Το μεγάλο ρεκόρ του Γκουστάβο Πογιέτ

Το μεγάλο ρεκόρ του Γκουστάβο Πογιέτ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, μετά και την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, ψάχνει το μεγάλο ρεκόρ που θα τον φέρει σε περίοπτη θέση στην ιστορία της ΑΕΚ

Η αποτελεσματικότητα, ο κυνισμός και η πίστη πως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Γκουστάβο Πογιέτ, τα οποία αναμφίβολα δεν αρέσουν σε όλους.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι θέλουν επιθετικό ποδόσφαιρο από την ομάδα τους, θεαματικό και επιβολή της κυριαρχίας σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Ο Πογιέτ όμως κάνει το εντελώς αντίθετο. Ψάχνει το γκολ το οποίο θα τον φέρει στη θέση του οδηγού, πάντα προσέχοντας στα μετόπισθεν και έπειτα επιδιώκει είτε να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα, είτε να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, εάν τα πάντα παραμένουν ανοικτά, για να «κλέψει» τη νίκη μέσω της παρεμβατικότητάς του, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του κοουτσαρίσματός του.

Με αυτά και μ’ αυτά ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει κάτι που λίγοι στη θέση του πέτυχαν. Τι κι αν πλέον η εικόνα του δεν έλκει τους οπαδούς της ομάδας, αυτός έχει το δικό του… τροπάριο και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το αλλάξει για κανέναν λόγο. Και τώρα, που το Κύπελλο Ελλάδος ξεκινά και πάλι, ο Πογιέτ έχει στον ορίζοντα, εκτός από το τρόπαιο του Κυπελλούχου, ένα μεγάλο ρεκόρ να κυνηγήσει. Αυτό της κατάληψης μίας θέσης στο TOP 10 των προπονητών της 92χρονης ιστορίας της ΑΕΚ!

Πέρασε τον Τόζα

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου ήταν σημαδιακή για τον Πογιέτ. Όχι μόνο επειδή η ΑΕΚ ισχυροποίησε τη θέση της απέναντι στους διώκτες της, στο πλαίσιο της μάχης για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα Play Offs, αλλά για το γεγονός πως η «Ένωση» πέτυχε την 18η νίκη της σε 27 παιχνίδια με τον Ουρουγουανό στον πάγκο της, ξεπερνώντας έτσι την ΑΕΚ του Τόζα Βεσελίνοβιτς, η οποία είχε σημειώσει 17 νίκες σε 35 παιχνίδια.

Ο «Δικέφαλος» με τον Σέρβο τεχνικό στο τιμόνι, έφτασε μία ανάσα από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το πρωτάθλημα τότε το κατέκτησε η ΑΕΛ με τρεις βαθμούς διαφορά από την «Ένωση» (σύστημα 2-1-0), ένα πρωτάθλημα αμφισβητήσιμο λόγω της περίφημης υπόθεσης Τσίγκοφ και την παρέμβαση του τότε υφυπουργού Σήφη Βαλυράκη (άρση ποινής αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών).

Πάει για την κορυφαία δεκάδα

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο είναι το επίτευγμα που εξυφαίνεται μπροστά στα πόδια του Γκουστάβο Πογιέτ. Μετά την επανέναρξη του Κυπέλλου, αυτομάτως στο καλεντάρι εμφανίζονται το λιγότερο δύο παραπάνω αναμετρήσεις για την «Ένωση». Ως εκ τούτου και προσθέτοντας τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ στο πλαίσιο των Play Offs, η ΑΕΚ έχει μπροστά της 10 παιχνίδια, αρχής γενομένης του αυριανού με τον Λεβαδειακό. Μέσα σε αυτά τα 10 ματς η ΑΕΚ ψάχνει 8 νίκες με τις οποίες ο Πογιέτ ξεπερνά τον Νίκο Κωστένογλου στη δέκατη θέση της λίστας και γίνεται ένας από τους αποτελεσματικότερους προπονητές στην ιστορία της «Ένωσης», όσον αφορά στον αριθμό νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Ποσοστά που αγγίζουν το 70%

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια να υπολογιστεί η αναλογία νικών/παιχνιδιών. Ο Πογιέτ είναι σε καλό δρόμο για να πλησιάσει το 74% του Τραϊανού Δέλλα (ο οποίος όμως προπονούσε την ομάδα και σε χαμηλές κατηγορίες), αλλά και να ισοφαρίσει το 70% του Πέτρου Ραβούση. Ο Ουρουγουανός έχει κερδίσει το 66% των παιχνιδιών που έχει δώσει μέχρι σήμερα, επίδοση που δεν συναντάται εύκολα μεταξύ των κορυφαίων προπονητών της ιστορίας της ΑΕΚ, με δεδομένο βέβαια πως αρκετοί από αυτούς έχουν δώσει πολλές δεκάδες περισσότερα παιχνίδια, ενώ έχουν κοουτσάρει την ομάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. Ενδεικτικά τα ποσοστά μερικών εκ των κορυφαίων προπονητών της ΑΕΚ. Μπάγεβιτς 58%, Σάντος 62%, Φάντροκ 64%, Φερέρ 54%, Τσαϊκόφσκι 56%, Παθιακάκης 62%, Στάνκοβιτς 55%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X