Και πως να χάσεις με αυτόν τον κόσμο ΑΕΚάρα;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποτέ ένα παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι αδιάφορο. Πάντα, ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς, το κίνητρο είναι σημαντικό. Απόψε, κρίνεται ένα τρόπαιο. Αλλά στο δικό μου μυαλό, η αποψινή αναμέτρηση σηματοδοτεί πολλά περισσότερα. Είναι μια μάχη δύο κόσμων, είναι το παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει την ιστορία, να δείξει το τέλος εποχής μιας αρρωστημένης κατάστασης και να οδηγήσει στην αυγή μιας άλλης. Αυτό κρίνεται απόψε.

Στη δική μου συνείδηση είναι ξεκάθαρο, πως στον τελικό διακυβεύεται η εξουσία. Είναι ένα παιχνίδι δύναμης, του κατεστημένου με την ομάδα που έρχεται. Με το αντίπαλο δέος, που επί μήνες προσπαθούν γκεμπελίστικα να δημιουργήσουν κλίμα και να φθείρουν. Το πετυχαίνουν, γιατί είναι λογικό ο κόσμος να διψά. Είναι ένας κόσμος που στερήθηκε πολλά και έχει πόθο για να τα ζήσει όλα ξανά και να τα ζήσει αμέσως. Δεν μπορεί άλλη υπομονή.

Είναι γεγονός, πως ο Ολυμπιακός έστησε μια απίστευτη χούντα πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία. Ο σύγχρονος φαταούλας, με τη μορφή του Σωκράτη ή του Βαγγέλη, ήθελε τα πάντα. Η ΑΕΚ το πλήρωσε ακριβά, φτάνοντας στην πλήρη απαξίωση. Αλλά στάθηκε στα πόδια της, έκανε την αυτοκάθαρση και είναι ξανά εδώ. Από απόψε κιόλας, διεκδικεί τον ρόλο της πρωταγωνίστριας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γίνει εκείνη το αφεντικό, να έχει εκείνη το πάνω χέρι.

Οσοι βρεθήκατε χθες στο ξενοδοχείο, όσοι μεταφερθήκατε νοερά εκεί μέσα από την κάμερα και τις φωτογραφίες του enwsi.gr, θα είδατε αυτήν τη λύσσα του κόσμου. Θα είδατε αυτό το ποτάμι που παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Και είναι δεδομένο, πως αυτή η ομάδα θα εμπνευστεί από αυτό το πάθος, γιατί θέλει πιο πολύ να πάρει το κύπελλο, σημαίνει πιο πολλά πράγματα για εκείνη.

Μιλώντας αργά το βράδυ με επιτελικά στελέχη της ΑΕΚ, μου έκανε εντύπωση η ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζουν το ματς. Ο ένας προσπαθούσε να χαλαρώσει και μου έκανε κουβέντα για άλλα θέματα, ο άλλος δεν ήθελε να ακούσει καν για την τύχη που θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ απόψε. «Την τύχη τη φτιάχνεις μόνος σου», μου είπε και με έπεισε. Πως αυτήν τη φορά, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να φτιάξει και την τύχη της.

Οι ώρες πριν από τέτοια παιχνίδια είναι πάντοτε περίεργες. Δύσκολες και δείχνουν να μην κυλούν γρήγορα για να φτάσει η στιγμή. Εχοντας βιώσει πάντως την κάκιστη στιγμή του 2009, εκείνο το ελεεινό παιχνίδι της μοίρας, ίσως την τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να ανατραπεί η κατάσταση, εκτιμώ πως απόψε θα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ θα φτάσει στον στόχο της, θα αρχίσουν οι στιγμές που θα ακολουθήσουν να είναι διαφορετικές.

Η ΑΕΚ παίζει απόψε για τον κόσμο της. Παίζει για την επιστροφή της. Να επιβεβαιώσει στην πράξη, πως αυτό που έλεγε επιτακτικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, είναι πραγματικότητα. Με το πάθος του Ντούσκο, με τον Στέλιο να πιάνει από τον λαιμό τον Νινιάδη, με τον Βασιλομπίλαρο να τους βάζει στα δίχτυα, με τους παίκτες που θα παίξουν να παίρνουν έμπνευση από τον κόσμο, η δουλειά θα γίνει. Και μετά…Να δείτε τι υπάρχει για μετά. Λίγη υπομονή μόνο και θετική ενέργεια προς αυτήν την ομάδα. Λόγοι για να γκρινιάζει ο καθένας υπάρχουν πολλοί, αλλά ας μπουν ξανά στη ζωή μας από αύριο. Απόψε έχει τελικό, απόψε η ΑΕΚ πρέπει να βγει κυπελλούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X