Βασιλικό... παραμύθι στη Βαρκελώνη (VIDEO)

Βασιλικό... παραμύθι στη Βαρκελώνη (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από την ιστορική βραδιά που η ΑΕΚ προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωλίγκας, στο Final-4 της Βαρκελώνης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης το είχε πει μετά από την πρόκριση στα προημιτελικά μέσα στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα, ότι η ΑΕΚ ζει το δικό της… παραμύθι. Έτσι, πέρασε στο Final-4 και έπαιξε στα ημιτελικά. Ήταν 21η Απριλίου του 1998 και η τότε ομάδα του Ιωαννίδη είχε απέναντι, την δυνατή Μπενετόν Τρεβίζο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και επιβλήθηκε με 69-66 των Ιταλών, παρουσία του Γιώργου Αμερικάνου στις κερκίδες, αλλά και γενικά όλων των μελών της ιστορικής ομάδας του 1968, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στα του ματς, ο Ουίλι Άντερσον είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, αφού πέτυχε 21 πόντους με 10/18 σουτ εντός πεδιάς, ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Βίκτορ Αλεξάντερ (13π., 5ρ.) και Μίκαελ Άντερσεν (10π., 7ρ.). Ωστόσο, ο πλέον καθοριστικός παίκτης, ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που τελείωσε το ματς με 9 πόντους.

Το μεγάλο τρίποντο του Πρέλεβιτς

Με το σκορ στο 63-63, η ΑΕΚ είχε την επίθεση. Ο Χένρι Ουίλιαμς προσπάθησε να κλέψει την μπάλα από τον Πρέλεβιτς, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο τότε άσος της «Βασίλισσας» πέρασε τον αντίπαλο του και σηκώθηκε για ένα σουτ τριών πόντων. Η μπάλα κατέληξε στο δίχτυ και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 66-63, ενώ απέμενε ένα λεπτό για το φινάλε.

Ακολούθησε καλή άμυνα της ΑΕΚ και ένα άστοχο σουτ από τον Νταβίντε Μπονόρα της Μπενετόν. Ο Βίκτορ Αλεξάντερ κέρδισε το ριμπάουντ, ενώ απέμεναν 42” για το φινάλε. Ο Πρέλεβιτς κέρδισε φάουλ για βολές και ευστόχησε στη μία από τις δύο, για να κάνει το 67-63 υπέρ της ΑΕΚ, στα 26” πριν τη λήξη. Άλλη μία καλή άμυνα της «Ένωσης», ανάγκασε τον Ζέλικο Ρέμπρατσα να σουτάρει… τρίποντο και φυσικά να αστοχήσει στα 15”.

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κλαούντιο Κολντεμπέλα, ο οποίος πήγε στις βολές στα 8” πριν το τέλος και έκανε το 69-63. Ο Ουίλιαμς, απλώς μείωσε για τη Μπενετόν με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, για το τελικό 69-66. Η ΑΕΚ ήταν στον τελικό της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αντίπαλος η Κίντερ στον τελικό

Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, η Κίντερ Μπολόνια είχε κερδίσει εύκολα την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 83-61. Θυμίζουμε ότι στον τελικό της Ευρωλίγκας, η ΑΕΚ είχε χάσει από την Κίντερ με 58-44. Για την ιστορία, σας παραθέτουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν στον ημιτελικό και τους πόντους που πέτυχαν:

ΑΕΚ-Μπενετόν: 69-66.

ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 3, Λάσα 3, Πρέλεβιτς 9, Άντερσον 21, Χατζής 4, Λάρσεν 4, Κακιούζης, Τσακαλίδης 2, Άντερσεν 10, Αλεξάντερ 13.

Μπενετόν (Ομπράντοβιτς): Γκράτσις 2, Σεκούντα 11, Πίτις, Μαρκονάτο 4, Μπονόρα 6, Ρέμπρατσα 11, Νικολάι, Ουίλιαμς 22 , Ρουσκόνι 10.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X