Επιθετική πολυφωνία και αξιοποίηση των ψηλών

Ερχεται και 4-5άρι για τη «Βασίλισσα»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ στρέφει το βλέμμα της, εξ ολοκλήρου, στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, για τα Play off του πρωταθλήματος, με βασικό και μεγάλο στόχο της την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, κόντρα στην Κηφισιά, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό μεν (ήττα 72-77), ωστόσο είναι το τελευταίο που μετράει σε αυτή την περίπτωση. Κι αυτό διότι ο Γιούρι Ζντοβτς ήθελε να δοκιμάσει πράγματα όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει αθλητικά κορμιά όπως του Ντάστιν Χογκ. Βλέπετε,  η άμυνα κοντά στο καλάθι (Σχορτσανίτης, Μαργαρίτης, Κλάντον οι μεγαλύτερες… απειλές) είναι καίρια για την εξέλιξη της σειράς.

Αυτό που έμεινε,πάντως, για μία ακόμα φορά, ήταν η πολυφωνία που έδειξε η Ένωση στο επιθετικό κομμάτι. Μία κατεύθυνση την οποία έχει δείξει ο Σλοβένος προπονητής από τις πρώτες ημέρες του στην ομάδα. Η Ένωση σκόραρε 72 πόντους, ωστόσο το σκορ μοιράστηκε σε 11 παίκτες, απόρροια των λύσεων που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Το «ξανθό σκυλί» αρέσκεται στο να… ανοίγει το rotation, οπότε κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και τώρα.

Παράλληλα, στο φιλικό με την ομάδα των βορείων προαστίων οι ψηλοί ήταν εκείνοι που «κουβάλησαν» την ΑΕΚ στην επίθεση. Οι Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Έρικ και Σαρικόπουλος πέτυχαν μαζί 42 από τους 72 πόντους της ομάδας, δείγμα του ότι ο Ζντοβτς έχει εντοπίσει το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας και θέλει να παίρνει το… κάτι παραπάνω.

Με τους Γκριν και Μπράουν να είναι οι… κρυφοί άσοι, είναι δεδομένο πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αναμένεται να δούμε πλουραλισμό από πλευράς ΑΕΚ και «εκτέλεση» με πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X