Ευθύνες δεν γίνεται να έχει μόνο ο Αγγελόπουλος

Σοκ στην ΑΕΚ! Τα παρατάει ο Μάκης μόλις πάρει την…Ευρωλίγκα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μπασκετική ΑΕΚ δεν επέστρεψε χθες, όπως διάβασα κατά κόρον στο διαδίκτυο, επειδή κέρδισε στους μικρούς τελικούς, τον Άρη. Η μπασκετική ΑΕΚ επέστρεψε από πέρυσι και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιστρέψει, από τη στιγμή που βγήκε μπροστά ο Μάκης Αγγελόπουλος. Φέτος, απλά εδραιώθηκε στις συνειδήσεις των φιλάθλων του μπάσκετ ως μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του χώρου.

Στην κατάληψη της 3ης θέσης της τελικής βαθμολογίας, αποτυπώνεται αυτή η εδραίωση, ενώ επίσης φανερώνεται ότι με ακόμα καλύτερη οργάνωση, πιο σωστό προγραμματισμό, πιο εύστοχες επιλογές και μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο, η ΑΕΚ θα είναι η υπ’ αριθμόν ένα ομάδα, για να γίνει σταδιακά ο τρίτος πόλος του ελληνικού μπάσκετ.

Κι όταν λέω «τρίτος πόλος», για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κατ’ εμέ και το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, η κατάκτηση της 3ης θέσης δεν καθιστά τη φετινή σεζόν επιτυχημένη, όπως επίσης διάβαζα χθες.

Όχι φυσικά επειδή υπήρχε η απαίτηση από την ομάδα να «χτυπήσει» από φέτος τους δύο πρώτους, αλλά επειδή αγωνιστικά και ουσιαστικά δεν έγινε το βήμα παραπάνω από πέρυσι.

Έγινε μόνο βαθμολογικά, κι αν αυτό αποτελεί δικαίωση για κάποιον, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάκη Αγγελόπουλο, που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει, να στηρίζει, να λύνει τα προβλήματα, να διορθώνει τα λάθη των άλλων. Και η χθεσινή χαρά της τελευταίας γλυκιάς γεύσης, του άξιζε. Αλλά, του αξίζουν πολύ περισσότερα και πολύ καλύτερα στο μέλλον

Μπροστά μας, υπάρχει ένα ακόμα καλοκαίρι, που χάρη σε αυτόν, θα μας κάνει να αγωνιούμε και να ασχολούμαστε καθημερινά με το μπάσκετ της ΑΕΚ. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, όπως δεν θα πρέπει και να ξεχνάμε που βρισκόταν η ομάδα πριν από δύο χρόνια.

Από εκεί και πέρα, όμως, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ομάδα, είτε βρίσκεται εντός της, είτε κινείται γύρω της και θέλει να την βλέπει να βελτιώνεται, να προοδεύει και να εξελίσσεται, θα πρέπει και να την στηρίζει πραγματικά.

Ο Γιούρι Ζντοβτς μένει και θα έχει την ευκαιρία να «χτίσει» την ομάδα με δικές του επιλογές. Έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι’ αυτές τις επιλογές. Αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στην ΑΕΚ, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται ο καθένας, έχει κι αυτός τεράστιες ευθύνες αφού τεράστιο είναι το μέγεθος του συλλόγου για τον οποίο εργάζεται.

Και η ευθύνη του δεν είναι να έχει το κεφάλι του ήσυχο, επειδή υπάρχει από πίσω κάποιος που πληρώνει. Η ευθύνη του είναι να αποδεικνύεται κάθε δευτερόλεπτο ότι τιμά, ότι σέβεται και ότι δεν προσβάλλει την ΑΕΚ. Ευθύνη για να φτάσει η «Βασίλισσα» εκεί που της αξίζει, έχει και ο φίλαθλος κόσμος της. Παιχνίδι της ΑΕΚ με 2000 και 3000 κόσμο είναι ντροπή. Τελεία και παύλα.

Ευθύνη έχουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Κι αυτή την ευθύνη, οφείλουμε να την αντιλαμβανόμαστε, κάνοντας και κριτική. Η κριτική βελτιώνει, όχι το «σπατουλάρισμα» και οι κολακείες. Μέσα στη σεζόν που τελείωσε χθες, έγιναν πάρα πολλά και σοβαρά λάθη.

Και μέσα στην επόμενη, θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ λιγότερα. Εδώ θα είμαστε. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και στο μπάσκετ. Μπράβο σε Αγγελόπουλο, σε Ζντοβτς, σε όλο το τεχνικό τιμ και σε όλα τα παιδιά της ομάδας για το «3-1» στη σειρά με τον Άρη.

Όσον αφορά στην αποψινή βραδιά, δύο λέξεις μόνο. ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ! Θα τα πούμε και μετά το ματς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X