Από τις διαβουλεύσεις βγήκε νέος... τελικός!

Δεν αρέσουν στον ΟΣΦΠ οι αγωνιστικές προκλήσεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την οριστική διαμόρφωση του προγράμματος των Play Offs, η ΑΕΚ έχει μπροστά της, όχι έναν τελικό αλλά δύο, οι οποίοι θα καθορίσουν στον απόλυτο βαθμό το επιτυχημένο της σεζόν

Αυτή την ώρα στην ΑΕΚ δεν έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους, από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση, είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στα 90 λεπτά που θα κρίνουν έναν τίτλο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός, πως τόσο το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, όσο και το γεγονός πως η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της «Ένωσης» ορίστηκε για την Παρασκευή κόντρα στον Πανιώνιο, δημιουργούν πολύ σημαντικές προϋποθέσεις και καταστάσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν πολύ καλά πλέον πως μέσα σε αυτή την εβδομάδα πρόκειται να κριθούν πολλά. Δεν είναι μόνο ο τίτλος του Κυπελλούχου, αλλά και οι βάσεις για τη νέα σεζόν, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού η ευρωπαϊκή προοπτική είναι προ των πυλών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως αμέσως μετά την γνωστοποίηση της ημερομηνίας της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο την προσεχή Παρασκευή, αντιλήφθηκαν άπαντες τη σημασία αυτού του παιχνιδιού. Η νίκη, κοντολογίς, θα σημαίνει την ουσιαστική απομάκρυνση από τον εφιάλτη της τελευταίας θέσης, ο οποίος θ’ ανάγκαζε την ομάδα να τρέξει για να είναι έτοιμη στις αρχές του Ιουλίου. Ωστόσο παράλληλα θα σημάνει και τη διαμόρφωση ενός νέου εντελώς διαφορετικού σκηνικού για το υπόλοιπο της κούρσας των Play Offs, αφού η ΑΕΚ πλέον θα έχει τα ηνία και την κατάσταση στα χέρια της.

Βέβαια, τα πράγματα θα είχαν διαφορετική τροπή, εάν στην ΑΕΚ ήξεραν πως αμέσως μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με διπλούς αγώνες κόντρα σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, η «Ένωση» θα καλούνταν να παίξει τα δύο τελευταία της ματς με τον Πανιώνιο, ένα σενάριο το οποίο είχε βάση, αν οριζόταν το ΠΑΟ-ΑΕΚ την Παρασκευή.

Στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» επικρατεί η τάση που θέλει όλον τον κόσμό ν’ αντιμετωπίζει αυτά τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία. Εξ αρχής άλλωστε γνώριζαν πως το πρόγραμμα θα ήταν ιδιαιτέρως βεβαρημένο και μάλιστα με ματς υψίστης αντικειμενικής δυσκολίας, όπως είναι ένας τελικός Κυπέλλου.

Από τη μία πάντως είναι θετικό το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν αγωνίζεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Παρασκευή, όπως ήταν αποφασισμένο αρχικά. Το ν’ ανταγωνίζεσαι τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ μέσα στην ίδια εβδομάδα δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, αφού εκτός από τη σωματική κόπωση, απαιτείται χρόνος και για την αποκατάσταση της ψυχολογικής ισορροπίας, αφού είτε κερδίσει η ΑΕΚ στον τελικό, είτε χάσει, θα πρέπει άμεσα να στραφεί στο επόμενο ματς. Και σαφέστατα είναι προτιμότερο γεγονός πως το ματς αυτό είναι με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και όχι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αρνητικό είναι πάντως το γεγονός πως ο Πανιώνιος θα είναι αρκετά φρέσκος κόντρα στην ΑΕΚ, αφού την Παρασκευή θα έχει ν’ αγωνιστεί μία εβδομάδα, ζήτημα που όμως συνυπολογιζόταν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X