«Ο Αγγελόπουλος βοήθησε τα μέγιστα στην επιστροφή της ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια
Photo Credits: INTIME

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μίλησε στο TV100 για την επόμενη μέρα του μπάσκετ, σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας πως FIBA και Ευρωλίγκα θα βρουν λύση στο τέλος, για το καλό του αθλήματος, ενώ στάθηκε στην παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου, για τον οποίο τόνισε πως συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει η ΑΕΚ στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Σχετικά με την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα τόνισε: «Υπήρξαν πιέσεις. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι γίνεται ένας πόλεμος και βλέπουμε διάφορες φάσεις αυτής της έντονης διαμάχης. Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, θα επέλθει η ηρεμία. Η ΦΙΜΠΑ κατέθεσε πρόσφατα μια πρόταση προς την Ευρωλίγκα, την οποία θεωρώ απολύτως σωστή και λογική. Βάσει αυτής, η Ευρωλίγκα σε συνεργασία με την Basketball Champions League θα έχει την ευθύνη της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ η BSL (FIBA+ Λίγκες) σε συνεργασία επίσης με την Ευρωλίγκα θα διοργανώνει τη δεύτερη διοργάνωση, από την οποία οι πρώτες ομάδες θα προκρίνονται κάθε σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ενδεχομένως σε αυτήν την διαμάχη να δούμε κι άλλα επεισόδια, εκτιμώ όμως ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση.

Προσωπικά μ’ ενδιαφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και οι ελληνικές ομάδες. Να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο έχοντας άμεσα και έμμεσα οφέλη από την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε από το ξεκίνημα των διεργασιών που συντελούνται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Πριν την έναρξη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είχα προβλέψει ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Αυτό αποδείχθηκε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όπου μέχρι το τέλος της όλα ήταν ανοιχτά. Το ίδιο συναρπαστικά, όμως, είναι και τα πλέι οφ. Δεν είχαμε ακραίες καταστάσεις (επεισόδια στα γήπεδα), πράγμα που αποτελεί έναν από τους στόχους μας. Υπήρξε μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων σε σχέση με την περσινή σεζόν στην οποία είχε σημειωθεί ρεκόρ. Με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι φέτος έγινε ρεκόρ τουλάχιστον επταετίας, απολογισμός, όμως, θα γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος.

Όταν αναφερόμαστε στον απολογισμό του πρωταθλήματος πρέπει να συνυπολογίσουμε την οικονομική κατάσταση στην χώρα.. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό σε επίπεδο ανταγωνισμού και αποτελεσμάτων, είδαμε την είσοδο νέων ιδιοκτητών όπως ο κύριος Λάσκαρης και ο κύριος Αγγελόπουλος, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην επιστροφή στο προσκήνιο παραδοσιακών δυνάμεων όπως ο Αρης και η ΑΕΚ. Το μήνυμα είναι ότι μπάσκετ επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X