Τελικά ποιος έκανε την κωλοτούμπα;

Το διαλύουν Γκιρτζίκης και Κοντονής!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από εδώ το πήγαν, από εκεί το έφεραν, τελικά έγινε αυτό που περιμέναμε οι περισσότεροι. Μπροστά στο ενδεχόμενο του Grexit, το οποίο θα έτσουζε οικονομικά όλους όσοι είναι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο), αμφότερες οι δύο πλευρές έκαναν τις ανακυβιστήσεις τους και η ζωή συνεχίζεται. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι σε περίπτωση που το ελληνικό ποδόσφαιρο έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες ενός διεθνή αποκλεισμού, τα σκάγια από τους “πυροβολισμούς” θα χτυπούσαν γενικά την κυβέρνηση. Είναι πολλά τα λεφτά άλλωστε που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία από τον χώρο του αθλητισμού και σε περίπτωση Grexit θα έπρεπε να βρεθούν ισοδύναμα.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, με βάση τις αποφάσεις που πάρθηκαν, άποψή μου είναι ότι τελικά …κωλοτούμπα έκαναν και οι δύο πλευρές, με μεγαλύτερη αυτή της ΕΠΟ, επειδή ουσιαστικά ήρθε σε κόντρα με την μοναδική έως τώρα σύμμαχό της, FIFA, με αφορμή το καταστατικό της και το κατά πόσο εναρμονίζεται με αυτό της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όλων εκείνων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης δεν είναι και μικρό “χτύπημα” για την Ομοσπονδία να της στερείται η δυνατότητα διοργάνωσης του κυπέλλου με κόσμο. Αν μάλιστα ισχύσει η πληροφορία ότι πάμε για ξένο διαιτητή στον τελικό, το “χτύπημα” αναξιοπιστίας προς την ΕΠΟ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Κατά κάποιο τρόπο πάντως, μια μικρή …κωλοτούμπα έκανε και ο Σταύρος Κοντονής. Αναφέρομαι στην γενική και όχι συγκεκριμένη απόφαση, να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου της με αυτό της FIFA. Πότε θα αρχίσουν όμως και πότε θα τελειώσουν αυτές οι εργασίες; Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί; Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η θητεία της νυν διοίκησης της ΕΠΟ ή όχι; Αν δεν ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα που συμφωνηθεί ποιες θα είναι οι κυρώσεις; Ερωτήματα που προς το παρόν τουλάχιστον έχουν μείνει αναπάντητα και σίγουρα δεν εναρμονίζονται με την αρχική τοποθέτηση του υπουργού, η οποία ήταν η άμεση παραίτηση όλων όσοι εμπλέκονται με κακουργηματικές πράξεις. Αν ισχύει η πληροφορία ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μόλις δύο εβδομάδες (χωρίς περιθώριο παράτασης) τότε το δίκιο είναι με το μέρος του κ. Κοντονή. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε.

Είναι σημαντικό πάντως το γεγονός ότι θα συνεχιστεί ο θεσμός του κυπέλλου. Το ιδανικό θα ήταν να συνδυαστεί με γεμάτα γήπεδα σε ημιτελικούς και τελικό, αλλά δυστυχώς με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, μάλλον θα πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις και να μη μπαίνουμε καν στη σκέψη να ζητάμε τόσα πολλά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X