Κρύος: Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο ο Μοντανιέ

Μοντανιέ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ο συνεργάτης της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Βαγγέλης Κρύος, μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού του Φιλίπ Μοντανιέ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Τη φιλοσοφία του Φιλίπ Μοντανιέ: «Έχω μιλήσει με γνωστούς και από αυτά που γνωρίζουν από τη θητεία του στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είναι προπονητής που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, έχει καλές σχέσεις με τα ρόστερ που διαχειρίζεται. Η σεζόν που έκανε με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν πολύ καλή, τους έβγαλε Τσάμπιονς Λιγκ. Του αρέσει να παίζει με πιτσιρίκια, να διαχειρίζεται ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας. Το ποδόσφαιρο που παίζει είναι καλό και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και από τα άκρα. Οι περισσότεροι παίκτες του είναι καλής τεχνικής κατάρτισης, δεν είναι αμυντικογενής προπονητής, αλλά επιθετικογενής. Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο στην αντίπαλη περιοχή, όσο του το αφήνει η αντίπαλη ομάδα».

Το αν ακολουθεί αυτήν την τακτική όταν βρίσκει ένα τέτοιο ρόστερ ή αν το διαμορφώνει ο ίδιος:«Πιστεύω ότι εδώ του το διαμορφώσανε. Είναι ένα συν του προπονητή αυτό. Το ότι δεν χρειάζεται να έχεις φτιάξει εσύ το ρόστερ για να πετύχεις. Είναι στα συν του προπονητή ότι μπορεί να πάρει το 100% από κάθε παίκτη. Πιστεύω πως είναι καλή επιλογή για την ΑΕΚ, αλλά αυτό θα το δείξει η πορεία και τα αποτελέσματα που θα έχει και το πώς θα αντιμετωπίσει τους αγώνες. Έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη μεγάλο ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα».

Τον τρόπο που δουλεύουν με τα μικρά παιδιά στο εξωτερικό: «Λόγω των ομάδων που προπονούμε, κάνουμε μια συγκέντρωση όλοι οι προπονητές των μικτών ομάδων στη Μαδρίτη. Έτυχε να κάνουμε μια συγκέντρωση και ήταν παρών και ο Φερνάντο Ιέρο. Μας είπε ότι σε μικρή ηλικία δεν παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση και κάποια άλλα στοιχεία, αλλά το πώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Το πότε θα πρέπει να κάνει πάσα, να κάνει κίνηση, να αλλάξει θέση. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία να καταλάβουν το παιχνίδι στο σύνολό του. Αν πρέπει να παίξει κάθετα ή πλάγια, το πότε πρέπει να μαρκάρει να ξεμαρκαριστεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X