Η ξεφτίλα της χρονιάς

Η ξεφτίλα της χρονιάς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το χειρότερο αγωνιστικό πρόσωπο της σεζόν κράτησε η ΑΕΚ για το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Σε ματς ντροπή για τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, η ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή με 3-0 από το…μεγαθήριο του Λεβαδειακού, προκαλώντας σε αρκετά σημεία απελπισία με την εικόνα της. Και τα τρία γκολ αποτέλεσαν ευγενικές χορηγίες της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, που με νοοτροπία καφενείου και συνοικιακής ομάδας δώριζε το ένα γκολ μετά το άλλο.

Η θλιβερή εικόνα συνδυάστηκε και με την επιθετική ανυπαρξία. Δίχως μυαλό, με βεβιασμένες ενέργειες και κατάχρηση ατομικών ενεργειών, η ΑΕΚ έδειξε πως δεν είναι σε καλό σημείο και πρέπει άμεσα να συνέλθει. Δεν νοείται για μια ομάδα του επιπέδου της Ενωσης να δέχεται τρία εύκολα γκολ, με τον Λεβαδειακό να γίνεται η μοναδική ομάδα φέτος που νίκησε δύο φορές την ΑΕΚ και μάλιστα με τέτοια διαφορά.

Ο Πογιέτ επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα και να δώσει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και έτσι ξεκίνησε το ματς της Λιβαδειάς με διάταξη 4-2-3-1 και στην 11άδα τους Μπακάκη, Τζανετόπουλο και Πέκχαρτ έπειτα από πολύ καιρό. Μολονότι, ήταν λογικό να μην υπάρχει συνοχή, η ΑΕΚ ανέλαβε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο που μπορούσε να αλλάξει όλο το παιχνίδι της Ενωσης, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να απειλούν κατά κύριο λόγο με τον Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν εξαιρετικά φλύαρη. Με πολλές παράλληλες πάσες, με πολύ αργή ανάπτυξη, δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού που είχε οχυρωθεί με 11 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ περίμενε τα πάντα δημιουργικά από τον Μάνταλο (σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερή πλευρά) και απειλούσε μόνο με τον Μπαρμπόσα και από κάποιες εκλάμψεις του Μπουονανότε. Δεν είχε λύσεις, αλλά δεν απειλούνταν.

Μέχρι που έφτασε το λεπτό της καταστροφής. Μέσα σε 25 δευτερόλεπτα, οι παίκτες της ΑΕΚ δέχθηκαν γκολ που μπορούν να μπουν στα πιο κωμικά της χρονιάς. Δύο αυτογκόλ, από καραμπόλες μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Ντίντακ στην πρώτη να ξεκινά το…μπιλιάρδο και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα προσκρούοντας πάνω του και έπειτα με τον Ισπανό να απομακρύνει πάνω στον Τζανετόπουλο και τη μπάλα να πηγαίνει ξανά στα δίχτυα. Απίστευτο κι όμως πραγματικό.

Ο Πογιέτ προσπάθησε να συνεφέρει την κατάσταση στο δεύτερο μέρος, με την άμεση είσοδο των Τζεμπούρ και Βάργκας και τη μετατροπή του σχήματος σε 4-3-3 (με τον Αλγερινό να παίζει από τη δεξιά πλευρά). Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν περισσότερο πάθος και εγωισμό και άρχισαν να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε στο ματς. Το άγγιξαν με το δοκάρι του Μπουονανότε στο 52’, αλλά ενώ περίμεναν τη μείωση, ήρθε νέα πιστολιά.

Σε μια βαθιά μπαλιά του Ατζαγκούν στο πουθενά, ο Μπαρόχα δεν συνεννοήθηκε με τον Κολοβέτσιο και έκανε άστοχη έξοδο και ο Μάντζιος «τσίμπησε» τη μπάλα και βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία με τον Λαμπρόπουλο να μην προλαβαίνει να κάνει τίποτα. Κωμική αντίδραση, που δεν συμβαίνει ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα. Όλα στραβά και ανάποδα για την ΑΕΚ, που εύλογα δεν μπορούσε να κάνει τίποτε σημαντικό στο διάστημα που απέμενε με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ναδίρ.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Μπακάκης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος (46’ Βάργκας), Μπαρμπόσα, Μπουονανότε, Μάνταλος (46’ Τζεμπούρ), Πέκχαρτ (68’ Αραβίδης)

Λεβαδειακός (Δ. Φαράντος, 4-2-3-1): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μεντί, Μαχαίρας (87’ Μιλιάζες), Μάγκας (56’ Μαχαμάτ), Μπεν (77’ Μερεμπασβίλι), Ατζαγκούν, Γιακουμάκης, Μάντζιος

Ο Μήτσιος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπακάκη (90’+), Μάγκα (24’), Μεντί (31’), Μπεν (70’), Μερεμπασβίλι (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X