Είναι μόνο η αρχή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δανείζομαι από τον πιστό της μπασκετικής ΑΕΚ, Χαρίδημο Μανουσάκη: «1/ Η σεζόν τέλειωσε με νίκη (και στην έδρα μας) κάτι που είχε να γίνει από το 2002 που πήραμε πρωτάθλημα και δεν έχει γίνει κι άλλη φορά από τότε που έχουμε νοκ-άουτ σειρές προημιτελικών και οι 5-8 δε συνεχίζουν σε ομίλους για Κόρατς (που και τότε τη μια από τις δυο χρονιές σίγουρα τελειώσαμε με ήττα από γάβρο καθώς είχαμε εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου και το ευρωπαϊκό εισιτήριο). Δηλαδή ποτέ δεν τελειώσαμε τη σεζόν με νίκη είτε εντός είτε εκτός, πέρα από φέτος και το 2002.

2/πήραμε την 3η θέση, κάτι που δεν πετυχαμε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια στην Α1 (που θεσπίστηκε το 1986/87) και η τελευταία φορά που τα καταφέραμε ήταν το 1975. 3/ πήραμε για πρώτη φορά σειρά μικρών τελικών μετά από τις ήττες το 1998, 2000, 2003. 4/ τελειώσαμε με αρκετά καλό ρεκορ τη σεζόν, επιστρέφοντας στις κανονικές εποχές της ΑΕΚ. 18-8 reguar, 5-5 playoff, 0-1 κυπελλο, 5-5 ευρώπη σύνολο 28-19 (60%) σε 47 αγώνες. 5/ Παραμένουμε πάντα μετά την αποφυγή του πατατράκ με ΠΑΟΚ, η μοναδική ομάδα στην Α1 που δεν έχει χάσει ποτέ σειρά στην οποία είχε το πλεονέκτημα έδρας. 6/ καθαρίσαμε στα πλεϊ οφ, τις ομάδες που πέρσι τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 με νίκες στην έδρα τους».

Τις επόμενες ώρες μέσω του enwsi.gr θα έχετε πλήρη απεικόνιση των στατιστικών επιτευγμάτων της φετινής ΑΕΚ. Θα έχετε ξανά όλη την πορεία, τα συν και πλην της διαδικασίας. Θα μιλήσουν οι πρωταγωνιστές, θα τοποθετηθούν για όσα συνέβησαν. Οι αριθμοί δείχνουν πολλά, ειδικά στο μπάσκετ. Αλλά η δική μου εκτίμηση είναι πως όσα πέτυχε η ΑΕΚ, όσα έχει στο μυαλό του ο Αγγελόπουλος, όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, είναι τεράστια. Και αυτό που επιτεύχθηκε φέτος, είναι μόνο η αρχή.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο τοπ επίπεδο. Αν και κατά τη διάρκεια της σεζόν έσπασε κάθε ρεκόρ γκαντεμιάς με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές των ξένων, αν και υπήρξαν ουκ ολίγα παιχνίδια που χάθηκαν στις λεπτομέρειες και η Ενωση δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο ή την ευρωπαϊκή κορυφή όπως προστάζει η ιστορία της, κατάφερε να επιστρέψει. Το καχεκτικό σύνολο που αδυνατούσε να κάνει μεγάλες νίκες, είναι οριστικά παρελθόν.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως κατάφερε μόλις στην πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της διοίκησης Αγγελόπουλου και παρά τα πολλά λάθη που υπήρξαν, να φτάσει στον προθάλαμο της κορυφής. Φάνηκε στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, πως υπάρχουν μόνο λεπτομέρειες που χωρίζουν την ΑΕΚ από τις ομάδες που μονοπωλούν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Και αυτές οι λεπτομέρειες θα διορθωθούν στον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ειπώθηκαν πολλά. Κριτική, απαξίωση, κακεντρεχή σχόλια για τους προπονητές, τους παίκτες, τις επιλογές. Ο Αγγελόπουλος στήριξε μέχρι τέλους τις επιλογές του, πιστεύει στις ικανότητες του Ζντοβτς, είναι αποφασισμένος να κάνει πιο σωστές κινήσεις που θα κάνουν ακόμα πιο δυνατή την ομάδα. Είναι μακρύ το καλοκαίρι, αλλά ήδη μαθαίνω πως δουλεύονται πολλά πράγματα.

Το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ μπήκε ξανά στον ενωσίτικο χάρτη. Αρχισε να απασχολεί πλέον τον πολύ κόσμο, να γίνεται συνήθεια η παρουσία στο γήπεδο, να ενθουσιάζει και να απογοητεύει. Το μπάσκετ έχει άλλες ιδιαιτερότητες, πολύ σημαντικούς και εδραιωμένους αντιπάλους, αλλά ο Μάκης δεν καταλαβαίνει από αυτά. Το χαμόγελο και οι πρώτοι πανηγυρισμοί σήμερα για το χάλκινο μετάλλιο, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα είναι για το χρυσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X