Οι δέκα μέρες που άλλαξαν την ΑΕΚ...

Οι δέκα μέρες που άλλαξαν την ΑΕΚ...
Photo Credits: INTIME

Η σειρά με τον ΠΑΟΚ έμοιαζε εξ αρχής πολύ δύσκολη και άκρως απαιτητική και μέχρι το φινάλε της ήταν αυτό ακριβώς, για την ΑΕΚ. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα από τη στιγμή που το πρώτο παιχνίδι της σειράς κατέληξε στα χέρια των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου με 78-83.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερνε αυτόματα την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο. Μία ήττα ακόμα και η σεζόν ολοκληρωνόταν πρόωρα. Η απόλυτη καταστροφή ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια όλων. Κανείς, στην ΑΕΚ, δεν ήθελε να κάνει διακοπές πριν καν μπει το Πάσχα.

Και κάπου εκεί αλλάζει ο… διακόπτης!

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 18 Απριλίου, δύο ημέρες μετά την ήττα του ΟΑΚΑ. Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, Γιώργος Χήνας, φρόντισε να… γκαζώσει άπαντες πριν από την έναρξη της προπόνησης και να τους φέρει προ των ευθυνών τους. Ήταν η πρώτη κίνηση που έμελλε να φέρει την αλλαγή στην ομάδα. Άπαντες είχαν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Κυρίως, όμως, οι παίκτες, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Την Τρίτη 19 Απριλίου, γίνεται μία ακόμα κίνηση που «φτιάχνει» ακόμα περισσότερο το κλίμα. Οι παίκτες της Βασίλισσας, με πρωτοβουλία των αρχηγών, μαζεύονται όλοι, εκτός ΟΑΚΑ και συζητούν το τι έφταιξε στο πρώτο παιχνίδι των Play off. Όλοι ήταν αποφασισμένοι να αντιστρέψουν το κλίμα, όσον αφορά τον κόσμο, φροντίζοντας, όμως τα του… οίκου τους!

Εν συνεχεία, ήρθαν και αρκετές ομιλίες ακόμα. Ο Γιούρι Ζντοβτς φρόντισε να μεταφέρει την θετική αύρα του μέσα από την προπόνηση. Ήθελε κι αυτός μια μεγάλη νίκη για να φύγει το… βάρος του «πρέπει» και από τους δικούς του ώμους. Η νίκη της Πυλαίας ήταν και προσωπική υπόθεση, για να ακολουθήσει η απόλυτη ανατροπή της σειράς στο ΟΑΚΑ. Φρόντισε κι αυτός, όμως, να φέρει τους παίκτες του προ των ευθυνών τους. Όχι, όμως, με «κραυγές», αλλά με τον τρόπο του.

Αυτό ήταν. Από το σημείο εκείνο σε κάθε προπόνηση έπεφταν… κορμιά. Οι παίκτες της Βασίλισσας έδειχναν να πιστεύουν όλο και περισσότερο στην ανατροπή και τη ηθικό βρισκόταν στα ύψη. Κι όλα αυτά πριν καν γίνει το break στο break…

«Βγάλτε εισιτήρια για τον πατέρα μου να δει τους αγώνες με Ολυμπιακό»

Η σειρά με τον ΠΑΟΚ δεν είχε καν τελειώσει κι όμως η αυτοπεποίθηση και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια μετέφεραν μια εντελώς διαφορετική… αύρα. Κάτι που δεν συνηθιζόταν για ομάδα η οποία παλεύει για την… επιβίωσή της! Στην ΑΕΚ, όμως, είχαν φροντίσει από νωρίς να αλλάξουν την κατάσταση. Σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχει και σιγουριά πρόκρισης.

Βλέπετε, σε ανύποπτο χρόνο ο Μαλίκ Χέρστον εξαπολύει την ατάκα-βόμβα «Θέλω να βγάλετε εισιτήρια για τον πατέρα μου να δει τους αγώνες με Ολυμπιακό». Ο 29χρονος φόργουορντ, με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης (Ευρωλίγκα) είχε.. σκυλιάσει ώστε να βοηθήσει την ομάδα να προκριθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαρκ Κάρτερ. «Θέλω εισιτήρια για τον αδερφό μου να δει τα ημιτελικά», ήταν ατάκα που ειπώθηκε στα αποδυτήρια τις προηγούμενες μέρες.

Όταν δε, ήρθε στο break της Πυλαίας τα πάντα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Το πάθος έδωσε τη θέση του στην ηρεμία και έτσι η σειρά οδηγήθηκε στο 61-54 του τρίτου αγώνα, που έφερε την πρόκριση για την Ένωση. Μέσα σε 10 μέρες, όμως, στην ΑΕΚ φρόντισαν να δουν και τις δύο όψεις του νομίσματος, αλλά και να βγουν πιο ισχυροί από τη «μάχη». Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα ενόψει της κόντρας με τον Ολυμπιακό…

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X