Γι’ αυτό συζητάει με τον Αρουαμπαρένα

Αρουαμπαρένα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απήχηση του ονόματος του Αργεντινού τεχνικού και οι ικανότητες στη διαχείριση κρίσεων

Είναι αλήθεια ότι λίγοι μέχρι σήμερα έχουν αντιληφθεί το βάρος του ονόματος του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ως τεχνικού. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι λογίζουν τον βετεράνο αριστερό μπακ ως έναν ακόμη παίκτη ο οποίος πήρε την απόφαση ν’ ασχοληθεί με την προπονητική. Βέβαια, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Αρουαμπαρένα έδειξε ότι δεν κοουτσάρει για… πλάκα.

Ο «Βάσκος» ανήκει στη νέα γενιά τεχνικών της Αργεντινής οι οποίοι σκοπεύουν να κάνουν άμεσα το μεγάλο άλμα και να μεταβούν στην Ευρώπη. Όχι από καπρίτσιο ή λόγω καλού… μάνατζερ αλλά επειδή η δουλειά τους ιντριγκάρει αρκετά τους Ευρωπαίους. Από τα αποτελέσματα άλλωστε φαίνεται πως ο Αρουαμπαρένα παίζει για να κερδίζει, πως έχει θέσει ψηλά τον πήχη τόσο όσον αφορά στο επίπεδο της δουλειάς αλλά και την αγωνιστική του φιλοσοφία η οποία είναι επιθετική, ενώ έχει προσωπικότητα η οποία επιβάλλεται.

Όπως και να ‘χει δεν είναι λίγα τα μάτια που έχουν επικεντρωθεί πάνω του. Άλλωστε ήταν προπονητής για 2,5 χρόνια περίπου στην Μπόκα Τζούνιορς, την μεγαλύτερη με διαφορά ομάδα της Λατινικής Αμερικής, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα και έφτασε δύο πολύ κοντά στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αυτό όμως που αρέσει περισσότερο στην ΑΕΚ είναι το γεγονός πως ο «Βάσκος» ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις. Άλλωστε κατά το πέρασμά του στην Τίγκρε, η οποία πάλευε για υποβιβασμό, όχι μόνο σώθηκε, αλλά μάζεψε συνολικά 63 βαθμούς, ενώ την επόμενη από εκείνη χρονιά έφτασε στη δεύτερη θέση του Κλαουζούρα.

Όταν ανέλαβε την Μπόκα αμέσως μετά την μεγάλη εποχή του Κάρλος Μπιάνκι, κατάφερε να δώσει γερές εκλάμψεις στο ποδόσφαιρο των Σεϊνέσες και έφτασε κοντά στον διακαή πόθο του, το Κόπα Λιμπερταδόρες το οποίο είχε κατακτήσει ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ρίβερ του συμμαθητή του στη σχολή προπονητικής Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ενώ την επόμενη χρονιά είχε την ίδια τύχη, κυρίως όμως λόγω των τριγμών που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις του με τους οπαδούς όταν αρνήθηκε να πάρει τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ξανά στην ομάδα όταν ο μεγάλος αστέρας βρισκόταν στα 36 του χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X