Δυσκολεύει η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa

ΦΩΤΟ από την παρουσίαση του βιβλίου «90 χρόνια-Η ιστορία της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελάχιστες πλέον οι ελπίδες για μια θέση στους ομίλους του Europa League για τις ελληνικές ομάδες, μετά την νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Μάντσεστερ και την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Τσέλσι.

Διαβάστε τον αναλυτικό σχολιασμό για τα νέα δεδομένα από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ , Ανδρέα Δημάτο.

Αναλυτικά η δημοσίευση

Τόσο η προχθεσινή νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Γιουνάιτεντ, όσο και η ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Τσέλσι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες της ομάδας του Κλοπ να ανέβει στην έκτη θέση της Πρέμιερ, από την όγδοη που βρίσκεται σήμερα, στο φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή. Στην ουσία οι ελπίδες για κάτι τέτοιο είναι πλέον μαθηματικές και θα απαιτηθεί συνδυασμός αποτελεσμάτων σε τρία ματς.
Αν αυτό επιβεβαιωθεί και η Λίβερπουλ μείνει εκτός εξάδας στην Πρέμιερ, τότε στην περίπτωση που κατακτήσει το Europa την προσεχή Τετάρτη, θα οριστικοποιηθεί ότι από εφέτος (για του χρόνου είναι δεδομένο) καμία ελληνική ομάδα δεν θα έχει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa και ότι κατά συνέπεια οι τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους μας του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα παίξουν πρώτο ματς την ίδια εβδομάδα, στις 26, 27 ή 28 Ιουλίου!
Σε αυτή την περίπτωση για να προκύψει τελικά προνομιακό εισιτήριο του Europa για την κυπελλούχο ομάδα της Ελλάδας ή τη δεύτερη των πλέι οφ, θα πρέπει το Europa να κατακτήσει η Σεβίλλη και τέσσερις μέρες μετά να κατακτήσει και το Κύπελλο Ισπανίας στον τελικό με την Μπαρτσελόνα…
Αυτό που επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι αν δεν υπάρξει το αισιόδοξο σενάριο για το Europa με το καλό εισιτήριο, τότε τα δύο από τα τρία εισιτήρια για τη διοργάνωση είναι ακριβώς τα ίδια, χωρίς την παραμικρή διαφορά!
Με άλλα λόγια διαφορετική ημερομηνία εκκίνησης θα έχει μόνο η τελευταία ομάδα των πλέι οφ, που θα ξεκινήσει στις 14 Ιουλίου με τρεις προκριματικούς.
Τα άλλα δύο εισιτήρια του Europa (για δεύτερο και τρίτο των πλέι οφ για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει κυπελλούχος) έχουν ξεκίνημα στις 28 Ιουλίου, από τον τρίτο προκριματικό με δύο γύρους μέχρι τους ομίλους.
Με το νέο φορμάτ του Europa League (στην τρέχουσα τριετία) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή ομάδα (δεν εχει να κάνει αυτό μόνο με την Ελλάδα) που να ξεκινά από τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Υπάρχουν πλέον οι 16 ομάδες με δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στους ομίλους και για τις υπόλοιπες,που μετέχουν στα προκριματικά, το πιο καθυστερημένο χρονικά σημείο εκκίνησης είναι ο τρίτος προκριματικός στα τέλη Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X