Γι' αυτό διαλέγει (η) ΑΕΚ!

Aυτή η ομάδα είναι "αγκαλιά" με τον Μπακασέτα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει πολλούς λόγους για να πάρει την απόφαση να φορέσει τα κιτρινόμαυρα αντί των χρωμάτων οποιασδήποτε άλλη ομάδας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδοσφαιρικό ταλέντο βάλλεται από την αμετροέπεια και κυρίως από το ακαθόριστο μίας λογικής η οποία δεν συνάδει με το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η κυριαρχία του ενός έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά τις δομές του αθλήματος, καθώς η διασπορά των ταλέντων παραμένει πιο περιορισμένη από ποτέ. Στην εποχή της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι νέοι αθλητές επιζητούν το σίγουρο χρήμα και όχι την αγωνιστική τους εξέλιξη.

Η περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα είναι διαφορετική. Και είναι σίγουρα τυχερός ο 23χρονος σε περίπου έναν μήνα, άσος του Πανιωνίου, ο οποίος προβάρει τα κιτρινόμαυρα. Είναι τυχερός επειδή την ώρα της μεγάλης ακμής του η ΑΕΚ εχει επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα να έχει στα χέρια του επιλογές. Και η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δίνει την καλύτερη δυνατή προοπτική, καθότι το project της είναι ταιριαστό στο προφίλ των κορυφαίων ελληνικών ταλέντων.

Στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΟΣΦΠ είχε μόλις τέσσερις Έλληνες παίκτες στην αποστολή και οι δύο μάλιστα ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι αναγκαστικά σε αυτή, ελέω των κανόνων που διέπουν τον θεσμό. Η ΑΕΚ είχε στην αποστολή της 9 Έλληνες, ακριβώς το 50% της 18άδας. Σαφέστατα λοιπόν το πάντρεμα κορυφαίων Ελλήνων και ποιοτικών ξένων είναι ένα χαρακτηριστικό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του Μπακασέτα, καθώς πλέον γνωρίζει πως θα δουλευτεί δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες και ξένους συναδέλφους του.

Παράλληλα οι εποχές των ισχνών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την ΑΕΚ. Το επίπεδο οργάνωσης και η συγκράτηση του κόστους βρίσκουν την απόλυτη αναλογία στην «Ένωση» δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους ποδοσφαιριστές, χωρίς υπερβολές. Η ισορροπία των μπάτζετ μέσα στ’ αποδυτήρια εξασφαλίζει ειρήνη μέσα σε αυτά και όχι διαφορετικές κάστες και κλίκες. Επομένως ο Μπακασέτας γνωρίζει πως μπορεί να βρει ένα καλό συμβόλαιο χωρίς να χρειάζεται ν’ ανησυχεί για το αν θα δοθεί… δανεικός σε κάποια ξεχασμένη ομάδα της Λίγκας. Οι 700.000 ευρώ για τρία χρόνια συμβολαίου που θα λάβει στην «Ένωση» αποτελούν μία σημαντική απόδειξη.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο ρόλος του παίκτη στην ομάδα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες γίνεται. Φυσικά υπάρχουν και ανισορροπίες αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικής απόδοσης. Ως εκ τούτου ο Μπακασέτας γνωρίζει πως είναι καθαρά στο χέρι του το να καταφέρει να εξασφαλίσει συχνή συμμετοχή στους αγώνες. Μία θέση στην αγωνιστική στρογγυλή τράπεζα.

Η προοπτική της Εθνικής Ελλάδος είναι ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο για τον, Νεμεάτη στην καταγωγή, επιθετικό μέσο. Ο Τάσος Μπακασέτας πέρασε από την προεπιλογή του Μίκαελ Σκίμπε και εν τέλει επιλέχθηκε να ακολουθήσει την αποστολή στο ταξίδι της ομάδας στην Αυστραλία στις αρχές του Ιουνίου. Αναμφίβολα η παρουσία του στην ΑΕΚ θα του εξασφαλίσει μία φιξαρισμένη ματιά πάνω του από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Έτσι θα διατηρήσει την επαφή του με την Εθνική και δεν θα αποτελέσει ένα παροδικό πέρασμα το εν λόγω ταξίδι.

Η ΑΕΚ είναι νικήτρια εκ φύσεως και εκ γεννετής. Οι φιλοδοξίες και η κατάκτηση τροπαίων βρίσκονται συνεχώς στην ημερήσια της διάταξη. Η ευρωπαϊκή προοπτική, η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Ελλάδος, όλα αυτά μαζί είναι στοιχεία τα οποία ο Μπακασέτας τα βλέπει. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη δυνατή επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν και μπορούν ν’ αγωνιστούν για τίτλους, χωρίς να «πνίγονται» μέσα στην ανισορροπία και την αμετροέπεια της λεγεώνας των ξένων του ΟΣΦΠ.

Και η ΑΕΚ όμως είχε τους λόγους της για τους οποίους σκέφτηκε πως πρέπει να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του παίκτη. Ο Μπακασέτας αποτελεί με διαφορά το πιο καυτό όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος και η απόκτησή του δεν είναι μόνο μία επικοινωνιακή νίκη εις βάρος του ΟΣΦΠ.

Ο «Δικέφαλος» στοχεύει στους παίκτες οι οποίοι έχουν προοπτική ν’ αγωνιστούν στην Εθνική Ελλάδος. Θέλει να χτίσει έναν κορμό από παίκτες διεθνείς, οι οποίοι θα λαμβάνουν και θα διαχειρίζονται καταστάσεις και παραστάσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνουν οι επόμενοι πρωταθλητές. Άλλωστε το ταλέντο του Μπακασέτα είναι αδιαμφισβήτητο. Η χρησιμότητά του, η προσαρμογή του σε διάφορα αγωνιστικά πλάνα, τον καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα ποδοσφαρικά εργαλεία στη χώρα.

Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να παραβλέψει πως μεταξύ της ΑΕΚ και του Μπακασέτα υπάρχει αμοιβαία έλξη. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως ο 23χρονος άσος έχει παραδεχτεί πως από μικρό παιδί αποτελεί οπαδός της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X