«Σκάνδαλο» με ΜακΝίλ

Αδιάψευστος μάρτυρας ο... ΟΤΕ για ΜακΝίλ
Photo Credits: INTIME

Ανεξαρτήτως από το που ξεκίνησε το επεισόδιο στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, είναι σωστή η απόφαση του αθλητικού δικαστή, να τιμωρηθούν οι Σάκοτα και Παπαντωνίου της ΑΕΚ, αλλά και οι Ουάιτ και Ουότερς του Άρη.

Αυτό το λέμε, με την λογική ότι οι τέσσερις αυτοί παίκτες «πρωταγωνίστησαν» στο επεισόδιο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα όμως, είναι πραγματικά ανεξήγητο το γιατί ο Τζέρελ ΜακΝίλ δεν τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική (τουλάχιστον) και την… έβγαλε μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν το λέμε για να είναι πιο εύκολο το έργο της ΑΕΚ. Άλλωστε, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς κέρδισε ήδη και τα δύο πρώτα ματς των μικρών τελικών, με τον ΜακΝίλ να αγωνίζεται κανονικά για τον Άρη. Ωστόσο, προκύπτει ένα θέμα ηθικό, που μπορεί να δημιουργήσει και ένα περίεργο δεδικασμένο.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι ο Κώστας Βασιλειάδης του ΠΑΟΚ, είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές (και σωστά), χάνοντας το τρίτο και τελευταίο ματς της σειράς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά. Για όσους δεν θυμούνται, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε βρίσει διαιτητή στο δεύτερο ματς της συγκεκριμένης σειράς στην Πυλαία.

Κι εδώ ρωτάμε. Δηλαδή μία βρισιά συνιστά ποινή δύο αγωνιστικών και μία απόπειρα επίθεσης σε διαιτητή συνιστά… χρηματικό πρόστιμο; Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτή την απόφαση δημιουργείται δεδικασμένο και αύριο-μεθαύριο, θεωρητικά μπορεί να έχουμε και άλλες απόπειρες επιθέσεων σε διαιτητές, από παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να θεωρήσουν ότι αδικούνται. Κι όταν θα πρέπει να απολογηθούν, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το παράδειγμα του ΜακΝίλ και να την… γλιτώνουν με πρόστιμο.

Είναι απορίας άξιο, το αν ο αθλητικός εισαγγελέας είδε την συγκεκριμένη φάση στο βίντεο από την μετάδοση του ΟΤΕ, που είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την επίθεση του ΜακΝίλ προς τον διαιτητή, Σπύρο Γκόντα. Εν κατακλείδι, μιλάμε για μια απόφαση «σκάνδαλο», σε κάθε περίπτωση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X