Τζεμπούρ: "Ρουφιάνος και γλύφτης δεν θα γίνω ποτέ"

Ο "τρομοκράτης" στον... λαό του
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της 17ης Μαϊου ο Ράφικ Τζεμπούρ έκανε άνω – κάτω τον Ολυμπιακό με την εμφάνιση και το γκολ του, ενώ λίγες ώρες αργότερα γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ. Απόψε, ο Αλγερινός επιθετικός του Δικεφάλου βρέθηκε στο στούντιο των καναλιών novasports και μίλησε τόσο για το γκολ που πέτυχε, όσο και για την υπόσχεση που έδωσε όταν είχε φύγει από την ΑΕΚ. Αναλυτικά τόνισε:

  • Για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό και πως προετοιμάστηκε η ομάδα: «Είχαμε στοχεύσει από την αρχή στο Κύπελλο, το θέλαμε και για τους φιλάθλους μας και κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί στα χαρτιά, αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα ατού για τον Ολυμπιακό, γιατί έπρεπε να πάρει μία ρεβάνς αφού τον είχαμε νικήσει ξανά».
  • Για το αν βοήθησε την ΑΕΚ το ότι έπαιξε πιο έξυπνα απ’ τον Ολυμπιακό: «Ήμασταν σωστοί τακτικά, είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν επιθετικοί. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτά τα στοιχεία και πήραμε τη νίκη».
  • Για το γκολ που σημείωσε και μάλιστα κόντρα σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα όπως ο Ρομπέρτο: «Όλοι δέχονται γκολ. Περίμενα την πάσα, μόλις πήρα την μπάλα ήξερα τι να κάνω και το έκανα σωστά. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς με τις κινήσεις σου χώρους για τους συμπαίκτες σου και αυτό έκανα και στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Μάνταλος. Αυτή η κίνηση ήταν μια προσποίηση και σκοράραμε».
  • Για το ότι δεν πανηγύρισε έντονα το γκολ του: «Έτσι ήθελα να δείξω το σεβασμό μου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχω αγαπήσει σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί και το έχω κάνει και στις άλλες ομάδες μου, όπως στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να αλλοιώσουν την εικόνα μου. Εγώ όμως ρουφιάνος και γλύφτης δεν θα γίνω ποτέ και δεν ασχολούμαι ποτέ με αυτούς τους ανθρώπους».
  • Για το αν νιώθει το ότι έχει ολοκληρωθεί πλέον στην ΑΕΚ: «Είναι κάτι σαν γραμμάτιο. Μου είχε μείνει ο χαμένος τελικός και αργότερα η ΑΕΚ πέρασε όλα αυτά τα άσχημα που πέρασε. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, αγαπήθηκα και εκεί, όπως και στον Εθνικό Αστέρα και τον Ατρόμητο. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα επέστρεφα στην ΑΕΚ και θα κατακτούσα ένα τρόπαιο μαζί της. Αποδείχθηκε πως αυτό το γραμμάτιο έγινε πράξη».
  • Για το αν είναι αλήθεια πως είχε πει ότι θα σκοράρει στον τελικό μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Μετά το τέλος του αγώνα ρεβάνς στο Περιστέρι είπα στους συμπαίκτες μου πως αφού με το γκολ μου τους πήγα στον τελικό, θα τους πάρω και το τρόπαιο».
  • Για το αν νιώθει ηγέτης στην ΑΕΚ και κάτι σαν «μεγάλος αδερφός» στους μικρότερους της ομάδας: «Ναι ισχύει. Είμαστε ενωμένοι στην ομάδα ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάνουμε πλάκες μεταξύ μας και το κλίμα είναι πολύ καλό. Τον πρώτο καιρό ίσως έπρεπε να είμαι λίγο πιο ταπεινός, να μην φανώ ως ηγέτης μπροστά τους γιατί δεν είχε καμία σημασία. Οι παίκτες δένονται σιγά σιγά και πρέπει να πω ότι βοήθησαν πολύ αυτοί που έπαιξαν σε όλες τις κατηγορίες και ανέβασαν την ΑΕΚ.
  • Για το γεγονός ότι πολλοί θα μπορούσαν να είχαν ψηφιστεί ως πολυτιμότεροι παίκτες του τελικού: “Το ήξερα ότι δεν θα έβγαινα πολυτιμότερος παίκτης ακόμα και τρία γκολ να έβαζα”.
  • Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ: “Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα γνώριζα πως υπήρχαν κάποιοι που δεν με ήθελαν και ξαφνικά βρέθηκα να δέχομαι κριτική πανταχόθεν. Αυτό που έζησα με την ομάδα με έκανε πιο δυνατό. Να μην τα παρατάω ποτέ, να έχω ψηλά το κεφάλι και αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ. Στον τελικό είμαι εδώ, σκόραρα, άκουσα ένα ολόκληρο γήπεδο να με αποδοκιμάζει αλλά το θέμα είναι στο τέλος τι γίνεται».
  • Για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Στις πρώτες συναντήσεις που είχα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μου τόνισε πως πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο. Γι’ αυτόν δεν είναι μία απλή κατάκτηση ενός τροπαίου. Ερχόμασταν από το πουθενά ουσιαστικά και δημιουργήσαμε ένα ικανό σύνολο, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο.
  • Για τα όσα συνέβησαν στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό: «Μερικοί δημοσιογράφοι έγραψαν ότι εγώ πήγα στον πρόεδρο και του είπα να πάρει παίκτες. Ποτέ δε συνέβη αυτό. Αντί αυτοί να τιμωρήσουν τους φιλάθλους γι’ αυτά που έκαναν τιμωρούν εμένα».
  • Για τους προπονητές που έχουν περάσει απ’ την ΑΕΚ: «Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Είναι κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αλλάζουν συχνά οι προπονητές».
  • Για την παρουσία του στην Αθήνα: «Δεν συγκρίνονται η Αθήνα με τη Μασσαλία γιατί πλέον η Μασσαλία είναι πολύ επικίνδυνη πόλη πλέον λόγω εγκληματικότητας. Όσον αφορά το Euro πιστεύω πως η Γαλλία θα έχει δύσκολο έργο χωρίς τον Μπενζεμά. Είναι ένα από τα φαβορί».
  •  Για το αν αρκεί το Κύπελλο ή το αν θα κυνηγήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ: «Αυτό που πρέπει είναι να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης για να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».
  • Για το τι έγινε στο τέλος του αγώνα στην Τούμπα: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, δεν είναι τόσο ενδιαφέρον. Οι παίκτες είναι και αυτοί άνθρωποι. Σίγουρα πρέπει να δίνουμε την καλύτερη εικόνα αλλά είμαστε άνθρωποι».
  • Για το μέλλον του: «Εγώ θέλω να παίζω, δεν θέλω να μιλάω για τα υπόλοιπα, έχουμε ακόμα στόχο να ολοκληρώσουμε και θα δούμε μετά τα πλέι οφ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X