Κίνδυνος για ΑΕΚ λόγω... FIBA

Ρεκόρ στις πάσες ο Νώντας
Photo Credits: INTIME

Σε κίνδυνο φέρεται να είναι η ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, εφόσον τελικά επιλέξει να αγωνιστεί στο Eurocup τη νέα σεζόν.

Αιτία για αυτό, φαίνεται ότι είναι οι προειδοποιήσεις της FIBA, ότι θα αποκλείσει τις ομάδες και τις εθνικές ομάδες των χωρών που θα προτιμήσουν το Eurocup, εν συγκρίσει με το Champions League. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «sportit.gr».

Το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει τα εξής: «Η ΑΕΚ κινδυνεύει να αποκλειστεί από το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της απόφασής της να επιλέξει τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκα και να αγωνίζεται στo Eurocup και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η FIBA προειδοποίησε τις εγχώριες ομοσπονδίες ότι θα υπάρχουν κυρώσεις αν ομάδες τους επιλέξουν το Eurocup και όχι το Champions League. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις (όλα τα Ευρωμπάσκετ και το Προολυμπιακό τουρνουά για την Εθνική Ανδρών) αν και εφόσον δεν αποκλείσουν από το πρωτάθλημα την ομάδα που… δεν υπάκουσε. Στην προκειμένη περίπτωση για την Ελλάδα, την ΑΕΚ.

Με άλλα λόγια, η ΕΟΚ θα είναι υποχρεωμένη να αποκλείσει την ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις για να μην αποβληθεί η ίδια από την FIBA.

Την επόμενη Κυριακή (24/04) είναι προγραμματισμένη από την FIBA συνάντηση στην Γενεύη με τις μεγαλύτερες εγχώριες ομοσπονδίες, στην οποία θα βρίσκεται βέβαια και η ΕΟΚ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και εκεί θα επισημοποιηθούν οι όποιες εξελίξεις για το μέλλον τόσο των εθνικών ομάδων όσο και της ΑΕΚ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X