«Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα παίξει στο Champions League»

Αιχμές Βασιλακόπουλου κατά της FIBA
Photo Credits: INTIME

Δηλώσεις σε ιστοσελίδα έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος και εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι τελικά η ΑΕΚ θα παίξει στο Champions League.

Πάντως, δεν έχει αλλάξει η στάση της «Βασίλισσας» και το Eurocup είναι η επιλογή της. Μιλώντας για τον κίνδυνο της ΑΕΚ για πιθανές κυρώσεις, ο Βασιλακόπουλος σχολίασε στην ιστοσελίδα «goalpost.gr» τα εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το καταστατικό της FIBA, το οποίο έχει υπογράψει, όπως επίσης και το νόμο που ισχύει στη χώρα μας. Και τα δύο είναι σαφέστατα. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να θέσουμε σε περιπέτειες τις εθνικές μας εκπροσωπήσεις. Θεωρώ πως και στην ΑΕΚ, θα επικρατήσουν τελικά σώφρονες φωνές και η Ένωση θα συμμετάσχει τελικά στο Champions League, όπως οι ομάδες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας και όχι στο πλήρως υποβαθμισμένο Eurocup».

Για την διαμάχη της FIBA με την Ευρωλίγκα, υπογράμμισε: «Δυστυχώς η Ευρωλίγκα, στηρίζεται αποκλειστικά στο ‘ετοιματζίδικο’ μπάσκετ, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, ‘υμνεί’ τα υψηλά μπάτζετ, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Έτσι, έχουν εμφανιστεί αμφιβόλου αξίας παίκτες, ‘γυρολόγοι’ που με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ, εισπράττουν παχυλές αμοιβές, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα. Η Ευρωλίγκα έχει κάνει για παράδειγμα 10ετές συμβόλαιο σε δύο ελληνικές ομάδες και τριετές σε άλλες τρεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της, τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και οι υπόλοιπες ομάδες τι θα παραστήσουν; Τις ‘γλάστρες’ ή τους ‘κομπάρσους’; Δεν γίνεται όλα να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Και αναφερόμαστε στα πρωταθλήματα όλης σχεδόν της Ευρώπης».

Τέλος, για την Εθνική ομάδα, πρόσθεσε: «Η Εθνική μας έχει ένα καλοκαίρι με πολύ σοβαρές υποχρεώσεις. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να επιτύχει τους υψηλούς της στόχους. Μέχρι τελευταία στιγμή θα είμαι ανήσυχος. Ελπίζω πως τελικά όλοι θα συμπορευτούμε στο τέλος για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Θα μου επιτρέψετε στην παρούσα χρονική στιγμή να μη γίνω πιο σαφής».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X