεί κάτι στα media σε ένα κρίσιμο διάστημα, όπως αυτό, είστε αρμόδιοι εσείς να το απαντήσετε. Σαφέστατα υπάρχει σκοπιμότητα.

Δεν είδα και δεν πληροφορήθηκα την άφιξη κανενός από τους δυο. Το λέω κατηγορηματικά αυτό. Όσο για τον κ. Μπέο, δεν τον είδα, αλλά πληροφορήθηκα πως ήταν εκεί. Δεν επρόκειτο, ωστόσο, να υπάρξει παρουσία του σε μια τέτοια συνάντηση όπως την είχαμε σχεδιάσει εμείς που συντονίζουμε αυτή την κίνηση. Ο κ. Μπέος είχε προσέλθει για προσωπικές του υποθέσεις και όχι για τον σκοπό που ήμασταν εμείς εκεί».

Για το εάν ο Θωμάς Μητρόπουλος τηλεφωνεί σε Ενώσεις για λογαριασμό της αντιπολίτευσης: «Δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο και δεν με ενδιαφέρουν τέτοιου τύπου τηλέφωνα. Οι επαφές για λογαριασμό της κίνησής μας γίνονται από συγκεκριμένους ανθρώπους και από μένα. Δεν γνωρίζω τον Θωμά Μητρόπουλο, ούτε αν κάνει τηλεφωνήματα. Δεν έχει περιέλθει σε δική μου γνώση».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει δημιουργηθεί δυναμική νίκης για την κίνηση της αντιπολίτευσης: «Αποδείχθηκε η δυναμική της κίνησης και δεν είναι απλά μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τα γεγονότα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και μιλούν από μόνα τους. Να είστε βέβαιοι ότι το προσεχές διάστημα θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο οι Ενώσεις στις τάξεις αυτής της κίνησης. Είναι μια πολύ μεγάλη δυναμική και μου δίνει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι γίνεται ρεύμα πλειοψηφίας. Στόχος μας είναι η κάθαρση στο ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή θα δείτε ιδίοις όμμασι ότι θα είναι η αυριανή διοίκηση.

Κάθε Ένωση έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Σέβομαι κάποιες από αυτές. Κάποιες άλλες όχι. Υπάρχουν Ενώσεις που για διαφόρους λόγους δεν θέλουν ακόμα να εκδηλωθούν. Είμαι βέβαιος ότι με τα επιχειρήματα που έχουμε και είναι τα επιχειρήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της φίλαθλης γνώμης, θα τις πείσουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα. Σέβομαι όλες τις Ενώσεις, ακόμα και αυτές που δεν είναι στις τάξεις μας. Απλά δεν συνομιλώ μαζί τους γιατί δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινός τόπος, ο διάλογος θα πέσει στο κενό».

Για το εάν θα είναι ο υποψήφιος της κίνησης της αντιπολίτευσης: «Μου κάνετε μια ερώτηση που ξέρετε εκ προοιμίου την απάντηση. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ο επικεφαλής της κίνησης αυτής. Είμαι αυτός που συντονίζει μαζί με κάποιους άλλους αυτό το εγχείρημα. Βεβαίως κάποιος θα επιλεχθεί ως επικεφαλής. Θα γίνει όμως με τρόπο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι αποδεκτός από όλους. Ανάλογα με το αποτέλεσμα του διαλόγου, μπορεί να θέσω κι εγώ την υποψηφιότητά μου, πάντα σε ενωτικό κλίμα».

Για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο, αν δεν επικρατήσει η κίνηση της αντιπολίτευσης: «Η επόμενη μέρα θα είναι μια από τα ίδια. Θα επιταθούν τα προβλήματα των Ενώσεων και της βίας στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο δεν θα ανακάμψει και μπορεί να ζήσει ακόμα χειρότερες μέρες από αυτές που ζει τώρα».

Για τις φήμες περί πιέσεων σε Ενώσεις ώστε να μην βρεθούν στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης: «Το ξέρει πολύς κόσμος. Έγινα κι εγώ κοινωνός τέτοιων επισημάνσεων. Το να μην αφήνεις μια Ένωση να εκφραστεί ελεύθερα σημαίνει φόβο και αδυναμία. Εμείς στη συνάντηση Γκιρτζίκη δεν πήραμε τηλέφωνο καμία Ένωση για να της πούμε αν θα πάει ή όχι. Από την πλευρά της ομοσπονδίας υπήρξε αντίθετη τακτική. Παρόλα αυτά, η Ένωση που θέλει το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά θα έρθει μαζί μας και όχι με την παράταξη του Γκιρτζίκη. Το αν κάποιοι παροτρύνθηκαν, να χρησιμοποιήσω μια ήπια λέξη, να μην έρθουν στη Θεσσαλονίκη δεν θα το σχολιάσω».

Για τη φημολογία περί επιλεκτικής οικονομικής ενίσχυσης σε Ενώσεις: «Το να παίζεις με την οικονομική αδυναμία μιας Ένωσης για να σε ψηφίσει είναι επιεικώς απαράδεκτο. Διάβασα ότι σε κάποιες Ενώσεις δίνουν χρήματα και σε κάποιες άλλες όχι. Είναι αστείο. Μπορεί να είναι μια σύμπτωση που μπορεί να συμβεί μια στο δισεκατομμύριο».

Για το εάν πιστεύει ότι θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες των διαιτητών πριν τις εκλογές: «Πιστεύω ότι θα το κάνει η υπάρχουσα διοίκηση, εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες. Μακάρι να κάνω λάθος. Θα είμαι ο πρώτος που θα βγει και θα ζητήσει συγγνώμη και θα αναγνωρίσει έστω και ένα προτέρημα αυτής της διοίκησης. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα συμβεί, ότι θα γίνουν αλλαγές με φόντο τον Οκτώβρη».

Για το εάν θα φανεί στην απολογισμό των οικονομικών πεπραγμένων η αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα είναι μια πολύ ηχηρή απάντηση στα πεπραγμένα αυτής της διοίκησης της ΕΠΟ. Μια απάντηση που θα δώσει την ώθηση στις Ενώσεις που έλεγα πριν να ακολουθήσουν την πορεία που ακολουθούμε εμείς και στο τέλος να δικαιωθούν κι εκείνες».

Για το εάν η παράταξη Γκιρτζίκη υποστηρίζεται από κάποια συγκεκριμένη ΠΑΕ: «Ας μην γελιόμαστε. Όλοι από κάποιον υποστηρίζονται. Εγώ το είπα από την αρχή αυτό, όλα στο φως. Οι ΠΑΕ πλέον, ως μονάδα η καθεμία, συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου. Προφανώς και έχει λόγο και μπορεί να στηρίξει μια παράταξη. Νομίζω ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει την παράταξη Γκιρτζίκη.

Γιατί, είναι ψέματα ότι οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στηρίζουν τη δική μας κίνηση; Είμαστε όλοι γνώστες του τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι κακό, ούτε αθέμιτο. Και προφανώς και έχουν λόγο και οι υπόλοιπες ΠΑΕ. Δηλαδή εκείνες δεν ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι πρόεδρος; Προφανώς και τις ενδιαφέρει και θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους μια παράταξη».

Για το εάν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τις εκλογές: «Είναι σαν με ρωτάτε ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, ενώ οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες. Αυτή την ώρα η δική μας παράταξη έχει ένα ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας. Για την ώρα, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη στήριξη που έχουμε από την πλειοψηφία των Ενώσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X