Η Ιστορία της ΑΕΚ στα νέα γραφεία
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξαφνικά, ορισμένοι ανακάλυψαν την Αμερική. Σαν να μην έβλεπαν πως επί μήνες, η ΑΕΚ παλεύει για να πολεμήσει και να καταρρίψει ένα σύστημα που έχει απλώσει τα βρωμόχερα του σε κάθε γωνιά του ελληνικού αθλητισμού. Επί χρόνια λυμαίνονται και δεν σταματούν να τα θέλουν όλα δικά τους. Απλά για να βαυκαλίζονται πως είναι πρώτοι στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο πόλο, στο χόκεϊ επί πάγου και σε ό,τι άλλο φανταστεί κανείς. Θαρρείς και υπάρχει κάποιος ανά τον κόσμο που ασχολείται ουσιαστικά πέραν των δύο βασικών αθλημάτων. Και εκεί, είτε με τη μουτσούνα του Βαγγέλη, είτε με τη δήθεν ευπρέπεια των Αγγελόπουλων, να έχουν βάλει χέρι και να ελέγχουν τα πάντα. Για να σπάσει το απόστημα, απαιτείται απ’ όλους «πόλεμος» μέχρις εσχάτων. Μέχρι να βρεθεί λύση και να υπάρξει λύτρωση. Η ΑΕΚ ανέλαβε αυτήν την προσπάθεια, έχει ηγετικό ρόλο και σε αυτές τις «μάχες» δεν περισσεύει κανείς.

Οσοι μύρισαν χθες για πρώτη φορά τον αέρα του λιμανιού, προφανώς δεν βλέπουν όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Μάλλον δεν έχουν μάθει τίποτα για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Κορομηλά λίγες ημέρες προτού διαιτητεύσει την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα πλέι οφ. Από αγνώστους βεβαίως βεβαίως. Προφανώς δεν έμαθαν τίποτα για την (πιο σικέ δεν γίνεται) δήθεν υπόθεση με την παρενόχληση που κατήγγειλε ο Κύζας, τον οποίο θα πρέπει να τυλίξει σε μια κόλα χαρτί η ΑΕΚ και να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Γιατί ακόμα και αν τον έστησαν εν αγνοία του, θα πρέπει να μην του επιτραπεί να σφυρίζει σε μεγάλα παιχνίδια λόγω…ευφυϊας, που δεν κατάλαβε έπειτα από πεντάλεπτη συνομιλία εάν μίλαγε με τον Μελισσανίδη.

Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει πως ετοίμαζαν στρατό για τον τελικό. Όπως έκαναν στο βόλεϊ, όταν εμφάνισαν ως συνοδό της αποστολής, μαθητή και άλλα περίεργα τον γνωστό Τσουκαλά. Όταν επιχειρούσαν να ελέγξουν μέσω της ΕΠΟ και των γνωστών τύπων που παρομοιάζονται με γκρανκάσες όλες τις προσκλήσεις και να τις παρέχουν στα καλόπαιδα τους. Αλλωστε, πρόκειται για την ομάδα που έχει την…τεχνογνωσία να παίζει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι η ομάδα που έχει πανηγυρίσει κύπελλο σε άδειες εξέδρες, όταν αηδίασαν και οι τελευταίοι σε εκείνο τον περίφημο τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε που θα θυμάστε, πως τη δουλειά είχε κάνει ο επιπρόσθετος, ο γνωστός Τριτσώνης και είχε παρασύρει τον Γιάχο. Επειδή ανάμεσα στα άλλα, απορούσαν σε τι επηρεάζει ένα ματς ο επιπρόσθετος διαιτητής.

Με αυτά και με όσα συμβαίνουν επί καθημερινής βάσης περίμενα να έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στο σύνολο των Ενωσιτών, πως ο «εχθρός» είναι απέναντι. Η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ενωμένη, μια γροθιά και συνασπισμένη προς τον αντίπαλο της. Να βγάλει την εσωστρέφεια και τη μίρλα για ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Δεν μπορεί να μετατρέπεται σε σημαία της ΑΕΚ ο Πογιέτ, όταν φαίνεται πως με περισσή ευκολία δίνει τροφή στην προπαγάνδα. «Κάντε επενδύσεις για να φτιάξετε ομάδες». Αυτό γίνεται. Και αυτό θα γίνει και στο μέλλον. Αλλά οι ομάδες δεν φτιάχνονται μόνο από τις επενδύσεις, αλλά και μέσα από την βελτίωση που προσφέρει η δουλειά. Και βέβαια, δεν νοούνται επενδύσεις από σύλλογο που έχει μάθει να βγάζει κέρδος επί 20ετία με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, που συνήθως κλέβει από τους άλλους.

Οι μήνες που θα έρθουν μπροστά θα είναι κομβικοί. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Αυτό που απαιτείται, είναι περιχαράκωση γύρω από την ομάδα. Είναι πραγματικά απίστευτο στη δική μου λογική, έπειτα από όσα έχει περάσει το οικοδόμημα της ΑΕΚ μόλις πριν από λίγα χρόνια από ανίκανες διοικήσεις, να αμφισβητούνται τόσο έντονα ηγεσίες που έχουν ευρωστία, πλάνο και πάθος για την ομάδα. Προφανέστατα και θα υπάρξουν λάθη. Αλλά σε ποια ομάδα δεν γίνονται λάθη; Μεταγραφές που δεν βγαίνουν, προπονητές που δεν πετυχαίνουν, λάθη στον σχεδιασμό και τις εκτιμήσεις. Το ζητούμενο δεν είναι να θεωρεί κάποιος πως είναι όλα καλώς καμωμένα (που δεν είναι), αλλά να μην ψάχνει πάντα το κακό σε όσα συμβαίνουν. Ολοι για τον ίδιο στόχο προσπαθούν. Αλλά δεν πρόκειται να επιτευχθεί, εάν δεν υπάρχει Ενωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X