Ετοιμος να μπει (και) στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός

Τιμωρία μίας αγωνιστικής σε Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρσι το καλοκαίρι δημοσίευμα από το εξωτερικό ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στο ελληνικό χάντμπολ μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, που έχουν ήδη ομάδες στην μεγάλη κατηγορία από το 2005.

Μάλιστα υπογράμμιζε ότι η ομάδα που θα απορροφήσει ο Ολυμπιακός θα είναι ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (φέτος κατέλαβε την 4η θέση στην Handball Premier) που έχει έδρα το κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Τότε είχε διαψευσθεί από την ομάδα του Πειραιά και ορθός, αφού πραγματικά εκείνη την στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» ούτε είχαν στα πλάνα τους να ξαναμπούν στο χάντμπολ, ούτε είχαν δεχθεί και καμία πρόταση από άλλη ομάδα για συγχώνευση ή απορρόφηση. Το δημοσίευμα –όπως αποδείχθηκε- είχε να κάνει περισσότερο με μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα που προέρχονταν από επιθυμία κάποιων, χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα.

Φέτος το καλοκαίρι όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για πρώτη φορά υπήρξε και πολύ σοβαρή πρόταση και αξιόπιστος επιχειρηματίας που την έκανε, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ξανά τμήμα χάντμπολ.

Μάλιστα ο εφοπλιστής, ο οποίος επενδύει στο άθλημα αρκετά χρόνια, συναντήθηκε με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και είχε και αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ιθύνοντες του Συλλόγου, προκειμένου ομάδα που αγωνίζεται στην Handball Premier να απορροφηθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είδε με θετικό μάτι την όλη διαδικασία από την στιγμή που διασφαλιζόταν ότι η νέα ομάδα θα ήταν αυτάρκης και με υψηλό εγγυημένο μπάτζετ που θα την καθιστούσε διεκδικήτρια τίτλων.

Βέβαια υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (πχ. γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες και κάποια εσωτερικά θέματα στο σωματείο της Handball Premier), οι οποίες δεν έχουν οδηγήσει τις δύο πλευρές ακόμα σε συμφωνία. Αυτές οι δυσκολίες υπάρχει η διάθεση να ξεπεραστούν, ώστε να γίνει το «deal», αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το χάντμπολ το 1930 (τότε παίζονταν με 11 παίκτες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα) και έκανε προπονήσεις στο ποδηλατοδρόμιο (μετέπειτα στάδιο Γ. Καραϊσκάκης). Για αρκετά χρόνια το τμήμα παρέμεινε ανενεργό και επαναλειτούργησε το 1990. Το 1995 οι «ερυθρόλευκοι» με έδρα το κλειστό του Κερατσινίου κέρδισαν την άνοδο στην Α1 Ανδρών. Πριν την έναρξη της σεζόν ο Ολυμπιακός Κερατσινίου (που αγωνίζεται σήμερα στην Α2 Ανδρών) απορρόφησε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος από τότε σταμάτησε την ενασχόληση του με το χάντμπολ. Ο Ολυμπιακός Κερατσινίου αγωνίστηκε στην Α1 για μία χρόνια και το καλοκαίρι του 1996 κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ που διοργανώθηκε, διάκριση που επανέλαβε το 2002.

Πηγή: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X