Τα σενάρια για τα προκριματικά του Champions League

Αγαπημένο σκορ το 1-0
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τα πρωταθλήματα του Βελγίου και της Ελλάδας ακόμη να εκκρεμούν ο Ανδρέας Δημάτος ανέλυσε τα σενάρια για τους δυνατούς και αδύναμους στον γ’ προκριματικό γύρο που θα συμμετέχει και η ΑΕΚ, εφόσον κατακτήσει την κορυφή των πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Με φαβορί για τη δεύτερη θέση και τον προκριματικό του Champions League την Αντερλεχτ ολοκληρώνονται το απόγευμα, λίγο μετά τις πέντε, τα πλέι οφ στο Βέλγιο και θα γνωρίζουμε την οριστική λίστα με τις 14 από τις 15 ομάδες, που θα διεκδικήσουν τα πέντε εισιτήρια για τους ομίλους της διοργάνωσης από τον προκριματικό των μη πρωταθλητών.

Θα απομένει μόνο, λόγω της καθυστέρησης των ελληνικών πλέι οφ, η 15η ομάδα, που θα είναι η ομάδα από τη χώρα μας που θα κατακτήσει την πρώτη θέση των δικών μας πλέι οφ στις 31 Μαΐου!

Οσο σημαντική είναι η σημερινή μέρα με τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για το προνομιακό ή όχι ελληνικό εισιτήριο απευθείας στους ομίλους του Europa League για την κυπελλούχο ΑΕΚ, άλλο τόσο σημαντική είναι και για τον ΠΑΟΚ (μόνο αυτός έχει πιθανότητες), που θα μάθει οριστικά αν έχει ελπίδες στην περίπτωση που έρθει πρώτος στα πλέι οφ να είναι στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Οι πιθανότητες είναι λίγες καθώς θα πρέπει η Αντερλεχτ (την βολεύει και η ισοπαλία) να χάσει στην έδρα της από την αδιάφορη Ζούλτε Βάρεγκεμ και την ίδια ώρα η Γάνδη να κερδίσει την Γκενκ και στην ισοβαθμία να πάρει το δεύτερο βελγικό εισιτήριο για το Champions League.

Ο ΠΑΟΚ στην ουσία «πληρώνει» την εκπληκτική εφετινή πορεία της Σπάρτα Πράγας στο Europa. Aν δεν είχε συμβεί, θα ήταν από τώρα στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού, αν βεβαίως πάρει την πρώτη θέση στα ελληνικά πλέι οφ…

Τα τρία τελικά σενάρια:

1)Αν η Αντερλεχτ πάρει έστω και την ισοπαλία, τότε κλειδώνει οριστικά η πεντάδα των υποψήφιων αντιπάλων της ελληνικής ομάδας, που θα έρθει πρώτη στα πλέι οφ και θα μετάσχει στον πρώτο από τους δύο προκριματικούς του Champions League στο δρόμο των μη πρωταθλητών.

Η πεντάδα των υποψήφιων αντιπάλων θα είναι: Σαχτάρ, Αγιαξ, Αντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας. Στους πέντε θεωρητικά ανίσχυρους θα είναι: Στεάουα, Μονακό, Γιουνγκ Μπόις, Ροστόφ και η πρώτη ομάδα των ελληνικών πλέι οφ.

2) Αν η Αντερλεχτ… αυτοκτονήσει σήμερα το απόγευμα και ο ΠΑΟΚ τερματίσει πρώτος στα ελληνικά πλέι οφ, τότε η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής…

ΙΣΧΥΡΟΙ στον πρώτο προκριματικό: Σαχτάρ, Αγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Πράγας και ΠΑΟΚ

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ: Στεάουα, Μονακό, Γάνδη, Γιουνγκ Μπόις και Ροστόφ

3) Αν η Αντερλεχτ χάσει από τη Γάνδη το δεύτερο βελγικό εισιτήριο και η πρώτη ομάδα στα ελληνικά πλέι οφ είναι όποια άλλη από τις τρεις εκτός από τον ΠΑΟΚ, τότε η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής…

ΙΣΧΥΡΟΙ στον πρώτο προκριματικό: Σαχτάρ, Αγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Πράγας και Στεάουα

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ: Μονακό, Γάνδη, Γιουνγκ Μπόις, Ροστόφ και ΑΕΚ ή ΠΑΟ ή Πανιώνιος

Αν η ελληνική ομάδα καταφέρει να προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό του Champions League (έχοντας στην ουσία… σώσει κατά τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή της χρονιά), τότε στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους θα την περιμένουν σίγουρα οι Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Βιγιαρεάλ μαζί με Σαχτάρ και Αγιαξ, αν οι δύο τελευταίες προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι αν η πρώτη ομάδα των ελληνικών πλέι οφ αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League. Αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Champions League, συνεχίζει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Θα μάθει αντίπαλο μαζί με τον Ολυμπιακό στις 15 Ιουλίου και θα παίξει πρώτο παιχνίδι, όπως και ο Ολυμπιακός, στις 26 ή 27 Ιουλίου με ρεβάνς στις 2 ή 3 Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X