Η μεγάλη δικαίωση του Στέλιου

Στέλιου Μανωλά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγάλο ρίσκο του Στέλιου Μανωλά, εν τέλει έπιασε τόπο. Όχι μόνο ήταν αυτό που έδωσε την κινητήριο ώθηση στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά ήταν οι κινήσεις του Στέλιου, που στην ουσία έθεσαν αστάθμητους παράγοντες στο παιχνίδι της ομάδας στον τελικό.

Αρκετά πριν την πρώτη ορισμένη ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, το μεγάλο ερώτημα για τις επιλογές του Στέλιου Μανωλά άκουγε στα ονόματα των Ράφικ Τζεμπούρ και Ρόναλντ Βάργκας. Η ΑΕΚ είχε μόλις πετύχει την πρόκρισή της με τον Τζεμπούρ να σκοράρει το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην «Ένωση» επί του Ατρόμητου. Ωστόσο τόσο ο Αλγερινός, όσο και ο Βάργκας, ο παίκτης που έκρινε στην ουσία τρία διαφορετικά ντέρμπι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Η χρησιμοποίησή τους στον μεγάλο τελικό ήταν ένα ρίσκο. Με δεδομένο άλλωστε πως και οι δύο βρίσκονταν σε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κανείς δεν μπορούσε να πει πως η ενδεκάδα έπρεπε να ξεκινήσει από αυτούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η τιμωρία του Έλντερ Μπαρμπόσα στην Τούμπα, διευκόλυνε τα πράγματα όσον αφορά στα διλήμματα του Μανωλά, ενώ 24 ώρες πριν την έναρξη του τελικού, ο βετεράνος άσος είχε ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επιλογή του Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, μεταφέροντας τον Γκάλο πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη, στην επίθεση, ο Τζεμπούρ έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι. Στις προπονήσεις που προηγήθηκαν ο Μανωλάς δοκίμασε όλους τους επιθετικούς του στην κορυφή. Σκοπός του ήταν να διαπιστώσει ποιος θα ήταν αυτός που θ’ αναλάβει το βαρύ φορτίο και παράλληλα όμως, ποιος θα ήταν αυτός που θα «πονούσε» τους αντίπαλους αμυντικούς στις «μονομαχίες».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Στέλιος Μανωλάς εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως πήρε την καλύτερη επιλογή αφού σκέφτηκε το αυτονόητο. Σε έναν τελικό Κυπέλλου η φόρμα δεν παίζει κανέναν ρόλο. Μπορεί ένας παίκτης ο οποίος βρίσκεται στην ανυποληψία σε όλη τη σεζόν να γίνει ήρωας μέσα σε 90 λεπτά. Και πολύ περισσότερο, να δούμε παίκτες οι οποίοι ήταν ντεφορμέ, ν’ ανεβαίνουν δύο και τρεις φορές περισσότερο σε έναν τελικό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X