Super League: Οι προτάσεις του υπομνήματος στoν Κοντονή

Super League: Οι προτάσεις του υπομνήματος στoν Κοντονή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη θεσμοθέτηση ποσοστού 3% υπέρ της Super League, από τις εταιρίες που διοργανώνουν στοίχημα στην Ελλάδα, πλην ΟΠΑΠ, και βάζουν στα κουπόνια τους αγώνες του πρωταθλήματός της, ζητεί ο συνεταιρισμός από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ενόψει την κατάθεσης, αρχικά προς διαβούλευση, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Επίσης η Super League ζητεί α) την κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου, β) την κατάργηση της εισφοράς 10% εκ των τηλεοπτικών εσόδων υπέρ των ταμείων των αστυνομικών υπαλλήλων και τη μείωση του ποσοστού που αποδίδει στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και γ) την κατάργηση επιβολής προστίμων και κυρώσεων από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό για αδικήματα βίας με χαρακτηριστικότερη ποινή το πρόστιμο στον ΠΑΟ και το κλείσιμο της Θύρας 13.

Οι κυριότερες προτάσεις

1) Απόδοση χρηματικών ποσών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού
Προτείνεται προσθήκη διάταξης που θα προβλέπει τη «θεσμοθέτηση απόδοσης στο συνεταιρισμό ποσοστού 3% επί του εξ αθλητικού στοιχηματισμού μικτού κέρδους (gross gaming revenue) κάθε εταιρείας που παρέχει νόμιμα τέτοιες υπηρεσίες στην Ελλάδα (επιπροσθέτως του ποσοστού 30% που αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο), εφόσον στα κουπόνια αυτών περιλαμβάνονται αγώνες του πρωταθλήματος της Super League».

Από την πρόταση εξαιρείται ο ΟΠΑΠ αν και μέλη της επιτροπής δικηγόρων της Super League διατύπωσαν επιφύλαξη ως προς το αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιβληθεί και επί της ΟΠΑΠ Α.Ε.

2) Λέσχες Φιλάθλων
H Super League ζητεί να μην είναι υπεύθυνες οι διοικήσεις των «για πράξεις βίας των μελών των λεσχών στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και των μετακινήσεων προς ή από αυτές».

3) Ηλεκτρονικό Εισιτήριο – Κάρτα Φιλάθλου
Η Super League θεωρεί «ότι παρέλκει η εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου και ως εκ τούτου ζητείται η κατάργησή του». Το μέτρο, που επρόκειτο να εφαρμοστεί στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πήρε παράταση για το επόμενο πρωτάθλημα.

4) Αστυνόμευση Αθλητικών Εκδηλώσεων
Η Super League ζητεί να καταργηθεί ρητά το άρθρο του νόμου περί εισφοράς 10% εκ των τηλεοπτικών εσόδων υπέρ των ταμείων των αστυνομικών υπαλλήλων και επίσης να καταργηθεί η υποχρέωσης των ΠΑΕ να μισθώνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς των λεσχών φιλάθλων.

5) Απόκτηση Μετοχών Α.Α.Ε.
Η Super League κρίνει υπερβολική την απαίτηση για προηγούμενη άδεια της Ε.Ε.Α, για απόκτηση μετοχών άνω του 2% του συνολικού μ.κ. μιας ΠΑΕ και ζητεί ο έλεγχος να γίνεται για ποσοστό 10% και άνω.

6) Τηλεοπτικά
Η Super League ζητεί να μειωθεί ποσοστό που καταβάλει στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα από 5% σε 2%

7) Έγκριση Καταστατικού και Κανονισμών Επαγγελματικών Ενώσεων
Η Super League ζητεί να καταργηθεί η δυνατότητα εγκρίσεως του καταστατικού και των κανονισμών των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών ενώσεων από τον Υπουργό Πολιτισμού και προτείνει να προστεθεί ως πρόβλεψη το δικαίωμα του Υπουργού Πολιτισμού να αιτείται προς την ΕΠΟ την τροποποίηση συγκεκριμένων όρων κανονισμών οι οποίοι εξέρχονται των ποδοσφαιρικών ζητημάτων και θίγουν κανόνες δημοσίας τάξης ή άπτονται θεμάτων δημόσιας ασφάλειας.

8) Ευθύνες διοικούντων αθλητικά νομικά πρόσωπα
Η Super League ζητεί να καταργηθεί η ευθύνη των διοικήσεων των ΠΑΕ για ιδιωτικού δικαίου χρέη υποστηρίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση «αχυρανθρώπων» στις εν λόγω θέσεις, ώστε να αποφευχθεί η ευθύνη των προσώπων που πραγματικά ασκούν τη διοίκηση των ΠΑΕ

10) Δικαιοδοτικά Όργανα Ποδοσφαίρου
Η Super League ζητεί να διευκρινισθεί ότι οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων δεν θα προσβάλλονται στα πολιτικά δικαστήρια.

11) Επιβολή προστίμων και κυρώσεων από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό
Η Super League προτείνει την κατάργηση του θεσμού της επιβολής προστίμων και εν γένει κυρώσεων από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό υποστηρίζοντας ότι  «ήδη ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει ένα αυστηρότατο πλαίσιο ποινών οι οποίες πλέον επιβάλλονται από τακτικούς δικαστές».

12) Κάρτα Φιλάθλου
Η Super League προτείνει την κατάργηση της κάρτας φιλάθλου καθώς κρίνεται ως αλυσιτελής δεδομένου ότι οι σκοποί της ταυτοποίησης των φιλάθλων εξυπηρετούνται ήδη από τις λοιπές παραμέτρους των συστημάτων ηλεκτρονικού -ονομαστικού εισιτηρίου και εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί από το σύνολο των ΠΑΕ της Super League.

13) Κυρώσεις σε περίπτωση φορολογικών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων
Η Super League ζητεί οι ΠΑΕ που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις να μην έχουν δικαίωμα να αποκτούν αθλητές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και η ΕΠΟ να ενσωματώσει τη σχετική πρόβλεψη στους οικείους κανονισμούς»

14) ΕΕΑ
Τέλος, η Super League προτείνει τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ και ειδικότερα την κατάργηση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών από τις ΠΑΕ και την επιβολή προστίμων και λοιπών ποινών μόνο από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από την ίδια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X