Πρώτη έμμεση απειλή από την ΕΟΚ

Τρία αρνητικά ρεκόρ για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΟΚ, μέσω της οποίας ενημέρωσε ότι στηρίζει τη FIBA, δίνοντας στη δημοσιότητα και την απάντηση που έδωσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε ότι έχει προκύψει πανευρωπαϊκό ζήτημα, με τη FIBA να απειλεί μέσω των Ομοσπονδιών κάθε χώρας, για επιβολή κυρώσεων στις ομάδες που επέλεξαν το Eurocup, εν συγκρίσει με το Champions League. Η ΑΕΚ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξει το συμφέρον της και περιμένει τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΟΚ απειλεί έμμεσα με κυρώσεις την ΑΕΚ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: «Επιστολή προς της FIBA απέστειλε η ΕΟΚ, ενημερώνοντας και για σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBA Europe και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως».

Η ΕΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία από την επιστολή που έστειλε στη FIBA και που είναι η εξής:

eok-epistoli-fiba-εοκ-επιστολη-φιμπα

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X