Εχει ψυχή για την κούπα

Εχει ψυχή για την κούπα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο. Εχει καρδιά, έχει ψυχή και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εστω και αν…ξέμεινε από προπονητή την παραμονή ενός κρίσιμου παιχνιδιού, η ΑΕΚ έβγαλε στο γήπεδο περίσσευμα πάθους και θέλησης και κατάφερε να νικήσει τον Ατρόμητο με 1-0 και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της 7ης Μαϊου. Με την αύρα του Στέλιου Μανωλά, που συνέχισε μόνο με νίκες ως προπονητής της πρώτης ομάδας, η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της χάρη στη γκολάρα του Μάνταλου.

Μέσα στις ελάχιστες ώρες που είχε διαθέσιμες για να μιλήσει με την ομάδα και να βρει αγωνιστικές λύσεις ο Στέλιος Μανωλάς, δεν θα μπορούσε να κάνει μεγάλες αλλαγές. Ο Στέλιος προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του και παράλληλα να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα. Μοναδική δραστική παρέμβαση στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Μανωλάς επανέφερε το δίδυμο των Λαμπρόπουλου και Κολοβέτσιο. Ετσι, μετέτρεψε τη διάταξη σε 4-2-3-1, δίνοντας ελεύθερο και οργανωτικό ρόλο στον Μάνταλο και έδωσε αέρα στους «κιτρινόμαυρους» για να κυριαρχήσουν.

Οπερ και εγένετο. Η ΑΕΚ μπήκε με κέφι και ενθουσιασμό στο γήπεδο και στρίμωξε τον Ατρόμητο στα σχοινιά για 25’. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Περιστερίου έφτασε μόλις μια φορά κοντά στην περιοχή του Μπαρόχα, ενώ η ΑΕΚ έψαχνε με ορθολογικό τρόπο τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μπάρκα. Υπήρξαν αρκετές καλές στιγμές, αλλά αναμφίβολα η μεγάλη στιγμή ήταν στη διπλή ευκαιρία του Αραβίδη (στο 12’), όταν ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν.

Σταδιακά, άρχισαν να εμφανίζονται δημιουργικά προβλήματα. Ο Μάνταλος αναγκαζόταν να γυρίσει πολύ πίσω για να πάρει τη μπάλα και να μπορέσει να κάνει παιχνίδι και αυτό έδινε χρόνο στους φιλοξενούμενους να οργανωθούν και να αντιδράσουν. Ετσι, υπήρξαν ζητήματα στη δημιουργία ευκαιριών και ο Ατρόμητος μπόρεσε να ισορροπήσει στη μεσαία γραμμή. Βέβαια, η μοναδική απειλή του ήταν ένα μακρινό σουτ του Γροντή που εξουδετέρωσε ο Μπαρόχα.

Ο Μανωλάς δεν έκανε κάποια αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το μοτίβο έμεινε ακριβώς το ίδιο. Η ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δυσκολεύεται να το μετουσιώσει αυτό σε ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες. Η κίνηση από τον Μανωλά δεν άργησε να έρθει με την είσοδο του Τζεμπούρ και την τοποθέτηση του Αλγερινού στην κορυφή της επίθεσης, με ταυτόχρονη μετάθεση του Αραβίδη στο αριστερό άκρο.

Σταδιακά, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει ρυθμό, αλλά με συνεχείς διακοπές και αργό τέμπο ο Ατρόμητος δεν το επέτρεπε. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Δέλλας έπαιζε με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα, με σαφή στόχο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και να αποκτήσει πλεονέκτημα για τη ρεβάνς. Αυτό που φαινόταν να λείπει στην ΑΕΚ ήταν το καθαρό μυαλό για να ανοίξουν χώροι και να έρθει το γκολ.

Στην πρώτη φορά που συνέβη αυτό, από την εξαιρετική προσπάθεια του Αραβίδη που απέφυγε τον αντίπαλο του και δημιούργησε προϋποθέσεις αντεπίθεσης, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Απαιτήθηκε βέβαια και το ιδανικό σερβίρισμα του διεθνή φορ και η κάθετη κίνηση του Μάνταλου, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να στέλνει τη μπάλα με ιδανική κεφαλιά στα δίχτυα του Μπάρκα που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο διάστημα που απέμενε – και παρά την ατυχία από τον τραυματισμό του Μάνταλου και την αναγκαστική αποχώρηση του αρχηγού – η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει τη νίκη. Ο Μανωλάς μετέτρεψε το σχήμα της Ενωσης σε 4-3-3, με τον Σιμόες κόφτη και τους Γιόχανσον και Κορδέρο εσωτερικούς χαφ, «κλείδωσε» τη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να κάνει ούτε φάση που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλητική για την ΑΕΚ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Σ. Μανωλάς, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83’ Κορδέρο), Βάργκας (57’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (86’ Μπουονανότε), Αραβίδης

Ατρόμητος (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές (88’ Φυτανίδης), Ουσέρο, Ούμπιδες, Μπρίτο (68’ Στόϊτσεφ), Γροντής, Ματέϊ, Λε Ταλέκ (78’ Παπαδόπουλος)

Ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ματέϊ (85’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X