Ο ξεχωριστός κύριος Μοντανιέ

Μοντανιέ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάστε την πορεία και τα κατορθώματα του Φιλίπ Μοντανιέ στους γαλλικούς και ισπανικούς πάγκους.

Ο 51χρονος Μοντανιέ έχει υπάρξει τερματοφύλακας στις Καέν, Ναντ, Τουλούζ, Σεντ Ετιέν και άλλες ομάδες της Γαλλίας, ενώ λίγα χρόνια μετά από την απόσυρσή του, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Το 2004 ανέλαβε την Μπουλόν, στην οποία έμεινε για 5 χρόνια. Το 2009 συμφώνησε να οδηγήσει την Βαλενσιέν, με την οποία «έφτιαξε» το όνομά του ως προπονητής στη Γαλλία, οδηγώντας την στην πρώτη του χρονιά εκεί, στην 10η θέση του πρωταθλήματος. Που είναι η υψηλότερη που είχε καταλάβει ο σύλλογος, από το 1979!

Δύο χρόνια μετά αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Ισπανία για χάρη της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Εκεί έκανε… πράγματα και θαύματα, αφού αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα, παρά την πρόταση ανανέωσης που του έγινε, αφήνοντας την Σοσιεδάδ 4η στο ισπανικό πρωτάθλημα και στα προκριματικά του Champions League! Παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο, το οποίο τότε έκανε την ισπανική ομάδα να χαρακτηριστεί ως η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Παρά τις πιέσεις των Ισπανών, ο Μοντανιέ αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση που του έγινε και να επιστρέψει στη Γαλλία, για χάρη της Ρεν. Από την οποία αποχώρησε στα μέσα της σεζόν, έχοντας καταγράψει έναν τελικό Κυπέλλου Γαλλίας το 2014, που χάθηκε από την Γκινκάμπ. Να σημειωθεί πως ο Μοντανιέ στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα επιλέγει κατά βάση το 4-2-3-1, έχοντας ως εναλλακτικό πλάνο το 4-3-3.

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Μοντανιέ και το οποίο… μνημονεύεται από τους ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου, είναι η δουλειά του με τους νεαρούς παίκτες και η βοήθειά του στην εξέλιξή τους.

Στα χρόνια του στην Σοσιεδάδ, ο Μοντανιέ δούλεψε και εξέλιξε παίκτες όπως ο Κάρλος Βέλα, ο Ιγιαραμέντι, ο Γκριζμάν, ο Ινίγκο Μαρτίνεθ και άλλοι, που πλέον είναι τοπ ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με τη συμβολή του στην μετέπειτα πορεία τους να έχει αναγνωριστεί και από αρκετούς εξ αυτών.

Παράλληλα, έριξε μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τακτικής, φτιάχνοντας μια συμπαγή ομάδα, που είχε δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Κάτι που κράτησε και στη Ρεν, την οποία οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου, το 2014, βασιζόμενος στο ίδιο, πάνω-κάτω, πλάνο. Δουλεύοντας κυρίως με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X