Ανέστειλε τη λειτουργία της Αδριατικής Λίγκας, η FIBA

Επιστολή της FIBA στην ΕΟΚ
Photo Credits: INTIME

Αν και Μεγάλο Σάββατο χθες (30/04), η FIBA Europe συνεδρίασε και μάλιστα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αναστολή της αναγνώρισης της Αδριατικής Λίγκας.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η FIBA Europe, αναφέρει τα εξής: «Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA Europe συναντήθηκε στις 30 Απριλίου στο Παρίσι για να συζητήσει την αντίδραση των δεκατεσσάρων ομοσπονδιών, από τις οποίες ζητήθηκε να προβάλουν νέα ενημέρωση σε σχέση με τις εγχώριες πρωτοβουλίες τους, μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20 Μαρτίου. Η επιτροπή ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλες τις πρόσφατες διαβουλεύσεις με τις 14 ενδιαφερόμενες εθνικές ομοσπονδίες και έμεινε ικανοποιημένη από την εποικοδομητική προσπάθεια των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στην επίλυση του ζητήματος στην εγχώρια αγορά. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της και την πλήρη υποστήριξη της, στην έκδοση ενός χάρτη σε σχέση με τις πιθανές αλλαγές της συμμετοχής των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στους προσεχείς ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Μετά από την ενημέρωση και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας ECA της Ευρωλίγκας, σε σχέση με το σύστημα της διοργάνωσης τους και το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν 2016-17, η επιτροπή αποφάσισε τα ακόλουθα:

-Να ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις από κάποιες εθνικές ομοσπονδίες, σχετικά με τις απαντήσεις τους.

-Να ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες και τα μέλη τους, τις κατάλληλες εγγυήσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA Europe, συμπεριλαμβανομένων και όλων εκείνων των πρωταθλημάτων, ή των συλλόγων, που βρέθηκαν στη συνεδρίαση της ECA στις 29 Απριλίου.

-Να αναστείλει την αναγνώριση της Αδριατικής Λίγκας, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας και αφού λήφθηκαν υπ’ όψιν επίσης οι απαντήσεις των των εθνικών ομοσπονδιών της περιοχής.

Η επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα συνεδριάσει ξανά στο Μόναχο στις 14 Μαΐου, για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X