Αν δεν ήταν ο Άρθο, θα έφταιγε ο Μπαρόχα

Αν δεν ήταν ο Άρθο, θα έφταιγε ο Μπαρόχα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μπορεί να πει κανείς πως καλύφθηκαν  οι ανασφάλειες που μας έχει γεμίσει το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ, με το 2-0 με τον Πανιώνιο. Μάλλον δεν καλύφθηκαν καν οι περισσότερες. Αλλά η ομάδα σε σχέση με Αγρίνιο και Μυτιλήνη, είχε τουλάχιστον… ζωή.

Είχε και σκόρπια καλά διαστήματα. Όπως και άσχημα.

Ήταν και μπερδεμένη, αφού το 4-2-3 -1 του Πογέτ, δεν ήταν το 4-2-3-1 του Δέλλα. Άλλο ρόλο είχαν οι – τυπικά –  ακραίοι Μάνταλος και Βάργκας στην διάταξη του Ουρουγουανού, άλλο σε αυτό που είχαμε συνηθίσει από τον Έλληνα τεχνικό.

Στην τακτική του Πογέτ πάντως, το βασικό είναι πως πρέπει τα ακραία μπακ να δίνουν πολύ περισσότερα, από όσα έδωσαν με τον Πανιώνιο. Ο Γκάλο τελευταία κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με όσα είδαμε στον πρώτο γύρο. Ο Ντίντακ επιθετικά έχει πείσει πλέον πως δεν είναι ο αριστερός μπακ που θα καλύψει τέτοιες απαιτήσεις. Ας έχει τουλάχιστον αμυντική ισορροπία.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ χθες, ήταν ο Κορδέρο. Απερίγραπτα κακός. Και μάλλον είναι τυχερή η «Ένωση», που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος στην κόντρα δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί την τεράστια τρύπα που υπήρχε κατά κανόνα ανάμεσα σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Εξίσου σημαντικό και το ότι η ΑΕΚ μέχρι να μπει ο Πέκχαρτ στο γήπεδο, έπαιζε στην ουσία χωρίς σέντερ φορ. Ο Αραβίδης στις καλές του δίνει λύσεις, έστω με τον ανορθόδοξο τρόπο που συνήθως αγωνίζεται, λόγω ψυχής και υπέρ- προσπάθειας. Είναι πολλές όμως και οι περιπτώσεις, όπως και η χθεσινή, που φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να είναι ο «φουνταριστός» που έχει ανάγκη η «Ένωση».

Δεν πειράζει όμως. Για «πάσα νόσο και πάσα…», στην ΑΕΚ υπάρχει εδώ και καιρό… το φάρμακο. Λέγεται Άρθο. Ξεκινάμε πάλι με το που τελείωσε και αυτό το ματς τους αφορισμούς για τον Ισπανό και καθαρίσαμε. Δεν είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με τίποτε άλλο.

Ο οποίος Άρθο κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει μια μόνο λάθος αντίδραση, στο γκολ του Ανσαριφάρντ, που ακυρώνεται. Στην περιβόητη πλέον φάση με τον Μπαργκάν προς το τέλος, περιμένει ώρα και μαζί του και εγώ, να βγει ο Μπαρόχα και να μαζέψει την μπάλα.

Ο γκολκίπερ από την Βενεζουέλα περιέργως έμεινε στην θέση του. Δική του η ευθύνη, αλλά ήταν τυχερός που στην φάση υπήρχε εμπλοκή Άρθο, οπότε την γλίτωσε. Αν ήταν κάποιος άλλος αμυντικός με τον Μπαργκάν,  τότε θα έφταιγε ο Μπαρόχα.

Ο Ισπανός δεν είναι ο κεντρικός αμυντικός των ονείρων μας. Γι’ αυτό και θεωρώ πως η ΑΕΚ χρειάζεται δύο κεντρικούς αμυντικούς ενδεκάδας.

Είναι όμως ο καλύτερος από αυτούς που υπάρχουν και πιστεύω πως αν είχε μπει ομαλά στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, θα είχε δείξει περισσότερα πράγματα.

Θα ωφελούσε πολύ περισσότερο την ΑΕΚ, αν όσο αυστηροί είμαστε με τον Άρθο, ήμασταν με τον Μάνταλο, για τον οποίο πολλοί από μας σε κάθε παιχνίδι ψάχνουμε με το μικροσκόπιο να βρούμε κάτι θετικό για να πούμε.

Παρεμπιμπτόντως, στην διάταξη που χρησιμοποίησε ο Πογέτ, θα ήθελα να δω τον Μάνταλο στην θέση του Μπουονανότε, που ήταν θετικός πάντως.

Για να διαπιστώσουμε σε τελική ανάλυση, αν ο Έλληνας διεθνής μπορεί να πάρει πάλι τα πάνω του, στην θέση που πέρσι – στην Β΄ Εθνική βέβαια – είχε γίνει ηγέτης της ομάδας. Ο «νάνος» πάντως δεν ήταν κακός στα δύο τελευταία ματς. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Αλλά πρέπει να δούμε εκεί τον Μάνταλο.

ΥΓ1: Ο Πογέτ στην περίπτωση του Πέκχαρτ, έπεσε σε μια αντίφαση. Εκείνος είπε πως ο παίκτης χρειάζεται χρόνο και υποστήριξη, εκείνος άρχισε ξαφνικά μετά το ματς με τον Πανθρακικό να του στερεί και τα δύο. Για χάρη του Τζεμπούρ, που δεν τον δικαίωσε. Το οποίου Τζεμπούρ η παρουσία – απουσία,  ήταν ο λόγος που η ΑΕΚ πήγε για σέντερ φορ τον Γενάρη.

Πάντως έριξα από περιέργεια μια ματιά στο τι κάνουν εκεί που πήγαν, οι δύο άλλοι βασικοί υποψήφιοι για την θέση που πήρε τελικά ο Τσέχος στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο περιβόητος Ορλάντο Σα έχει βάλει δύο γκολ, σε ένα ματς που η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε με 5-0 στις 5 Μαρτίου. Εδώ και ένα μήνα δεν έχει σκοράρει, αλλά έχει πάρει δύο κίτρινες.

Ο δε Μπαράλ, που ήταν επιλογή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, με την οποία συμφώνησε ο Πογιέτ, σε δέκα ματς με την Γρανάδα ακόμη δεν το έχει «ματώσει». Τα αναφέρω αυτά σε περίπτωση που ακούσουμε στο άμεσο μέλλον – που ελπίζω πως ο Πέκχαρτ δεν θα επιτρέψει να το ακούσουμε – πως «ήθελε τον Σα ή τον Μπαράλ και του έφεραν τον Πέκχαρτ».

ΥΓ2: Ιδιαίτερη μέρα σήμερα, αφού ξεκινάμε και επίσημα στο enwsi.gr. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Σε ένα μέρος που συναντιόμαστε με φίλους. Με τον Κώστα βέβαια, πέρα από το ότι είναι από τους ανθρώπους που έχουμε θαυμάσια σχέση σχεδόν από το ξεκίνημα μου στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, είμαστε μαζί και στην «Ώρα» εδώ και καιρό. Ο δε Σταύρος είναι από τους πρώτους που συνεργάστηκα όταν ξεκίνησα και εδώ και τόσα χρόνια συνεχίζουμε να είμαστε κοντά. Αλλά συνειδητοποιώ πως από το 2002 που είχαμε δουλέψει μαζί στον «Δικέφαλο», πλάκα – πλάκα είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο ίδιο Μέσο. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει μάλλον…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X