Θα ξεφτιλιστεί η FIFA για τις «γκρανκάσες»;

Η ΕΠΟ κάνει επίθεση σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πάνος Λούπος blogάρει στο enwsi.gr και επικεντρώνεται στη FIFA η οποία πλέον γνωρίζει πως δεν έχει επιλογές…

Τελικά, την «κωλοτούμπα» δεν την έκανε ο Κοντονής, αλλά εκείνοι που ήταν σίγουροι και έγραφαν και έλεγαν ότι θα την έκανε ο Κοντονής. Είναι βέβαια πιο τίμιοι και πιο ειλικρινείς όσοι παραδέχτηκαν ευθαρσώς ότι έπεσαν έξω, από εκείνους που επιμένουν να γίνονται γραφικοί και που είναι ξεκάθαρο ακόμα και στους πιο φανατικούς οπαδούς τους, ότι η αλαζονεία τους φανερώνει φόβο.

Όπως φόβο φανέρωνε και συνεχίζει να φανερώνει η αλαζονεία όσων είχαν την ψευδαίσθηση, ότι ήταν ή είναι αναντικατάστατοι. Και βασιζόμενοι σε αυτή την ψευδαίσθηση, εκβίαζαν την Κυβέρνηση, θεωρώντας ότι θα έκανε πίσω. Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θεωρηθεί ότι υπερασπίζομαι την Κυβέρνηση ή την όποια Κυβέρνηση.

Οι Κυβερνήσεις από το 2009 (Κυβερνήσεις δηλαδή που έφεραν κοτζάμ μνημονιάρες, που έλαβαν μέτρα δυσβάσταχα και ταπεινωτικά και που άλλαξαν το κοινωνικό στάτους κβο της πατρίδας μας και των πολιτών της) δεν θα είχαν κανένα μα κανένα λόγο να κάνουν πίσω σε μια κατάσταση σαν αυτή που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί; Επειδή πολύ απλά δεν έχουν να φοβηθούν το πολιτικό κόστος. Και ξέρετε γιατί δεν έχουν να φοβηθούν το πολιτικό κόστος; Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει πολιτικό κόστος για ποδοσφαιρικές αποφάσεις από το 2009 και μετά.

Ποιο πολιτικό κόστος; Πλάκα κάνουμε τώρα; Και πόσοι φίλαθλοι ή οπαδοί θα καθίσουν να ασχοληθούν και να αντιδράσουν; Ή μήπως είναι ανόητος ο Κοντονής και ο κάθε Κοντονής, για να μην ξέρει τι κλίμα επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων. Πολιτικό κόστος στις ποδοσφαιρικές αποφάσεις, δεν υπάρχει εδώ και χρόνια.

Το προϊόν που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο», έχει ούτως ή άλλως αποδομηθεί πλήρως και σε όλα τα επίπεδα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος το βλέπει αυτό και θέλει την οριστική επανεκκίνησή του. Αλλά, ακόμα κι εκείνοι που μπορεί να μην το θέλουν αυτό, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να ιδρώσει το αυτί τους επειδή δεν θα δουν την αγαπημένη τους ομάδα στην Ευρώπη, για τον απλούστατο λόγο ότι πάνω από την απόδόμηση του ποδοσφαίρου, έχει μπει η αποδόμηση της ζωής τους από τα μνημόνια…

Οι «γκρανκάσες» λοιπόν, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και του Τύπου (έχουμε και στο σινάφι μας, τι νομίζατε;), που υποστηρίζουν τόσο καιρό, αυτή τη μπούρδα περί πολιτικού κόστους, είτε έχουν μείνει (ως γκρανκάσες που είναι) σε προηγούμενες δεκαετίες, είτε είναι τυφλωμένοι από αλαζονεία, είτε είναι απλά ανόητοι. Πιθανότατα είναι και τα τρία μαζί!

Στη FIFA όμως, δεν είναι ανόητοι. Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι ο Κοντονής δεν θα έκανε πίσω και δεν θα άρχιζε τα παρακάλια προς αυτούς, κι έτσι ήρθαν αυτοί σε αυτόν, ασπάστηκαν τις απόψεις του για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο, ασπάστηκαν και τις θέσεις του.

Σαφώς και η… δουλειά δεν τελειώνει εδώ. Έγινε όμως ένα τεράστιο βήμα. Ένα ακόμα τεράστιο βήμα. Το πρώτο ήταν οι τακτικοί δικαστές. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Γιατί, δεν θα είχε καμία ουσία να μιλάμε τώρα για παραπομπή των ποινικά διωκόμενων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αν δεν απαρτιζόταν αυτή από ανεξάρτητους, τακτικούς δικαστές. Θα είχε γίνει μια τρύπα στο νερό, όπως γινόταν επί τόσα χρόνια, που οι συνταξιούχοι και υπάλληλοι της ΕΠΟ, δικαστές, «έκριναν» και «αποφάσιζαν».

«Για κάτσε και μην παίρνεις φόρα, γιατί ακόμα η FIFA δεν έχει δεχτεί και εγγράφως όλα όσα αποδέχτηκε», θα μου πείτε. Εντάξει, το δέχομαι… Αλλά δεν θεωρώ ότι θα δεχτούν να ξεφτιλιστούν. Για ποιο λόγο και για ποιους να το κάνουν; Για τις… γκρανκάσες; Ας γελάσω!

Τις εξελίξεις άλλωστε, τις μαρτυρούσαν και τα σημάδια. Όλα τα σημάδια, εδώ κι ένα χρόνο. Δεν χρειαζόταν να έχεις μαντικές ικανότητες για να το κάνεις. Απλά να διαθέτεις καλή… όσφρηση για να… μυρίζεις το φόβο όσων ήθελαν το ποδόσφαιρο να μείνει ως είχε.

Κι επίσης να μην λησμονείς τα διδάγματα της ιστορίας. Από κάποια στιγμή και μετά, η κατάσταση ξέφυγε σε όλα τα επίπεδα. Κι όταν θες να τα κερδίζεις όλα και ξεπερνάς ακόμα και τα όρια της πλεονεξίας, θα έρθει η στιγμή που θα το πληρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X