Η δημιουργία περνάει από τα χέρια του Λουκά

Η δημιουργία περνάει από τα χέρια του Λουκά
Photo Credits: INTIME

Η σεζόν που διανύει φέτος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι από τις καλύτερες, πιο παραγωγικές και πιο αποτελεσματικές της καριέρας του, οδηγώντας την ΑΕΚ στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια.

Ο διεθνής σέντερ, ο οποίος κάνει τα… πάντα στο παρκέ, έχει κλέψει την παράσταση με τις εμφανίσεις του. Δεν είναι μόνο ο τομέας του σκοραρίσματος στον οποίο διακρίνεται, καθώς εντός παρκέ κάνει πάρα πολλές δουλειές. Άλλες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού και άλλες όχι.

Μία εξ αυτών είναι και ο τομέας της δημιουργίας. Εκεί ο «Λου» βρίσκεται στην κορυφή, ανάμεσα στους συμπαίκτες του, μοιράζοντας 52 ασίστ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος, που αντιστοιχούν σε 2 ασίστ ανά παιχνίδι. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντι Τζέι Κούπερ, με 49 ασίστ σε 8 αγώνες, όμως, ενώ στην τρίτη θέση φιγουράρει το όνομα του Μαλίκ Χέρστον με 44 ασίστ σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ενδεικτικό, λοιπόν, το γεγονός πως ακόμα και στο δημιουργικό κομμάτι ο Μαυροκεφαλίδης έχει πολύ ενεργή συμμετοχή, αν και ψηλός, κάτι το οποίο σπανίζει.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τους 5 καλύτερους πασέρ της Ένωσης στην κανονική περίοδο της Basket League:

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, 52 ασίστ σε 26 παιχνίδια
Ντι Τζέι Κούπερ, 49 ασίστ σε 8 παιχνίδια
Μαλίκ Χέρστον, 44 ασίστ σε 23 παιχνίδια
Γιάννης Καλαμπόκης, 40 ασίστ σε 26 παιχνίδια
Μαρκ Κάρτερ, 39 ασίστ σε 25 παιχνίδια

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X