Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλλεις

Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλλεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι τόσα πολλά και ταυτόχρονα δεν έχει απομείνει και τίποτα, που να μπορείς να γράψεις για τη φετινή μπασκετική ΑΕΚ. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο από όλα τον “Ενωσίτη” είναι ότι μετά τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ και στο δεύτερο παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που ψάχνει η ομάδα και όσοι την περιβάλλουν είναι η αναζήτηση δικαιολογιών.

Αναζήτηση δικαιολογιών για γεγονότα και καταστάσεις που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία του συλλόγου και του τμήματος που έμαθε μπάσκετ στους Έλληνες. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν η “35άρα” στο κεφάλι, στο δεύτερο η ήττα συνοδεύτηκε από το πολύ χοντρό και προσβλητικό για την ΑΕΚ, περιστατικό, μεταξύ του Ζντοβτς και του Γκριν.

Ο “Ενωσίτης” είδε από την τηλεόραση το ματς. Και είδε αυτό που είδε κι όλος ο κόσμος. Προφανώς όσοι ήταν στον πάγκο, άκουσαν περισσότερα. Όλο το… ανάθεμα πέφτει στον Γκριν που ήδη τον “τελείωσε” ο Μάκης Αγγελόπουλος. Στην αρχή της χρονιάς, όλο το… ανάθεμα είχε πέσει στον Όρτον. Στο μέσο της σεζόν στον Κούπερ. Τώρα στον Γκριν. Θα δεχτώ ότι καλά έκανε η ΑΕΚ και τους “τελείωσε” όλους.

Ήταν όμως συμπεριφορά αυτή του Ζντοβτς, που αρμόζει σε επαγγελματία προπονητή μιας μεγάλης ομάδας; Αδιαφορούσε ο Γκριν στις οδηγίες του; Πέτα τον έξω… Τον εξύβρισε; Στείλε τον στα αποδυτήρια. Όχι όμως να δείχνεις ξανά (για τρίτη φορά από τη μέρα που ήρθε αφού είχαν προηγηθεί τα περιστατικά με τους Κούπερ και Μπράουν) αυτή την ψυχωτική συμπεριφορά και να φτάνεις στο σημείο να ρίξεις μπουνιά στον παίκτη σου!

Που έχει ακουστεί αυτό; Πόσες φορές έχουμε δει τον Ομπράντοβιτς να γίνεται κόκκινος από τα νεύρα του και να τα… χώνει στους παίκτες του; Άπειρες. Έφτασε ποτέ στο σημείο να χειροδικήσει, να προσβάλλει το σύλλογο και να κάνει τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας να φωνάζουν εν χορώ “Ένα μπ…λο είσαστε”, όπως κατάφερε ο Ζντοβτς στο ΣΕΦ;

Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλλεις. Κι αυτό που βλέπω εγώ και με στεναχωρεί αφάνταστα, είναι ότι ο Σλοβένος δεν έχει κερδίσει το σεβασμό των παικτών του, δεν εμπνέει τους παίκτες του. Το βλέπω, αλλά και το ξέρω κιόλας. Αυτό δεν είναι ομάδα, κύριοι. Και γι’ αυτό, σίγουρα δεν ευθύνεται, ούτε ο Όρτον που “δεν ήταν καλά στα μυαλά του”, ούτε ο Σκραμπ που “ήταν αντικοινωνικός”, ούτε ο Κούπερ που “ήταν άστατος πολύ”, ούτε ο Γκριν “που εξύβρισε τον προπονητή του”, ούτε όλοι οι άλλοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Θα επανέλθω σύντομα με… περισσότερα. Μετά όμως το τρίτο παιχνίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X