Γιατί η ΑΕΚ ήθελε Έλληνα διαιτητή

Γιατί η ΑΕΚ ήθελε Έλληνα διαιτητή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει στην ΑΕΚ για τις αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από λίγο, για τους διαιτητές του τελικού κυπέλλου. Να θυμίσουμε εδώ πως δεν υπήρχε κανένα αίτημα, ούτε οποιαδήποτε και ανεπίσημη ακόμη θέση της ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα, για να σφυρίξει ξένος διαιτητής στον τελικό.

Αντίθετα, στην «Ένωση» πίστευαν και πιστεύουν πως το πρόβλημα δεν είναι πως δεν μπορούν οι περισσότεροι Έλληνες διαιτητές, αλλά οι πιέσεις που δέχονται, αλλά και τα κριτήρια επιλογής ,ειδικά στα ντέρμπι.

Από αυτή την άποψη στην ΑΕΚ αν και δεν το έλεγαν, θεωρούσαν την προφανή επιλογή για τον τελικό, τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Έναν διαιτητή που αν και στο παρελθόν έδωσε πάρα πολλά δικαιώματα, τα τελευταία χρόνια κατά γενική ομολογία έχει καθιερωθεί σε τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο και θα είναι και στο Euro.

Πολύ περισσότερο προξενούσε εντύπωση το ότι ο κατά τεκμήριο καλύτερος διαιτητής, δεν οριζόταν από την ΕΠΟ στα μεγάλα παιχνίδια. Εδώ και ένα χρόνο, μόνο το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχει σφυρίξει.

Επιπλέον ήταν γνωστό πως ο Ολυμπιακός από το περσινό ματς στην Λεωφόρο, για το οποίο υποστήριζε πως ο Σιδηρόπουλος θα έπρεπε να μην δώσει εντολή να αρχίσει ή τουλάχιστον να το διακόψει στην πορεία, είχε παρασκηνιακά απαιτήσει – και όπως αποδείχθηκε επιβάλλει κιόλας- ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής να πάρει «απαγορευτικό» για τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας που πρόσκειται στον Ολυμπιακό, γίνεται επίθεση στον Σιδηρόπουλο, με το… ευφυολόγημα, πως τον «απαιτεί η προπαγάνδα». Λες και είναι παράλογη προσδοκία, να περιμένει ο οποιοσδήποτε πως τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, θα τον σφυρίξει ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής. Βέβαια στο ποδόσφαιρο της σημερινής ΕΠΟ – ΚΕΔ, όντως μοιάζει παράλογη η προσδοκία.

Έχει σημασία όμως πως ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε στον Γκιρτζίκη νωρίτερα, πως ένας από τους λόγους, εκτός από το ότι είναι ο κατά τεκμήριο κορυφαίος, που ήθελε τον Σιδηρόπουλο στον τελικό, είναι και η επανόρθωση της αδικίας που του γίνεται εδώ από πέρσι. Με συνέπεια να έχουμε ένα ακόμη … παγκόσμιο ρεκόρ, δηλαδή να μην σφυρίζει ντέρμπι που παίζει ο πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων, ο νούμερο ένα διαιτητής στους πίνακες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X