Μπλόκαρε στο φινάλε

Μπλόκαρε στο φινάλε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως λένε πως όλοι θέλουν η τελευταία γεύση να είναι γλυκιά για να φτιάξει τη διάθεση. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η χρονιά έχει γλυκαθεί εδώ και καιρό με την κατάκτηση του κυπέλλου και αναζητούσε το…κερασάκι στην τούρτα με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό χάθηκε από την Κυριακή και έτσι απόψε στη Νέα Σμύρνη, σε ένα ματς αγγαρεία δίχως κίνητρο, δυνάμεις και με πολλά νέα πρόσωπα, ήρθε η ήττα με 1-0 από τον (αφιονισμένο) Πανιώνιο. Ηττα που βέβαια δεν μπορεί να χαλάσει τη συνολική εικόνα της Ενωσης σε όλη τη σεζόν.

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον (και έγινε σε εχθρικό περιβάλλον, με οχετό εις βάρος του Χρήστου Αραβίδη και της ΑΕΚ συνολικά), ο Νίκος Παναγιωτάρας επέλεξε να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Στην 11άδα της Ενωσης βρέθηκαν παίκτες που δεν είχαν παίξει μαζί ούτε σε…οικογενειακό δίτερμα και ήταν μοιραίο να μην υπάρχει συνοχή και σωστός τρόπος λειτουργίας.

Παίζοντας με δύναμη, ο Πανιώνιος κατάφερε να βάλει την ΑΕΚ σε θέση άμυνας. Οι γρήγορες κινήσεις των μεσοεπιθετικών στην πλάτη των δύο χαφ της Ενωσης, έβγαζαν συνεχώς παίκτες κοντά στην εστία του Μπαρόχα. Ο Πανιώνιος έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου. Η πίεση του πάντως, αντιμετωπιζόταν με ευκολία από την άμυνα της ΑΕΚ.

Μετά το 20λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στηριζόμενοι κυρίως στα κέφια του Μπαρμπόσα, η Ενωση άρχισε να φτιάχνει φάσεις. Ωστόσο, ούτε ο Μπουονανότε σε μοναδικό στρώσιμο του Μπαρμπόσα, ούτε ο ίδιος ο Πορτογάλος που επέμεινε και βρέθηκε σε θέση βολής, δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αδυναμίες στα στημένα εμφανίστηκαν και πάλι. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Μασούρας νίκησε εύκολα στον αέρα τον Σοϊλέδη και όλη την άμυνα της ΑΕΚ, δίνοντας προβάδισμα στον Πανιώνιο. Σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, όταν είχε ισορροπήσει την κατάσταση, η Ενωση βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά. Είχε τη φάση του Μπουονανότε που σέρβιρε χωρίς αποδέκτη, γλίτωσε τα χειρότερα όταν ο Χαλκιαδάκης πέρασε όλη την άμυνα και τον σταμάτησε ο Μπαρόχα και άγγιξε την ισοφάριση με τον Αραβίδη. Ο διεθνής φορ πήρε την εξαιρετική κάθετη του Πλατέλλα, πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ γρήγορα ξεφούσκωσε. Το κέντρο, παρά τα πολλά τρεξίματα του ταλαντούχου Γαλανόπουλου που ντεμπουτάρισε με τα «κιτρινόμαυρα», δεν μπορούσε να ενώσει τις γραμμές. Ο Μπουονανότε χάθηκε, τα άκρα εξουδετερώθηκαν από τα δυνατά μαρκαρίσματα, ο Αραβίδης δεν είχε επιλογές. Ο Παναγιωτάρας έβαλε και πάλι τον Μπακάκη ως εξτρέμ αντί του Πλατέλλα.

Παρά το τρυκ με τον Μπακάκη και τη φρεσκάδα του Βασιλαντωνόπουλου, η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Ο Παναγιωτάρας έριξε στο ματς και τον Βλαχομήτρο, με την Ενωση να ολοκληρώνει το ματς με δύο σούπερ ταλέντα από την Ακαδημία, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει το αποτέλεσμα και έκλεισε τη σεζόν με ήττα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του, είχε προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Παναγιωτάρας, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Μπακάκης (86’ Βλαχομήτρος), Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Ζουκουλίνι (46’ Γαλανόπουλος), Πλατέλλας (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (71’ Πατσατζόγλου), Σιώπης, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης (86’ Πινιώτης), Βιγιάλμπα (66’ Ποζατζίδης), Μασούρας, Μπαργκάν

Ο Παππάς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Ζουκουλίνι (38’).

[league_table 341065 site_id=”1″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X