Καθαρό αουτσάιντερ πλέον για τα play off

Καθαρό αουτσάιντερ πλέον για τα play off
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεκινάει τα play off, έχοντας χαραμίσει το πλεονέκτημα που είχε φτιάξει μέχρι και πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής περιόδου.

Για πολλούς λόγους δεν φαντάζει πλέον φαβορί για την θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να το παραδεχτούμε. Η ΑΕΚ είναι πλέον αουτσάιντερ, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Δεν είναι μόνο η απώλεια του πολύ σοβαρού βαθμολογικού πλεονεκτήματος που είχε αποκτήσει σε κάποια φάση και ενώ μπορούσε να το κάνει ακόμη μεγαλύτερο, το έχασε άδοξα με Παναιτωλικούς, Καλλονές και Λεβαδειακούς. Αυτό είναι η βάση.

Περισσότερο πρέπει να προκαλεί ανησυχία το ότι η ΑΕΚ έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει την ψυχοφθόρα διαδικασία που συνδέεται με το μπάχαλο γύρω από το κύπελλο. Άνθρωποι είναι οι ποδοσφαιριστές, όχι ρομπότ.

Από την απογοήτευση για την αρχική ματαίωση και την απώλεια της ευκαιρίας για να διεκδικήσουν έναν τίτλο, στον ενθουσιασμό της επανέναρξης και -της πρόκρισης στον τελικό.

Τελικό που ετοιμάζονταν να παίξουν το Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε, ενώ έχει οριστεί για την Κυριακή, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει.

Και όλα αυτά με την ομάδα να έχει υπηρεσιακό προπονητή, έναν έμπειρο μεν άνθρωπο του ποδοσφαίρου όπως ο Στέλιος Μανωλάς, που δεν παύει όμως να καλείται να διαχειριστεί από το πουθενά μια κατάσταση που ήταν από την αρχή δύσκολη, αλλά εξελίχθηκε σε παλαβή. Αν καταφέρει να παρουσιάσει στην Τούμπα ψυχολογικά έτοιμους τους παίκτες του, πραγματικά θα έχει πετύχει έναν άθλο.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η απώλεια του Μάνταλου. Μέτριος φέτος, αλλά ακόμη και έτσι κομβικός για την φετινή ΑΕΚ, ειδικά με το 4-2-3-1 που έχει επαναφέρει ο Μανωλάς.

Η ΑΕΚ πάει να αντιμετωπίσει αντιπάλους που όλο αυτό το διάστημα προετοιμάζονται αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στα play off, χωρίς οι δύο ημιτελικοί με τον Ατρόμητο να της δίνουν κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα από πλευράς αγωνιστικής δράσης. Έχει ήδη 15 μέρες γεμάτες χωρίς αγώνα και η «Ένωση».

Και τέλος, είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όλη η κουβέντα που γίνεται σε σχέση με το ποια θέση είναι καλύτερη. Επηρεάζουν όλα αυτά, μη γελιόμαστε. Μια διαδικασία στην οποία στο παρελθόν έχει αποδειχθεί, ειδικά στην περίπτωση της ΑΕΚ, πως πολύ δύσκολα βλέπουμε να βγαίνει κίνητρο για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές – εκτός από τον «επαγγελματία δεύτερο» Παναθηναϊκό- , γίνεται ακόμη πιο περίεργη όταν ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας συζητάνε μεταξύ τους τι μπορεί να είναι πιο συμφέρον.

Φυσικά δεν έχω καμιά αμφιβολία πως η ΑΕΚ θα κατέβει σε όλα τα ματς για την νίκη και μόνο για την νίκη. Κάθε άλλη σκέψη είναι αστεία. Απλά όλα τα στοιχεία έχουν την σημασία τους για το πώς διαμορφώνεται η ψυχολογία της ομάδας λίγο πριν το ξεκίνημα των play off.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X