Το βήμα για να έρθει η πρώτη κούπα (VIDEO)

Τζεμπούρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μήνυμα είχε δοθεί εδώ και χρόνια. Αλλά εκείνη τη μέρα, απέκτησε άλλη αξία και μεγάλη σημασία. Η ΑΕΚ βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου της 7ης Μαϊου του 2016, καθώς έμεινε όρθια στο Περιστέρι. Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Ενωση φύλαγε το καλό για το τέλος και με γκολάρα του Ράφικ Τζεμπούρ – έπειτα από μαγικό συνδυασμό Ντίντακ, Μπαρμπόσα, Γιόχανσον και ασίστ του Ισπανού – ισοφάρισε το ματς και εξασφάλισε την πρόκριση της, που είχε αφήσει μετέωρη το λάθος του Λαμπρόπουλου και το πέναλτι του Μπρίτο.

Ο Μανωλάς δεν επιχείρησε αλλαγές στο σχήμα που είχε επιλέξει και στην πρώτη αναμέτρηση με την ομάδα του Περιστερίου. Διάταξη 4-2-3-1, με τους Βάργκας και Μπαρμπόσα στις πτέρυγες, τον Μάνταλο σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Αραβίδη. Ο στόχος της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος: να ελέγξει την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή, να βρει ισορροπία με τους Σιμόες και Γιόχανσον στο κέντρο και να εκμεταλλευθεί την ποιότητα της στην επίθεση.

Και το κατάφερε σε σημαντικό βαθμό. Μολονότι ο Δέλλας άλλαξε τη μισή 11άδα σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό (πέντε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα), η ΑΕΚ κατάφερε να μπλοκάρει πλήρως την ανάπτυξη του Ατρόμητου. Ειδικά μετά το πρώτο 15λεπτο, όταν ανέβασε ρυθμό ο Γιόχανσον, οι διάδρομοι έκλεισαν. Είναι ενδεικτικό, πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, η άμυνα της Ενωσης απειλήθηκε μόνο από δύο φάσεις που προέκυψαν από αβίαστα λάθη των «κιτρινόμαυρων».

Το ζήτημα για την ΑΕΚ αφορούσε για ακόμα μια φορά το δημιουργικό κομμάτι. Η Ενωση έγερνε μονόπαντα από τα αριστερά στην ανάπτυξη της, με τον Ντίντακ να ανεβαίνει συχνά (αν και ελάχιστες φορές με επιτυχία). Ο Γκάλο δεν πέρασε ούτε μια φορά τη σέντρα, ο Βάργκας ήταν εκτός ματς και μοιραία τα πάντα εξαρτιόνταν από τα κέφια του Μάνταλου και τον πολύ κινητικό Αραβίδη.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ πέτυχε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και να κρατά με άνεση την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Επόμενο ήταν ο Μανωλάς να μην αλλάξει κάτι στην ομάδα στο ημίχρονο και να συνεχίσει με ίδια πρόσωπα και φιλοσοφία. Η πρώτη κίνηση ήρθε από τον Μανωλά με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο γήπεδο τον Τζεμπούρ αντί του αρνητικού Βάργκας, ώστε να δώσει άλλη υπόσταση στην επίθεση, μεταφέροντας παράλληλα τον Αραβίδη στα άκρα.

Η ΑΕΚ άρχισε να φτιάχνει παιχνίδι, να φτάνει με αξιώσεις κοντά στην περιοχή του Ατρόμητου, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις που της παρουσιάστηκαν. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δεν καθαρίζεις ένα ματς, βάζεις τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Σε μια στημένη μπάλα, ο Λαμπρόπουλος χρησιμοποίησε τα χέρια του και ο Κύζας έδωσε πέναλτι που εκμεταλλεύθηκε ο Μπρίτο και ισοφάρισε το ματς του πρώτου αγώνα.

Από εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ φαινόταν σοκαρισμένη. Δεν δέχθηκε μεν κάποια φάση (πέρα από διεκδικήσεις σε στημένες μπάλες), αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Την πρώτη φορά που το έκανε, έφτασε και στην ισοφάριση. Ο Ντίντακ κέρδισε τη μπάλα, οι Μπαρμπόσα και Γιόχανσον συνδυάστηκαν άψογα και ο Ισπανός που είχε ανέβει πήρε τη μπάλα και τη σέρβιρε εκεί που ήθελε ο Τζεμπούρ για να τελειώσει την πρόκριση. Ο Αλγερινός πέτυχε το πρώτο μεγάλο φετινό του γκολ και η ΑΕΚ θα είναι παρούσα στον μεγάλο τελικό της 7ης Μαϊου.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Σ. Μανωλάς, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (90’+ Μπακάκης), Μάνταλος, Βάργκας (60’ Τζεμπούρ), Αραβίδης (90’ Πέκχαρτ)

Ατρόμητος (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά, Ούμπιδες, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76’ Ματέϊ), Στόϊτσεφ, Παπαδόπουλος (81’ Λε Ταλέκ)

Ο Κύζας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπαρμπόσα (32’), Λαμπρόπουλος (67’), Κολοβέτσιο (78’), Κιβρακίδη (63’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X