ΑΕΚάρα γερά, νίκα τους ΞΑΝΑ!

ΑΕΚάρα γερά, νίκα τους ΞΑΝΑ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πάνος Λούπος γράφει στο προσωπικό του blog, μια μέρα πριν από τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου…

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι όλοι στην ΑΕΚ δεν έπαψαν στιγμή να είναι προσηλωμένοι με όλη τους την ψυχή, με όλη τους την καρδιά αλλά και με όλο τους το… σώμα, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Για τον Στέλιο Μανωλά, είμαι βέβαιος ότι αν καταφέρνει και κοιμάται τα τελευταία βράδια, θα το κάνει για πολύ λίγες ώρες. Οι παίκτες, θέλω να πιστεύω ότι κοιμούνται όσο πρέπει κι όπως πρέπει. Όλα παίζουν το ρόλο τους κι έχουν σημασία. Κι ο καλός ύπνος φυσικά και δεν αποτελεί εξαίρεση.

Με το να προτρέπεις, λοιπόν την ομάδα να τα δώσει όλα, προφανώς δεν το κάνεις επειδή δεν πιστεύεις ότι θα το κάνει, αλλά για να βάλεις ένα επιπλέον λιθαράκι στην τόνωση της ψυχολογίας της. Αυτό κι αν παίζει μεγάλο ρόλο. Η ψυχολογική προετοιμασία, που πρέπει να είναι ισάξια της αγωνιστικής.

Ας προσπαθήσουμε όμως να βάλουμε λίγο κάτω τα πράγματα και θα επανέρθω παρακάτω, τόσο με την αγωνιστική, όσο και με την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας. Η ΑΕΚ την τελευταία διετία έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό. Πάμε να θυμηθούμε αυτά τα τέσσερα ματς, ένα προς ένα…

1.Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 για το περσινό Κύπελλο και με την «Ένωση» να παίζει στην Β’ Εθνική. Τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι; Το απόλυτο «ξεβράκωμα» του Ολυμπιακού και των «προστατών» του. Αυτό έγινε. Με τον διαιτητή Λαμπρόπουλο και τους βοηθούς του, να τα βλέπουν όλα κόκκινα, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Αραβίδη, αφού πρώτα είχε χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Μπαρμπόσα και μετά την ισοφάριση του Μιλιβόγιεβιτς, μια άχαστη ευκαιρία για να σκοράρει με τον Πλατέλλα. Κι έφυγε από το Φάληρο, στεναχωρημένη από την ισοπαλία.

2.ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 και διακοπή. Αφού πρώτα, μεσολάβησαν τα αίσχη και τα σκάνδαλα προκειμένου να παίξουν οι «ερυθρόλεκοι» ξεκούραστοι, όταν έφτασε η ρεβάνς του ΟΑΚΑ, έγινε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες είχαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, μέχρι να χάσει την πιο μεγάλη ο Μάνταλος στο 58’. Λίγο αργότερα (66’), ο Μάνταλος τραυματίστηκε και βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να ανακτά τον έλεγχο του αγώνα ο Ολυμπιακός, που για να προκριθεί όμως, χρειάστηκε να σκοράρει ένα τέρμα, στο οποίο έγιναν τρεις παραβάσεις! Φάουλ πάνω στον Ντούνη, πλάγιο άουτ που δεν δόθηκε και σπρώξιμο της μπάλας με το χέρι του Χάρα στα δίχτυα της ΑΕΚ. Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ της Β’ Εθνικής, ήταν συνολικά σε δύο ενενηντάλεπτα, πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση το τελευταίο 25λεπτο του ΟΑΚΑ.

3.Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0. Αναμφισβήτητα, το πιο κακό από τα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΚ αυτή τη διετία. Για όσους θυμούνται ωστόσο το ματς, ξέρουν πολύ καλά ότι το τελικό σκορ ήταν ο ορισμός της μαγικής εικόνας. Η «Ένωση» θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο βοηθός Αλεξέας (που ήθελε η ΕΠΟ να σφυρίξει τον αυριανό τελικό) είχε κόψει με τρία ανύπαρκτα οφσάιντ τους παίκτες της, εκ των οποίων στα δύο τον Αραβίδη. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε από καθαρό επιθετικό φάουλ του Μποτία, που για να σκοράρει, κατέβασε και με τα δύο χέρια κάτω τον Ντίντακ. Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να παλεύει για την ισοφάριση, έχοντας κερδίσει τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Σιμόες και Γιόχανσον. Ο Δέλλας όμως δεν είχε υπομονή, έβγαλε τον Σιμόες στο 63’, έβαλε τον Μάνταλο «κόφτη», διέλυσε τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει… πάρτι στο τρανζίσιον, ο Σίλβα να βάλει τον Φορτούνη και με δύο δικά του γκολ, να διαμορφωθεί αυτό το πολύ βαρύ και άδικο για την ΑΕΚ, τελικό σκορ.

4.ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0. Το τελευταίο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια και τους Πειραιώτες να μην έχουν σταματήσει από τότε, την κλάψα για την ήττα τους. Αν και στην «Ένωση» δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 29’, όταν ο Μαζουακού ανέτρεψε τον Ζουκουλίνι, οι παίκτες του Πογέτ δεν έχασαν την πίστη τους, έγιναν ακόμα πιο μαχητικοί και δικαιώθηκαν με το γκολ του Βάργκας, από το «ριμπάουντ» που πήρε στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουονανότε και στο οποίο είχε υποπέσει ο Μιλοβόγεβιτς με χέρι. Ο Ολυμπιακός που δεν άντεξε τον πόνο της ήττας, άρχισε την γκρίνια για τις δύο αποβολές του, που ήταν ξεκάθαρα σωστές, αλλά ακόμα και στο διάστημα που οι δύο ομάδες έπαιζαν έντεκα εναντίον έντεκα, δηλαδή μέχρι το 47’, δεν είχε ούτε μια ευκαιρία!

Συμπερασματικά, λοιπόν, τι έχουμε δει στα τέσσερα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα κοντραριστούν στον αυριανό τελικό, πέρυσι και φέτος; Μια νίκη της ΑΕΚ, στη μοναδική ακριβοδίκαιη διάθεση της διαιτησίας, κι ας έκανε το μόνο σοβαρό λάθος της, με τη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ της. Μια ισοπαλία πέρυσι στο Φάληρο, σε παιχνίδι που η ΑΕΚ άξιζε να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Μια ήττα, πέρυσι στη ρεβάνς, με αντικανονικό γκολ. Και μια ήττα φέτος στο Φάληρο, που ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα ερχόταν στο τέλος, σε καμία περίπτωση, δεν συνάδει με την έκταση του τελικού αποτελέσματος.

Και το εύλογο ερώτημα είναι το εξής. Έχει αποδειχτεί ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαώδης; ΟΧΙ, είναι η απάντηση. Έχει αποδειχτεί ότι δικαιολογείται η ΑΕΚ να φοβάται ή να πηγαίνει με αίσθημα κατωτερότητας σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό; ΟΧΙ, είναι η απάντηση…

Προσωπικά, θεωρώ ότι τα τέσσερα αυτά παιχνίδια αυτής της διετίας, θα πρέπει να κάνουν τους πάντες στα Σπάτα, να έχουν πίστη και αισιοδοξία για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που δεν διέπονται από αυτά τα συναισθήματα, που δεν το πιστεύω, καλά θα κάνουν να μην πάνε αύριο στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά στην αγωνιστική προετοιμασία, όλοι μας γινόμαστε «προπονητές» σε τέτοιες περιστάσεις κι έχουμε άποψη για το ποιους θα πρέπει να κατεβάσει ο κανονικός προπονητής. Και ο κανονικός προπονητής της ομάδας είναι ο Στέλιος Μανωλάς.

Κι εγώ έχω την άποψή μου, αλλά θα την κρατήσω για μένα. Το μόνο που με… χαλάει είναι ότι δεν παίζει ο Μπαρμπόσα. Τη θεωρώ πολύ σημαντική την απώλεια του Πορτογάλου, γιατί αυτός και ο Μάνταλος, είναι οι δύο πιο δημιουργικοί παίκτες της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι έστω κι αν ο αρχηγός δεν θα είναι 100% έτοιμος, αυτό δεν θα επηρεάσει την απόδοσή του, αφού κακά τα ψέματα, η ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ, περνάει από τα πόδια του.

Αυτά… Κι επειδή, εμείς θα τα «ξαναπούμε» μετά τον τελικό… ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ! ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X