Η αίγλη της Αγια-Σοφιάς

Η αίγλη της Αγια-Σοφιάς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκλονίζει ο θόλος που έχει κατασκευαστεί στο γραφείο Μελισσανίδη, στο αρχηγείο της ΠΑΕ, είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, το οποίο εμπνέει δέος και σεβασμό.

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει μεταμοντέρνο τον ρυθμό με τον οποίο επιλέχθηκε να στολιστεί το γραφείο του Δημήτρη Μελισσανίδη στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ωστόσο οι βυζαντινές επιρροές είναι ξεκάθαρες αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως ακριβώς πάνω από το γραφείο δεσπόζει ένας θόλος, μέσα στον οποίο είναι φιλοτεχνημένη η Αγια-Σοφιά.

Το θαύμα της αρχιτεκτονικής του Μεσαίωνα, το απόλυτο σύμβολο της Ορθοδοξίας και το καμάρι του προσφυγικού Ελληνισμού, η Αγια-Σοφιά, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το γραφείο του «Τίγρη». Δεν είναι άλλωστε άγνωστη η σχέση του ισχυρού επιχειρηματία και με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο ο Μελισσανίδης έχει τιμηθεί για την προσφορά του.

Ο Πόντιος μεγαλοεπιχειρηματίας, αρκετά ευαίσθητος με τα θέματα που αφορούν όχι μόνο τον ποντιακό Ελληνισμό αλλά και γενικότερα με την ελληνική και χριστιανική παράδοση η οποία έρχεται από τις απαρχές του Βυζαντίου, τιμά με αυτόν τον τρόπο τις καταβολές και της ίδιας της ομάδας.

Ακριβώς απέναντι από το γραφείο υπάρχει μία ακόμη απεικόνιση της Αγια-Σοφιάς και της ευρύτερης περιοχής Σουλταναχμέτ όπως ονομάζεται σήμερα, ένα σπάνιο φιλοτέχνημα το οποίο έχει πολλαπλές απεικονίσεις με βάση την οπτική γωνία του παρατηρητή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X