Αυτή είναι η «πράσινη» ερμηνεία της ... ισονομίας

Αυτή είναι η «πράσινη» ερμηνεία της ... ισονομίας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγινε πολύς λόγος τις προηγούμενες μέρες, ειδικά από πλευράς Παναθηναϊκού, για «ισονομία» στους όρους διεξαγωγής των play off και τα σχετικά. Λες και η ΑΕΚ έφταιγε για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τον τελικό.

Τώρα λοιπόν φαίνεται πως έχουν διασφαλιστεί οι συνθήκες… ισονομίας. Με την ΑΕΚ να έχει παίξει από την Τρίτη δύο ματς, το ένα το πιο δύσκολο και πιο κρίσιμο της σεζόν και να πηγαίνει για τρίτο μέσα σε επτά μέρες. Ντέρμπι και αυτό, εκτός έδρας.

Την ίδια ώρα που ο αντίπαλος θα συμπληρώνει εννιά μερούλες καθισιό. Αφήνω έξω τις δύο σημαντικές απουσίες που θα έχει η ΑΕΚ και ούτε γνωρίζω και τι θα δείξουν η σημερινή και η αυριανή προπόνηση για την κατάσταση άλλων βασικών παικτών.

Από μόνο του το ότι η ΑΕΚ πάει για τρίτο ματς σε επτά μέρες, με τα δύο από αυτά να είναι κλασικά ντέρμπι, αρκεί.

Η ισονομία λοιπόν παραβιαζόταν, με το να πάει το ΑΕΚ – Πανιώνιος μετά το τέλος των υπόλοιπων αγώνων της διαδικασίας και δεν παραβιάζεται τώρα, με την ΑΕΚ να είναι υποχρεωτικά «σκοτωμένη» και τον Παναθηναϊκό, άνετο και ωραίο να την περιμένει στο γήπεδο του. Είναι μια «πράσινη» ερμηνεία της ισονομίας, έτσι όπως την γνωρίσαμε στις δεκαετίες πριν από το 1996…

Μόνο που ούτε αυτό θα σταθεί αρκετό για να την κερδίσει για πρώτη φορά φέτος…

Όσον αφορά το χθεσινό ματς, για πάρα πολλούς λόγους η ΑΕΚ έπρεπε πάση θυσία να το πάρει. Όπως το να βρεθεί μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και στην πρώτη θέση των play off, να δώσει μια εικόνα συνέχειας και να μην επιτρέψει να πέσει στο ελάχιστο το επίπεδο του ενθουσιασμού, που δημιούργησε η κατά κράτος επικράτηση σε βάρος του Ολυμπιακού.

Για να πω την αλήθεια, τόσο καλή την ΑΕΚ όσο την είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς τους Μπαρμπόσα και Βάργκας, δεν την περίμενα. Σε κάποια διαστήματα ίσως να έπαιξε και το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει φέτος στο ΟΑΚΑ. Από πλευράς ενέργειας, δεν το συζητάμε καθόλου. Αξιοθάυμαστο.

Πιστεύω πως πέρα από την καλή απόδοση του Σιμόες – ως συνήθως-, το ανέβασμα του Γιόχανσον, τον Τζιμπούρ που πλέον χορεύει στο γήπεδο, το κλειδί για να δούμε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η δεξιά πλευρά. Γκάλο και Πλατέλλας.

Ο Βραζιλιάνος μετά τον τελικό, πιστοποίησε την επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις και χθες, αλλά για τον Πλατέλλα μπορούμε να μιλήσουμε πραγματικά για κάτι μη αναμενόμενο. Γιατί δεν μιλάμε απλά για επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις – και επιστροφή του γενικώς δηλαδή – αλλά για μια εικόνα που δεν την είχα δει ξανά από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ο Πλατέλλας ήταν δυο κλάσεις πάνω από αυτό που ξέρουμε. Σε επίπεδο συνεργασίας με τους συμπαίκτες του, σωστών επιλογών, εκρηκτικότητας, αποτελεσματικότητας. Δεν ξέρω αν πρόκειται για αναλαμπή. Το μόνο που μπορείς να πεις με σιγουριά, είναι πως όταν σου δείχνει πως μπορεί να κινηθεί σε τέτοιο επίπεδο, το ζήτημα είναι καθαρά προσωπικό του, αν μπορεί να το διατηρήσει. Και πιστεύω πως έχει να κάνει με το μυαλό και την νοοτροπία του κυρίως.

Ας πούμε στο πρώτο ημίχρονο και πάλι είχε κάποιες καλές ενέργειες, τις οποίες όμως χαλούσε με την συνηθισμένη τάση, να … μην βλέπει τους συμπαίκτες του. Όταν το άλλαξε αυτό στο δεύτερο 45λεπτο, είδαμε έναν παίκτη που πραγματικά μπορεί να έχει θέση στην ΑΕΚ και να δίνει λύσεις. Που ειδικά τώρα η ομάδα τις χρειάζεται πάρα πολύ.

Με την νίκη της Παρασκευής, η ΑΕΚ ανέπνευσε ενόψει Λεωφόρου. Αφαίρεσε από το συγκεκριμένο ματς οποιονδήποτε οριακό χαρακτήρα. Τώρα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από το προσεχές ντέρμπι, που δίνει υπό πολύ αντίξοες συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X