Πογέτ: Όταν το τίποτα, γίνεται «σημαία»

Πογέτ: Όταν το τίποτα, γίνεται «σημαία»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απέναντι στα «ψέματα αυτού που λέγεται ελληνικός Τύπος», περιμέναμε να ακούσουμε τις αλήθειες του ίδιου του Πογέτ. Δεν τις ακούσαμε. Αντίθετα είδαμε να προστίθενται στο… μενού και άλλα πράγματα που είναι εντελώς αντίθετα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που πρόκυψαν από το ρεπορτάζ.

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε πολλά, για το ποιοί κρύβονταν πίσω από την περίεργη αλλαγή στάσης του Πογέτ, κυρίως μετά το ματς στο Αγρίνιο, η οποία και προδιέγραψε τις εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα ένα γεγονός παραμένει υπεράνω οποιασδήποτε συζήτησης και κριτικής. Η ανακοίνωση του Πογέτ, συνιστούσε επαρκέστατο λόγο για να χωρίσουν άμεσα οι δρόμοι του με την ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν έκανε κάποια ανακοίνωση …τύπου Γκουαρδιόλα ή άλλων παλιότερα στην Ευρώπη, που πληροφόρησαν μέσα στην σεζόν για την απόφαση τους να φύγουν από μια ομάδα.

Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν σε συνεργασία με τις ομάδες και μέσω αυτών. Αντίθετα, ο Πογέτ δεν πληροφόρησε κανέναν στην ΑΕΚ, συσκέφθηκε επί μακρόν με τους συνεργάτες του όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, παραμονές ενός σούπερ κρίσιμου ματς και την επομένη ενός διασυρμού της ΑΕΚ στην Λιβαδειά.

Και τελικά έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία δεν αρκέστηκε στο να γνωστοποιήσει πως φεύγει, αλλά άφησε σαφείς και σοβαρές αιχμές για παραπληροφόρηση με ευθύνη της ομάδας. Ήταν και παραμένει αδιανόητη μετά από κάτι τέτοιο, οποιαδήποτε σκέψη πως θα μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί έστω και για μια μέρα.

Ένα άλλο ζήτημα είναι τα κριτήρια ενός μέρους του κόσμου της ΑΕΚ. Που εμφανίζεται έτοιμος να… απορροφήσει και να κάνει δική του θέση, οτιδήποτε από τον οτιδήποτε, αρκεί να στρέφεται εναντίον της ομάδας του.

Δικαιώνουν πολλοί τον Πογέτ, που δεν λέει απολύτως τίποτα και αυθαίρετα, επειδή έτσι πιστεύει εκείνος, μετά από τρεις – και όχι μία- συναντήσεις με τον Μελισσανίδη, λέει τώρα πως θεωρεί όσα άκουσε για τα μεταγραφικά «υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις». Δηλαδή τι ήθελε τότε, για να πειστεί; Μήπως 2,1 εκ. Ευρώ τον χρόνο για το τεχνικό τιμ καθαρά;

Γιατί πήγε σε αυτές τις συναντήσεις, τις τρεις και όχι μία επαναλαμβάνω, αν θεωρούσε πως θα άκουγε μόνο υποσχέσεις; Γιατί από τότε δεν έθεσε τις δικές του οικονομικές απαιτήσεις και πολύ περισσότερο δεν ξεκαθάρισε αν στην ενδεχόμενη συμφωνία για παραμονή του, θέλει και δέσμευση για συγκεκριμένο μεταγραφικό μπάτζετ;

Λίγους φαίνεται να απασχολούν όλα αυτά. Όπως λίγους, αν και προσωπικά αμέσως μετά την Λιβαδειά έγραψα πως αυτό είναι λάθος των παικτών και δεν πρέπει να τους χαϊδεύουμε, απασχολεί το ότι ειρωνεύεται τις πληροφορίες για πρόβλημα με Έλληνες παίκτες. Την στιγμή που το βράδυ της Κυριακής μετά από την Λιβαδειά, οι οπαδοί άκουσαν οι ίδιοι κάποιοι από αυτούς να υποστηρίζουν μπροστά τους, πως υπάρχει διαφορετική μεταχείριση.

Επαναλαμβάνω, πως θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας ορισμένων Ελλήνων παικτών της ομάδας, που δεν έχει να κάνει με κανέναν Πογέτ. Όχι όμως και να μας λέει τώρα πως δεν υπήρχε θέμα στα αποδυτήρια. Έστω και αν κακώς υπήρχε θέμα.

Λίγοι ενοχλούνται από το γεγονός πως αυτός ο άνθρωπος μιλάει για μια νίκη επί του Ολυμπιακού, σχεδόν σαν την κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ομάδας. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση. Να θυμίσω εδώ, πως λίγες εβδομάδες πριν χάσει από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είχε φέρει ισοπαλία με τον Πλατανιά. Αλλά ο Πογέτ ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτό…

Λίγοι ενοχλούνται από το ότι για να εξυψώσει τον δικό του ρόλο, παρουσιάζει τον Ολυμπιακό σχεδόν σαν… μια υπερφυσική δύναμη. Λίγοι ενοχλούνται από το ότι ενσυνείδητα και βάναυσα βγάζει έξω από το κάδρο, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει διαμορφωθεί η ως τώρα κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Τις οποίες, όταν προφανώς ακόμη του… άρεσε η ΑΕΚ, είχε ο ίδιος στηλιτεύσει σε δηλώσεις του στην Αγγλία, όταν είχε πει πως εκτός από το κύπελλο, με αυτά που γίνονται εδώ έπρεπε να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Ναι Γκας, αλλά αυτά που γίνονται εδώ, διαμορφώνουν μπάτζετ εδώ και χρόνια σε αυτή την χώρα. Και διασφαλίζουν υπεροχή.

Αυτός λοιπόν ο τελείως αναξιόπιστος λόγος, έχει γίνει ήδη σημαία από κάποιους. Επειδή στρέφεται εναντίον της σημερινής ΑΕΚ. Για κανένα άλλο λόγο.Έτσι, επειδή βολεύει, αυτά που λέει ο Πογέτ είναι η αλήθεια και ας μην μας λέει τίποτα για το τι έγινε στην πραγματικότητα, κατά την δική του εκδοχή.

Γι’ αυτά που … προβλέπει ο Πογέτ, ο χρόνος και μόνο ο χρόνος θα δείξει. Και δεν θα χρειάζεται να περιμένουμε και πολύ σε κάθε περίπτωση. Τι παίκτες θα πάρει η ΑΕΚ, τι προπονητή θα πάρει. Δεν χρειάζεται να αναφέρει κανένας Πογέτ την σημασία αυτών των επιλογών, για να το κατανοήσουμε.

Ο συγκεκριμένος το μόνο που κάνει, αν και εδώ και περίπου δύο εβδομάδες που αποτελεί παρελθόν δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη συνέχεια δημόσια στο θέμα του από πλευράς ΑΕΚ, είναι να γίνεται μέσο για να δημιουργήσουν κάποιοι πρόβλημα στην «Ένωση», λίγο πριν τον τελικό του κυπέλλου. Μια αναφορά έχει γίνει όλες τις τελευταίες μέρες, μια τοποθέτηση λίγων λέξεων του Μελισσανίδη. Δεν υπήρξε καν ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΚ για την αποχώρηση του. Και ο ίδιος μιλάει, μιλάει, μιλάει… Χωρίς να λέει τίποτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X