Αν είναι σίγουρος ο Στέλιος, είμαι και γω…

Εικόνες από την προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάσος Τσατάλης blogάρει και υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη στις επιλογές του Στέλιου Μανωλά, ενόψει τελικού, αρκεί να μείνει ανεπηρέαστος από το κλίμα γύρω από την ομάδα

Αν και φαντάζει οξύμωρο λόγω του 4-0 στο Φάληρο, για μένα και τα δύο φετινά ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, δείχνουν πως η «Ένωση» πραγματικά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στον τελικό.

Στο ματς στο Καραϊσκάκη, στο οποίο σημειωτέον η ΑΕΚ ξεκίνησε με βασικούς δυο παίκτες που στην συνέχεια αγωνίστηκαν ελάχιστα, Πλατέλλα και Τζανετόπουλο, μέχρι να μπει το αντικανονικό γκολ του Μποτία από κόρνερ, δεν είχε απειληθεί καθόλου. Αντίθετα ο Αλεξέας της είχε κόψει δύο φάσεις για γκολ με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Μέχρι την αψυχολόγητη αλλαγή του Σιμόες, το σκηνικό δεν είχε αλλάξει και περισσότερο υπήρχε ανησυχία στις κερκίδες του Καραϊσκάκης για το ενδεχόμενο να πάθουν καμιά ζημιά, παρά σκέφτονταν πως μπορούσαν να βάλουν και άλλο γκολ.

Στο ΟΑΚΑ επίσης η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου. Μπορεί να δυσκολεύτηκε και εκείνη στο επιθετικό της παιχνίδι, αλλά όχι περισσότερο από όσο και ο αντίπαλος της.

Μιλάμε για δύο παιχνίδια με δύο διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο. Άρα και με διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, η εικόνα ήταν περίπου η ίδια.

Στο χέρι της ΑΕΚ είναι και στον τελικό να επιβεβαιωθεί το ότι μπορεί να … ακυρώσει το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού από την μία και από την άλλη να γίνει επικίνδυνη μπροστά όποτε έχει την ευκαιρία.

Το βασικό που με απασχολεί ενόψει τελικού είναι η ηρεμία και η θετική ψυχολογία. Για έναν περίεργο λόγο, τα πρώτα 24ωρα μετά τον ορισμό του τελικού, παρατήρησα μια αρνητική διάθεση λόγω των προβλημάτων που εμφανίστηκαν. Και εντός ομάδας και στον κόσμο.

Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος οι υπεύθυνοι της ομάδας αφήσουν αυτόν τον αρνητισμό να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα και πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν από τους εαυτούς τους. Έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος να περάσει κάτι τέτοιο στους παίκτες.

Όσον αφορά τις τελικές επιλογές, εντάξει όλοι έχουμε γνώμες. Οι δημοσιογράφοι, οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι γνωστό τι έχει πει ο Κλιντ Ίστγουντ για τις γνώμες άλλωστε. Το ζήτημα είναι πως η ΑΕΚ έχει προπονητή. Μπορεί να είναι και να νιώθει υπηρεσιακός ο Μανωλάς, αλλά έχει και τα χιλιόμετρα στην πλάτη και φυσικά την ψυχολογία για να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια.

Επιπλέον έχει και πέντε ματς ήδη μέσα στην σεζόν στον πάγκο. Ο Στέλιος είναι και νιώθει στρατιώτης της ΑΕΚ, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που δεν δίστασε δύο φορές φέτος να μπει στην φωτιά από το πουθενά για να μην αδειάσει την ομάδα. Αλλά αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι, μαζί με την εμπειρία του, για τους οποίους πρέπει όλοι να φροντίσουν και να φροντίσουμε, ανεπηρέαστος και όσο πιο ήρεμος γίνεται να φτάσει στις τελικές του επιλογές και στο γήπεδο.

Προσωπικά θα αισθανόμουν αρκετά ασφαλής, μου αρκεί απόλυτα δηλαδή, το να ξέρω πως στις όποιες αποφάσεις καταλήξει ο Μανωλάς, θα έχει καταλήξει απολύτως ανεπηρέαστος από ατμόσφαιρα, γνώμες κλπ. Και είμαι βέβαιος πως αυτό θα γίνει.

Σε αυτή την φάση που είμαστε και όταν αναλογίζομαι και το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε, θεωρώ το πιο σημαντικό την προσωπική του σιγουριά για το κατάλληλο των επιλογών που θα κάνει στο τέλος.

ΥΓ: Το ματς είναι ειδικών συνθηκών. Λέω ξανά πως όλοι έχουμε εικόνα και την γνώμη μας για παίκτες, τακτικές κλπ. Αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορεί πάλι να ξεκινήσουν βασικοί, ποδοσφαιριστές που στα τελευταία παιχνίδια μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στην ενδεκάδα. Και μπορεί ειδικά σε αυτό το ματς, να δικαιώσουν πανηγυρικά τον Μανωλά για την επιλογή του. Πρέπει να ευχόμαστε να τον δικαιώσουν, ακόμη και αν κάποιοι πιστεύουμε πριν το ματς, πως δεν θα έπρεπε να είναι στην ενδεκάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X