Τα προβλήματα που βάζει ο Πογιέτ

Τα προβλήματα που βάζει ο Πογιέτ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγες ώρες πριν από το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του, πιστεύω μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Με επίκεντρο το ότι η ΑΕΚ πάει να διεκδικήσει τους δύο μεγάλους στόχους που έχει βάλει εδώ και καιρό, κάτω υπό περίεργες συνθήκες.

Δεν είναι τιμητικό για την ΑΕΚ, την σημερινή ΑΕΚ ειδικά, να φτάνει στο σημείο να κάνει χρήση υπηρεσιακού προπονητή δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν. Παραπέμπει σε πολύ άσχημες εποχές αυτό, που διοικητικά δεν είχαν καμιά σχέση με τώρα.

Ανεξάρτητα από το αν ο Πογιέτ έχει πραγματικά τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, κανονικά υπό τις συνθήκες που ήρθε στην ομάδα, αυτό που έγινε κάθε άλλο παρά απίθανη εξέλιξη αποτέλεσε.

Δεν υπήρξε ιδιαίτερο ψάξιμο για προπονητή όταν έφυγε ο Δέλλας και ουσιαστικά ο Πογιέτ ήταν ο πρώτος που βρέθηκε μπροστά στον Μιλοβάνοβιτς, από το «κανάλι» των διασυνδέσεων που εμπιστεύεται κατά βάση. Δηλαδή έναν κύκλο δύο τριών συνεργατών – μάνατζερ, ένας από τους οποίους είναι και ο Ισπανός που πρότεινε τον Πογιέτ και έγινε και εκπρόσωπος του στην Ελλάδα και στην Ισπανία, αφότου αυτός ήρθε στην ΑΕΚ.

Επιπλέον, η συμφωνία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, από την αρχή έκρυβε τους κινδύνους να γίνουν όσα έγιναν. Πιστεύω πως στην ΑΕΚ ίσως παρασύρθηκαν από το ότι ο Ουρουγουανός έδειξε τρομερή επιθυμία να πάρει την θέση. Και μόνο πως έφυγε από το Λονδίνο για να πάει στο Βελιγράδι προκειμένου να γίνει το κρίσιμο ραντεβού, λέει πολλά. Έχοντας μάλιστα στο μεταξύ δει και τρία – τέσσερα από τα πιο πρόσφατα τότε ματς της ομάδας, μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες στην ουσία.

Πίστεψαν ίσως στην ΑΕΚ από αυτή την συμπεριφορά πως θα ήταν στο χέρι τους απόλυτα η επιλογή για το αν θα συνέχιζε μετά το καλοκαίρι ή όχι. Έκαναν λάθος. Γιατί δεν στάθμισαν πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχε λογική η συμπεριφορά του Πογιέτ, αν σκεφτεί κανείς πως εκτός από την ΑΕΚ, η μοναδική άλλη ομάδα για την οποία εμφανιζόταν σαν υποψήφιος ήταν η Σουίντον στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Δεν υπολόγισαν δηλαδή πως ο Πογιέτ έβλεπε την ΑΕΚ σαν μια ευκαιρία για να φτιάξει το προφίλ του πάντα …βλέποντας προς την Αγγλία, μετά τις επεισοδιακές αποχωρήσεις από Μπράιτον και Σάντερλαντ.

Βέβαια και να τα είχαν υπολογίσει όλα αυτά, κάποιος θα πει και δεν θα έχει άδικο, πως ίσως και πάλι, λόγω δυσπιστίας που στην λήψη αποφάσεων στα αγωνιστικά ζητήματα υπάρχει σε υπέρ του προβλεπομένου βαθμό στην ΑΕΚ, ίσως πάλι αυτή η συμφωνία να γινόταν.

Στην ΑΕΚ επίσης, είτε δεν έμαθαν – που είναι το λιγότερο πιθανό – είτε δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, πως σε ανύποπτο χρόνο στις αρχές του έτους, ο μάνατζερ από την Ισπανία ήρθε εδώ και πήρε χαρτί από τον Πογιέτ για να τον προτείνει σε ομάδες της Πριμέρα. Ο Μιλοβάνοβιτς πάντως το γνώριζε πολύ καλά, γιατί ο συγκεκριμένος μάνατζερ είναι πολύ φίλος του και συνεργάτης του σε μεταγραφές τα τελευταία χρόνια. Μπορεί και να το θεώρησε φυσιολογικό…

Δεν ανησύχησαν επίσης, όταν με αφορμή την νίκη με τον Ολυμπιακό, ο Πογιέτ έλεγε δημόσια, απευθυνόμενος όχι στο ελληνικό κοινό βέβαια, πως κέρδισε την ομάδα που έχασε μόνο από την Μπάγερν και από την Άρσεναλ.

Δεν ανησύχησαν ούτε όταν μετά από τρεις συναντήσεις του Δ. Μελισσανίδη με τον Ουρουγουανό, ναι μεν όλα πήγαιναν μια χαρά, ναι μεν είχε μάθει ο Πογιέτ πως θα αποκτούσε τον πρώτο λόγο σχεδόν στα πάντα, άλλα όταν ερχόταν η ώρα να πάει η κουβέντα στις προϋποθέσεις για να κλείσει στα «μεταξύ τους» η συμφωνία κάτι στράβωνε.

Ο πρώην προπονητής δυο φορές επικαλέστηκε κάποια πράγματα που έπρεπε να διευθετηθούν και όταν αυτά διευθετήθηκαν, στην τρίτη συνάντηση ανακοίνωσε πως θα τον εκπροσώπούσε από εκεί και πέρα μάνατζερ.

Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν στην ΑΕΚ είχαν ψαχτεί περισσότερο και πιο οργανωμένα για τον αντικαταστάτη του Δέλλα και επίσης αν κόντρα όντως σε κάποιες ανασφάλειες που μόνιμα χαρακτηρίζουν το σκεπτικό στην λήψη αποφάσεων, έκαναν συμφωνία για ενάμισι χρόνο. Και αν ο Πογιέτ δεν το ήθελε, τότε απλά θα είχαν καταλάβει έγκαιρα πως μιλούσαν με τον λάθος άνθρωπο.

Δεν έχουν βέβαια όλα να κάνουν με τον Πογιέτ σε αυτή την ιστορία. Το μεγαλύτερο ερώτημα που μπαίνει για μένα, είναι αν τελικά η ομάδα είναι έτοιμη και θέλει να προχωρήσει με τέτοιο προφίλ προπονητή. Κυρίως αν θέλει, γιατί κατά τα άλλα έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Δηλαδή με κάποιον άσχετο με την ίδια και το ελληνικό ποδόσφαιρο ίσως, αλλά όχι ασήμαντο όνομα στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, που να θέλει κάποια πράγματα να λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Και που να ξέρει πως ναι μεν θα πρέπει και αυτός να προσαρμόσει κάποια πράγματα στο περιβάλλον που θα βρει εδώ, αλλά και πως θα προσαρμοστεί και το περιβάλλον αντίστοιχα στον ίδιο.

Ο Πογιέτ μπορεί να έδειξε πως κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του, μάλλον δεν θα επέτρεπαν έτσι και αλλιώς να προχωρήσει ομαλά αυτή η συνύπαρξη, αλλά αν τον δεις σαν «μοντέλο» προπονητή η παρουσία του θέτει μεγάλα ερωτήματα για το πως θέλει να προχωρήσει η ΑΕΚ. Είναι βέβαιο πως αυτή την στιγμή θέλει και ψάχνει προπονητή από αυτούς που έχουν το πρεστίζ που της αρμόζει. Αλλά εφόσον τον αποκτήσει, πρέπει να είναι και έτοιμη να τον… φιλοξενήσει σωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X