Η ΑΕΚ και το αδυσώπητο κυνηγητό

ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τιμωρία του Τζεμπούρ είναι η κορυφή του παγόβουνου, πάνω από μία σειρά δράσεων που αποδεικνύουν πως κάποιοι εκλαμβάνουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ως αδυναμία…

«Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών. Θα υπερασπιστούμε το όνομα του Συλλόγου και δε θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε το δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε  τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη. Και όταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που «πρέπει» έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες.»

Με αυτόν τον επίλογο, η ΑΕΚ αποδέχτηκε στην ουσία όποια ποινή της επιβλήθηκε αμέσως μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ. Ήταν μία ανακοίνωση αντάξια των ηθικών αξιών της ΑΕΚ η οποία όμως, απ’ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει. Κάποιοι την εκλαμβάνουν ως μία δήλωση αδυναμίας.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ και η τιμωρία των τριών αγωνιστικών είναι απλώς και μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αποτελεί ίσως όμως το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα της μεταχείρισης που τυγχάνει η ΑΕΚ, για θέματα τα οποία θα έπρεπε να εξεταστούν με μεγαλύτερη προσοχή και χωρίς την εκ προοιμίου διάθεση για… καμπάνιασμα.

Ο Αλγερινός λίγο πριν τις 11 το πρωί απολογήθηκε ενώπιων της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η απόφαση αναμενόταν ν’ ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή έγινε γνωστή, καθαρογράφηκε και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Μιλάμε για απόφαση εξπρές. Ίσως κάποιος κακεντρεχής να μιλούσε για μία… έτοιμη απόφαση, χωρίς καν να τεθεί υπόψιν η απολογία του Τζεμπούρ.

Στην «Ένωση» υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός πως ο Τζεμπούρ κλήθηκε σε απολογία με βάση το βίντεο, πράγμα που δεν έχει γίνει για άλλους παίκτες άλλων ομάδων τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Παραδείγματος χάριν δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως κανείς εισαγγελέας δεν προχώρησε στην αυτεπάγγελτη κλήση των Κασάμι και Περέιρα. Οι κινήσεις για την τιμωρία τους έγιναν τόσο από ιδιώτη, όσο και από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα από το οποίο απορρέει πικρία γι’ αυτές τις συμπεριφορές, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζει να ταλαιπωρείται για μία ανακοίνωση, την περίφημη ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου, η οποία δεν αναφέρει τίποτα μεμπτο, δεν προσβάλει κανέναν και όμως ο «Δικέφαλος» διώκεται κατ’ εξακολούθηση γι’ αυτή.

Μιλάμε για την ανακοίνωση με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει μεν την αποστροφή της για το καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω ζητημάτων τα οποία προκύπτουν μέσω των εισαγγελικών ερευνών, ωστόσο κατά κύριο λόγο καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο. Ας θυμηθούμε την… αμαρτωλή ανακοίνωση:

«Mετά από δύο χρόνια εξορίας, αλλά και αυτοκάθαρσης η ΑΕΚ είναι πλέον έτοιμη για την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που φυσικά δεν αντιμετωπίζει ως υπέρβαση ή ως γιορτή αλλά ως ημέρα μνήμης, αυτοκριτικής και φυσιολογικής εξέλιξης των πραγμάτων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται ωστόσο την υποχρέωση να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της που όχι μόνο στήριξε την ομάδα σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια αλλά συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η δυναμική ενός συλλόγου, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμα και με αφανισμό.

Αυτόν τον κόσμο καλούμε αύριο στο γήπεδο και τον θέλουμε μαζί μας σε κάθε βήμα της δύσκολης πορείας που ξεκινά με προοπτική να απολαύσουμε σύντομα την ΑΕΚ στο πραγματικό της μεγαλείο και στην πλήρη διάσταση της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ εκφράζει την επιθυμία της να συμβάλλει με την επιστροφή της στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος ανταγωνιστικού, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ισονομίας και του fair play. H AEK θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα διεκδικήσει ακριβώς ό,τι της αναλογεί με βάση τις εντός γηπέδου αγωνιστικές της δυνατότητες.

Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του.

Η ΑΕΚ επιστρέφει με μοναδικό γνώμονα τον παραδοσιακό σεβασμό της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και χωρίς την παραμικρή διάθεση ανοχής απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να την βλάψει ή να απειλήσει τα αγωνιστικά της δικαιώματα.

Η ΑΕΚ είναι και πάλι εδώ χωρίς την παραμικρή διάθεση ρεβανσισμού, αλλά για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα που θα αποτελεί γιορτή για τον πραγματικό φίλαθλο ασχέτως συλλογικών προτιμήσεων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.»

Και όμως. Η παραπάνω ανακοίνωση εκδιώχθηκε και διώκεται ακόμη μέχρι σήμερα. Η ΑΕΚ μπήκε στο στόχαστρο για μήνες ολόκληρους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν προκύψει ανακοινώσεις οι οποίες αναμφίβολα ξεπερνούν κάθε όριο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο:

«Απόψε είδαμε από το διαιτητή Καλογερόπουλο το στήστιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Που είναι ο ψηλός παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία 4 χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και πρόεδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν έχουν επιβληθει κυρώσεις στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ, όχι μόνο δεν γίνεται κουβέντα για την αβίαστη προσβολή πολλών εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, αλλά κανείς στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν συζητά γι’ αυτή την ανακοίνωση η οποία χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια και έλλειψη στοιχειοθετημένων επιχειρημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X