Κι όμως, άλλαξες πολύ

Κι όμως, άλλαξες πολύ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρία χρόνια πέρασαν από την κατακλυσμική στιγμή όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, βλέποντας την ταφόπλακα να καλύπτει και την παραμικρή χαραμάδα προς το φως. Σήμερα τα πράγματα είναι συντριπτικά διαφορετικά…

Μπορεί να φαντάζει σαν ένα κακό όνειρο εκείνη η χρονιά, πολύ περισσότερο η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό που στην ουσία έκρινε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, όμως στην πραγματικότητα έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά. Τόσα που θα μπορούσε να πει κανείς πως μιλάμε για δύο παράλληλα… σύμπαντα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πιστέψει ότι η ΑΕΚ του Απριλίου του 2013 φορούσε το ίδιο σήμα με αυτό που φορά η ΑΕΚ του 2016.

Σημάδια απόλυτης καταστροφής

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως πριν από τρία χρόνια ακριβώς τα σημάδια της απόλυτης παρακμής ήταν εμφανή σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας της «Ένωσης». Πράγματα που όχι μόνο δεν τιμούν την ΑΕΚ αλλά οποιοδήποτε σοβαρό ποδοσφαιρικό σωματείο.

Σφράγισμα εισιτηρίων: Το μεγαλύτερο άγχος της τότε διοίκησης Δημητρέλου ήταν η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων με την εφορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της διαδικασίας σφραγίσματος των εισιτηρίων από την αρμόδιοα ΔΟΥ, προκειμένου αυτά να έχουν επίσημο και νόμιμο χαρακτήρα, έτσι ώστε να βγουν στην κυκλοφορία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να παίζει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να της έχει επιβληθεί τιμωρία.

Μηδενική ισχύ στα κέντρα αποφάσεων: Η ΑΕΚ δεν έκανε ποτέ κουμάντο στα κέντρα αποφάσεων. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των χρόνων, είχε πάντοτε ισχυρή φωνή και υπεράσπιζε τα δικαιώματά της απέναντι στο σύστημα. Η δυναμική της ομάδας, από μόνη της, ήταν αυτή που έδινε σε κάθε διοικητικό παράγοντα της «Ένωσης» ισχύ για να βάζεις τους αντιπάλους στη θέση τους. Πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια αυτό. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως ο επικεφαλής της τότε ομάδας είχε σκοπό να ψηφίσει υπέρ των απόψεων του ΟΣΦΠ σε επίπεδο Δ.Σ. της Super League με την ελπίδα ότι θα είχε μία καλύτερη αντιμετώπιση…

Πληρωμές διαιτητών: Σε αντίθεση με τους αγώνες του πρωταθλήματος, οι γηπεδούχες ομάδες καλούνται να καταβάλουν χρήματα στους διαιτητές ως αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Πριν από τρία χρόνια, η ΑΕΚ δεν είχε ούτε αυτά τα χρήματα καλά καλά για να καλύψει αυτά τα έξοδα. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τον αγώνα Κυπέλλου με την Καβάλα, όταν τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΚ έτρεχαν… πανικόβλητοι για να βρουν 2 με 3 χιλιάδες ευρώ για να καλυφθούν οι διαιτητές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η διεξαγωγή της αναμέτρησης με υπαιτιότητα του Δικεφάλου…

Πληρωμές υπαλλήλων – ποδοσφαιριστών: Δραματική ήταν και η κατάσταση στο κομμάτι της οργάνωσης και των μισθοδοσιών. Οι παίκτες αγωνίζονταν σχεδόν αμισθί, με έναντι ανά χρονικά διαστήματα, ενώ αρκετοί παίκτες υποσιτίζονταν. Παράλληλα οι διοικητικοί υπάλληλοι των «κιτρινόμαυρων» μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν προσέρχονταν στα πόστα τους, καθώς ειχαν αδυναμία να καταβάλουν ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης. Σήμερα η ΠΑΕ είναι πλήρως καλυμένη από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, με εξειδικευμένες γνώσεις στα πεδία τους.

Παρακμή και στο οργανωτικό, παραγωγικό κομμάτι

Δεν είναι μόνο το πρακτικό, όσον αφορά τον οργανωτικό τομέα, κομμάτι το οποίο ήταν σε δραματική κατάσταση. Και σε επίπεδο παραγωγής και σύναψης επιχειρηματικών συμφωνιών η ΑΕΚ έχει βάλει… λουκέτο.

Ανύπαρκτο εμπορικό τμήμα: Το γεγονός πως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει δεκάδες χορηγούς και συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα, από πλευράς αθλητικού, ιατρικού υλικού, από πλευράς σίτισης, ταξιδιωτικών και άλλων υπηρεσιών, αυτό δεν σημαίνει ότι συνέβαινε πάντα. Πολύ περισσότερο πριν από τρία χρόνια, μιας και το εμπορικό τμήμα υπολειτουργούσε, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί την εμπορική αξία του οργανισμού της ΑΕΚ.

Προβλήματα και στα Σπάτα: Τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν πριν από τρία χρόνια στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ακόμη και αυτά ήταν σε… ταλαίπωρη κατάσταση αφού η συντήρηση ήταν μηδαμινή. Παράλληλα τα γήπεδα του προπονητικού αντιμετώπιζαν συχνά προβλήματα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ακόμα και στις προπονήσεις. Τώρα, εκτός του γεγονότος πως τα γραφεία βρίσκονται στο Μαρούσι σε ένα υπερπολυτελές κτίριο, έχουν γίνει δεκάδες μετατροπές στο προπονητικό των Σπάτων για να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις.

Αγωνιστικό, αυτή η πληγή

Σαφέστατα, μέσα στο πλαίσιο της όλης ερειπωμένης εικόνας της ΑΕΚ, το αγωνιστικό τμήμα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει…

Μεταγραφές: Χρονιά τιμωρίας για την ΑΕΚ πριν από τρία χρόνια, με την «Ένωση» να μην έχει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές παικτών πάνω από 23 ετών. Φυσικά ο σχεδιασμός με βάση τα μέσα που υπήρχαν ήταν τραγικός. Πάρα πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, άπειροι, λίγοι και ανίκανοι να κουβαλήσουν την ομάδα στα δύσκολα έμπειροι. Και το τμήμα σκάουτινγκ τότε, απλά δεν υπήρχε, με τους ανθρώπους της ομάδας να προσπαθούν να ξεσκαρτάρουν τις δεκάδες προτάσεις από τους μάνατζερς, χωρίς να έχουν γνώση του αντικειμένου. Σήμερα η ΑΕΚ κινείται με πλάνο στο οποίο είναι αμετακίνητη. Έχει κατασκόπους και δίκτυο διασυνδέσεων, ενώ ήδη το όνομά της «παίζει» σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Γης, ως μία δυνατή υποψήφια παίκτρια στα μεταγραφικά ζητήματα.

Γήπεδο; Ποιο γήπεδο;

Μέσα σε όλα, εκείνη την εποχή η ιδέα για την κατασκευή γηπέδου ήταν ένα απατηλό όνειρο. Η «Ένωση» δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε τους πόρους, δεν είχε ξεκινήσει καν τις όποιες επαφές χρειαζόταν σε οργανωτικό επίπεδο προκειμένου να διαμορφώσει το προοίμιο μίας τέτοιας ενέργειας. Εκείνη η περίφημη επαφή του Πέτρου Παππά, του Σταύρου Αδαμίδη και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, έμεινε μόνο στις φωτογραφίες. Σήμερα η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει εχθρικές στάσεις απ’ όλα τα πιθανά και απίθανα στρατόπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X