ΑΕΚ όπως... Ατλέτικο!

Ατλέτικο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το enwsi.gr αποκαλύπτει την προετοιμασία των παικτών της ΑΕΚ, το πως ο Στέλιος Μανωλάς χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ατλέτικο Μαδρίτης και τα βίντεο με τις τακτικές του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι παλινωδίες της ΕΠΟ έφεραν σε δύσκολη θέση τον Στέλιο Μανωλά, στην προσπάθειά του να προετοιμάσει τους παίκτες της ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου. Στην ουσία αυτή η προετοιμασία κράτησε πάνω από δύο εβδομάδες με δεδομένο πως ορίστηκαν δύο διαφορετικές ημερομηνίες για την τέλεση του τελικού.

Αυτό έβαλε πολλά εμπόδια στον τεχνικό της ΑΕΚ, αφού η ψυχολογική προετοιμασία των παικτών είναι αναμφίβολα είναι δύσκολη διαδικασία. Ο Στέλιος όμως βρήκε και τον χρόνο να επιμεληθεί κάποια βίντεο τα οποία ανύψωσαν το ηθικό των παικτών και μπήκαν στη διαδικασία ν’ αντιμετωπίζουν το ματς, ως ένα από αυτά που θα πρέπει να νικήσουν με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Μανωλάς έδειξε στους παίκτες, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, στιγμές από τελικούς Κυπέλλου στους οποίους συμμετείχε η ΑΕΚ. Άλλωστε η «Ένωση» έχει κατακτήσει 15 τρόπαια του συγκεκριμένου θεσμού και σαφέστατα το υλικό ήταν μπόλικο.

Με επική μουσική υπόκρουση, με σκηνές από τελικούς και τον Ηλία Ατματσίδη σε έξαλλη κατάσταση να σκαρφαλώνει στα κάγκελα του «Καραϊσκάκης», οι «κιτρινόμαυροι» έλαβαν την απαραίτητη ψυχολογική ντόπα πριν την έναρξη του αγώνα. Μέσα σε αυτό το ρεπορτόριο δεν απουσίαζαν και τα στιγμιότυπα από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΣΦΠ στο β’ γύρο του πρωταθλήματος. Και το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας εκείνη τη στιγμή προκάλεσε ανατριχίλα στους παίκτες της «Ένωσης», οι οποίοι κατάλαβαν πως ένα δύσκολο εγχείρημα άπαξ και γίνει μία φορά, μπορεί να γίνει και δεύτερη. Και τρίτη και τέταρτη.

Όμως, το μεγαλύτερο και πιο έντονο μέρος της βιντεοθεραπείας δεν είχε ούτε ΑΕΚ, ούτε ΟΣΦΠ, ούτε κάτι παρεμφερές με όλα αυτά. Τα στιγμιότυπα και οι πιο δραματικές στιγμές της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στα τελευταία χρόνια, είχαν… πρώτη θέση στα μάτια των παικτών της ΑΕΚ, με τον Στέλιο Μανωλά να τους εξηγεί με τον τρόπο του πως μία ομάδα είναι πολύ καλύτερη από μερικές καλές μονάδες, ειδικότερα όταν η ομάδα είναι δεμένη στον απόλυτο βαθμό.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τη σκληρή αγωνιστική φιλοσοφία, με το γεγονός πως είναι διατεθειμένη να πεθάνει στο γήπεδο ανά πάσα ώρα και στιγμή εάν αυτή η θυσία πρόκειται να αποδώσει καρπούς, ήταν η τονωτική ένεση στις ψυχές των παικτών της «Ένωσης», που αμέσως καρφώθηκε στο μυαλό τους η ακατανίκητη επιθυμία να φτάσουν στο απόλυτο.

Αλλά και τακτικά η ΑΕΚ έμοιαζε αρκετά στο δημιούργημα του Σιμεόνε στο ματς με τον ΟΣΦΠ. Οι διπλές καλύψεις στα άκρα, η απόλυτη προσήλωση στο αμυντικό πλάνο, ο έλεγχος και οι αλληλοκαλύψεις στη μεσαία γραμμή, τα δύο και τρία άτομα που έσπευδαν σε κάθε διεκδικήσιμη μπάλα, είναι όλα στοιχεία που για τον Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελούν την Βίβλο, το Α και το Ω της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X